Tio, Nio, Åtta, Sju...

Tio, Nio, Åtta, Sju...

Man kan med säkerhet konstatera att de allra flesta brudar vill se så bra ut som möjligt på bröllopsdagen och det finns mycket man kan göra för att förbättra både här och där.

Text: Cathrine Engebret | Foto: ©iStockphoto.com/iconogenic

6 månader innan:
Den kroppen, den kroppen...
Det finns självklart ingen anledning att utsätta kroppen för en chock och börja med en supersundare livsstil, men när det kommer till att förbereda den inför sitt bröllop bör man starta sin skönhetskamp minst sex månader innan. Det som gäller då är följande:

• Drick mycket vatten, helst minst tre liter om dagen. Detta bidrar till att rensa kroppen från avfallsprodukter. Det gör också susen för huden.
• Träna regelbundet. Både styrka och kondition ska tränas nu. Då kommer bröllopsklänningen att sitta mycket bättre, du kan glida fram längs altargången och känna dig vacker och vältränad. Att gå på gym passar inte alla, men försök åtminstone få till en snabb promenad eller en joggingtur varje dag. En tur på 30 minuter kan räcka om du gör den ofta.
• Ät så lite socker och snabba kolhydrater som möjligt. Undvik,med andra ord, kakor och godis, bröd, pasta och vitt ris.

Många tycker att detta är svårt att genomföra träningen på egen hand, ett tips är då att anmäla sig till en träningsgrupp eller kanske rent av investera i en personlig tränare. Men tänk på att det ändå är DU som måste göra förändringen.

Hudvård
• Även här gäller det att dricka mycket, äta rätt och träna regelbundet. Huden behöver också tid på sig så det finns alltså all anledning att börja förbereda den sex månader innan bröllopet.
• Investera i bra hudvårdsprodukter som är anpassade till just din hudtyp. Ta hjälp av en kunnig hudvårdsspecialist för att ta reda på vad som är rätt produkter för just dig. Peela huden två-tre gånger i veckan. Även här gäller principen; ju tidigare desto bättre.

De egna naglarna
Om du inte har som vana att fila dina naglar vackra och de dessutom är flisiga och olika långa, gäller det att börja vårda dem i god tid innan bröllopsdagen. Det tar tid att få de perfekta, naturliga naglarna. Detta är därför ännu ett moment du ska börja med i god tid, minst sex månader innan. Räkna med en timme i veckan åt att vårda dina naglar och bit inte på dem! Om du har svårt att få till de egna naglarna kan du bege dig till en nagelspecialist och få hjälp. Lösnaglar är det däremot ingen panik med ännu, vilket du kan läsa senare i den här artikeln.

2 månader innan:
Hudfärgen
Om du inte vill utsätta din hud för solarium men ändå vill ha en brunbränd hud på bröllopsdagen så är spray-tan ett alternativ. Med spray-tan får du en jämn färg som ser naturlig ut. Det kan vara klokt att testa en spray-tan-behandling ett par månader innