Anki och Kjell gifte sig i TV

Bröllopsmagasinet har varit i Färgelanda och träffat TV4 Fyra Bröllops vinnare. Anki, Ann-Catrin Mattsson, och Kjell Ohlson.

Text: Jeanette Henriksson | Foto: Kristin Wiktorsson

När vi kommer fram till den stora villan i Färgelanda möts vi av Anki, Kjell och deras hund Kenzo. De är avslappnade och precis lika spontana och mysiga som de verkade när man såg dem på TV. Anki berättar att det är hennes syster Rebeccas förtjänst, eller fel, att de fick chansen att delta i TV4:as program, Fyra Bröllop.

-          Det var Rebecca som anmälde oss, hon har verkligen engagerat sig i vårt bröllop. Man skulle nästan tro att det var hon som skulle gifta sig, säger Anki med glimten i ögat.

Att hennes syster varit en klippa och fixat och ordnat med allt kring bröllopet, ja en riktig bröllopskoordinator, är både Anki och Kjell glada och tacksamma för.

-          Hela släkten och alla vänner var fantastiska på vårt bröllop. Det var en bidragande orsak till att vi vann, förutom att vi hade det bästa bröllopet då, skrattar de båda.

Allt började med att TV4 ringde och efter två telefonintervjuer var det dags för en filmad intervju i Göteborg. Sedan två veckors väntan. När beskedet väl kom, att de kommit med, berättar Anki och Kjell att det var dubbla känslor.

-          Vi var oroliga över att bröllopet skulle bli stelt och inte kännas äkta. Att det skulle bli många omtagningar. Men vi tyckte samtidigt att det skulle vara kul och spännande och vi gillar när det händer grejer, säger de båda.

Att de kunde vinna en resa till Karibien var inte det som lockade mest. Spänningen var själva tävlingen. Anki och Kjell tävlar i allt och målet var, förutom att bli fru och man, att vinna.

-          Alla i filmteamet var fantastiska, vi märkte dem knappt, ja vi till och med glömde av att de var där och filmade, säger Kjell.

Kjell fick veta att de vunnit först och fick överaska Anki genom att öppna dörren till det rum där Anki, filmteamet och de andra brudarna fanns, tänkte han; att det var kul att för en gång skull veta något först.

Resan
Resan var helt underbar, maten kanon och det var riktigt lyxigt. Att ta sig till Miami, där kryssningen utgick ifrån, var inte det roligaste för Kjell. Han är nämligen flygrädd och en resa på cirka 11 timmar kändes inte som en hit, men det var värt det.

Under själva bröllopet har både Anki och Kjell förstått att mycket kunde gått fel. Men tack vare så fyndiga och fantastiska vänner och släktingar, märkte de inte av detta alls. Dagen efter bröllopet bjöd de sina bröllopsgäster på Brunch hemma i trädgården. Eftersom en del av bröllopsgästerna fortsatt festandet efter att de själva lämnat festen, vid tretiden på natten, fanns det inte mycket mat kvar till brunchen.

-          Det var bara att ge sig ut och fixa mer käk, tillägger Kjell.

Morgongåvan blev en kul grej. Även här hade Ankis syster Rebecca ett finger med i spelet. Hon tipsade och uppmuntrade båda till samma gåva, så Anki fick ett paket, som var väldigt likt Kjells, och som innehöll detsamma, nämligen en tur till Kålmorden och att bada med delfiner.

-          Vi tänkte, men va fasen! nu har vi öppnat fel paket, skrattar Anki och Kjell.

Ryktet
Det mesta med att gifta sig i tv har varit positivt. Människor har kommit fram och varit trevlig och gratulerat. Men trist nog har det även uppstått rykten, felaktiga sådana. På ettårsdagen efter bröllopet nådde ryktet Anki och Kjell. De var tydligen skilda! Detta vill de bestämt dementera.

-          Vi är lika kära och lyckliga nu som då, säger de båda.

Paret har nu bestämt sig för att lämna Färgelanda och flytta till Uddevalla. Anki, som är frisör och stylist ska öppna en salong där. Hennes syster Rebecca, som redan driver ett företag inom bröllopsbranschen, har även här ett finger med i spelet.

-          Jag ska fokusera mycket på fest och brud, det ska bli riktigt kul, säger en entusiastisk Anki.

Salongen på Trädgårdsgatan kommer att stå färdig i slutet av sommaren och Anki räknar med att ha invigning den 1 augusti

Till alla er som går i ”giftas” tankar vill Anki och Kjell säga, tveka inte utan slå till, det är fantastiskt.

Publicerad 2011-06-16


 • Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill förlovade

  Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill förlovade

  Riksmarskalken har idag glädjen att tillkännage förlovning mellan Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill.

 • Stjäl kändisarnas stil

  Stjäl kändisarnas stil

  Låt dig inspireras av sex kända brudar och deras bröllop. Här bjuds både på Bollywood och ”bondjänte”-tema.

 • De tio vackraste brudarna – ever!

  De tio vackraste brudarna – ever!

  Bröllopsmagasinet har listat de vackraste brudarna från 30-talet och framåt och vi lovar, här finns mycket inspiration att hämta.

 • Martin Lidberg har gift sig!

  Martin Lidberg har gift sig!

  Martin Lidberg har gift sig med sin Catharina Wettermark. Vigseln ägde rum i Högalidkyrkan idag, lördagen den 16 juni.

 • Anki och Kjell gifte sig i TV

  Anki och Kjell gifte sig i TV

  Bröllopsmagasinet har varit i Färgelanda och träffat TV4 Fyra Bröllops vinnare. Anki, Ann-Catrin Mattsson, och Kjell Ohlson.

 • Tidpunkter för prinsbröllopet!

  Tidpunkter för prinsbröllopet!

  Idag är det en stor dag för det Brittiska kungahuset. Prins William och hans kärlek Kate Middleton ska bli äkta makar och nyss meddelade Buckingham Palace, enligt brit...

 • Bara timmar kvar till prinsbröllop!

  Bara timmar kvar till prinsbröllop!

  Nu är det inte många timmar kvar till prins William får sin Kate. De båda laddar på var sitt håll: Kate på ett lyxhotell med sin familj och prins William med fotboll.<...

 • Bröllopsyra i London

  Bröllopsyra i London

  Stockholm drabbades förr året, nu är det Londons tur att drabbas av kunglig bröllopsfeber.

 • Bröllop mellan Prins William och Kate

  Bröllop mellan Prins William och Kate

  Det råder bröllopsyra i England! Prins William gifter sig nästa år med sin flickvän Kate Middleton, meddelar det brittiska kungahuset enligt nyhetsbyrån Press Associat...

 • Ett riktigt prinsessbröllop.

  Ett riktigt prinsessbröllop.

  Hela Sverige stannade upp, all fokus föll på det stora bröllopet, vår Kronprinsessa fick sin prins Daniel, en man av folket.