Romantisk innovation

Romantisk innovation

Bröllopsdagen är en av de största händelserna i många kvinnors liv. Allt fokus ligger på hur vi ser ut och därför är det viktigt att hår och make-up ser bra ut och att klänningen sitter perfekt. Bröllopsmagasinet åkte därför till Siri och Therese, innehavare av Innovativ frisör i Oslo, för att se hur Solveig och Silje förvandlades till ljuvliga brudar.

Text: Trine Rambøl og INNOVATIV | Foto: Geir Dokken

Det är inget tvivel om att bruden är mittpunkten under hela bröllopsdagen. Alla är spända på hur hon ser ut, och därför är det så viktigt att man är nöjd med både klänningen, hår och make-up och att det varar hela dagen. De flesta kvinnor drömmer om klänningen från den dagen då ringen glider på fingret, och ofta har bruden en egen uppfattning om hur hon ska se ut. Många kommer in på frisörsalongen med ett foto av en frisyr och en önskan om att se likadan ut. Men i ett hav av möjligheter, inspiration och åsikterna från många väninnor, kan det vara svårt att veta hur och vad man ska välja.  Och inte minst vad som klär dig bäst. Siri och Therese ska tillsammans med Bröllopsmagasinet visa er snygga frisyrer och ge tips om hur du behåller frisyren intakt genom vigseln, brudvalsen, tårtätande och fest.
- Var ute i god tid och beställ en konsultation, det är väldigt viktigt för den stora dagen, berättar Siri. På det sättet kan bruden och frisören lära  känna varandra, man kan prata lite om vad som klär din personlighet, vad som passar klänningen, önskemål och man kan prova ut olika frisyrer. Kommunikationen mellan bruden och frisören är otroligt viktig – du ska känna att du är i trygga händer. Här ska ni få se några exempel på hur du kan förvandlas till den snyggaste bruden!Två klänningar?

Innan man väljer frisyr så ska man välja brudklänning. Det finns ett hav av möjligheter- korta, långa, vita, ivory, nu har det också blivit populärt med tvåfärgade klänningar. Vad ska man välja? Och ska man välja en frisyr som

matchar klänningen? Du är inte den enda som lider av alla val som måste göras, så fler och fler väljer faktiskt att ha två olika brudklänningar! En till vigseln och en till festen. Det ger också bruden en möjlighet att ha två olika frisyrer! På det sättet slipper hon att bara välja en ”look”. Din frisör visar dig hur du kan göra detta på ett enkelt sätt. Och bli inte förtvivlad om ditt hår är tunt, eller om frieriet kom tidigare än förväntat så att håret inte har hunnit växa ut. Det finns många möjligheter med löshår, antingen om du vill ha det uppsatt eller löst hängande.
- Väldigt många tror att de måste spara till långt hår för att få en vacker frisyr. Det är många som är precis lika snygga med kort hår. Dessutom är det väldigt romantiskt och snyggt med kort stylat hår, säger Therese entusiastiskt.

De flesta som jobbar inom bröllopsbranschen har goda kontakter. Var inte rädd att fråga din frisör om råd, tips eller hjälp. Bröllopsmagasinet är också dagligen i kontakt med duktiga leverantörer som du finner på de regionala sidorna i magasinet. Besök också vår hemsida för ännu fler tips, besök inköpsguiden och hitta den leverantör som passar dig perfekt. Och kom ihåg – låt håret vara hår. Mjukt, blankt och följsamt. Använd en bra hårspray som är lätt att reda ut och som ger ett naturligt resultat. Mycket av hårsprayen försvinner under dagen, speciellt på lösa frisyrer, så har gärna med dig hårsprayen så att du kan förstärka lite under kvällen.

Kom ihåg!
• Var ute tidigt och boka en konsulation.
• Ha med hårsprayen i väska.
• Byt gärna klänning och frisyr mellan vigsel och fest
• Använder du värmeverktyg så är det viktigt att använda värmeskyddande spray. Det gör hållbarheten MYCKET bättre, också i fuktigt väder.
• Håret ska vara mjukt, blankt och lika stelt som en hjälm.
• Anpassa  sminkborsten  till det området som du jobbar med.
• För säkert resultat- använd matchande färger.
• Fråga din frisör om råd.

---------------------

Make-up
Brudarna har fått mineralsmink. Mineralsmink gör att huden kan andas, men inte minst att glöda. Var inte rädd för att lägga på lite hårdare smink än vad du är van vid då mycket av make-upen försvinner på fotot och under dagen. Ha gärna med lite make-up i väskan så att du kan att fräscha upp dig under dagen.

Det är också viktigt att använda riktiga borstar. Ju större område man arbetar med – desto större borste. Och ju mindre område – desto mindre borste. Det är roligt att prova sig fram med färger och att prova nya variationer. Korall är vårens trendfärg, men kom ihåg att ingen klär i allt. Prova dig fram! 

Silje får först håret lockat med en locktång och varje lock sätts fast med en hårrulle för att få rörelse i håret. Håret tuperas och sprayas försiktigt igenom innan det sätts upp. För att få höjd och volym så fästes det med hårspännen i kryss för att få håret att sitta på plats.

---------------------

 

Solveigs hår plattas först för att få håret blankt och lättare att behandla, sedan lockas håret med en locktång. Efter det får hon en löst uppsatt sidofläta.

---------------------Vid användande av värmetänger är det viktigt att använda en värmeskyddande spray. Det skyddar håret, gör det blankare och frisyren håller längre. Silje får en omgång med plattång och hårspray i luggen så att håret hålls mjukt och följsamt.

------------------------------------------

Det har blivit vanligt att byta bröllopsklänningen mellan vigseln och festen. Här har bruden bytt klänning och frisören har blivit inspirerad att göra en mer ledig frisyr. Håret är utsläppt och uppsatt igen i en mer lös och ledig frisyr.

 

Här har frisören enkelt ändrat frisyren från lös och ledig till stram och klassisk. Luggen har tuperats och borstad blank med en naturborste och fästs på sidan med ett spänne.

---------------------

Klänningar: Pronovia (mörkhårig brud) Kristins Brudesalong, Isabella (rödhårig brud) Sauvette från DIIN Brudesalong
Skor och accesoarer:  Anna Johnsons & friends
Hår och make-up: INNOVATIV

Publicerad 2012-09-07


 • Vackra naglar på bröllopet

  Vackra naglar på bröllopet

  Frisyren är på topp, klänningen sitter som gjuten och makeupen visar dig från din allra bästa sida. Glöm bara inte naglarna. Ovårdade naglar kan förstöra hela looken…<...

 • Hårtrender 2013

  Hårtrender 2013

  Under 2012 var det flätor, page, snedlugg och mycket volym som gällde. Under 2013 ska du gärna fortsätta med snedlugg, men mittenbenan är också tillbaka på arenan. Hår...

 • Vilken årstid är du?

  Vilken årstid är du?

  Kärnan till en riktigt snygg makeup ligger ofta i att hitta rätt färger just för dig. Utifrån ett par kategorier kan du veta inom vilken färgskala du bör röra dig inom...

 • Stylisten i fokus!

  Stylisten i fokus!

  Siri Eikemo har stylat och förvandlat många tjejer till brudar de senaste åren, men nu var det hennes tur. Innan hon skulle gå upp för kyrkogången fick hon hjälp av ma...

 • Med solsken i blick

  Med solsken i blick

  Ögonbrynen ramar in hela ansiktet så det gäller...

 • Romantisk innovation

  Romantisk innovation

  Bröllopsdagen är en av de största händelserna i många kvinnors liv. Allt fokus ligger på hur vi ser ut och därför är det viktigt att hår och make-up ser bra ut och att...

 • Tio, Nio, Åtta, Sju...

  Tio, Nio, Åtta, Sju...

  Man kan med säkerhet konstatera att de allra flesta brudar vill se så bra ut som möjligt på bröllopsdagen och det finns mycket man kan göra för att förbättra både här ...

 • Du är vad du äter - och dricker!

  Du är vad du äter - och dricker!

  Det är inte bara kärlekshandtagen som avslöjar din dåliga livsstil. Det gör också ditt hår, din hud och dina naglar. Här får du tips på hur du kommer att stråla på din...

 • Rätt makeup på bröllopsdagen

  Rätt makeup på bröllopsdagen

  På bröllopsdagen vill man visa sig från den bästa sidan. Men hur ska man lägga makeupen, hur får man den perfekt och, fram för allt, hur får man den att hålla?

 • Från topp till tå

  Från topp till tå

  Det spelar ingen roll hur man än vrider och vänder på det. Under den stora dagen kommer allas ögon att vara riktade på bruden. Det är därför inte så underligt att alla br...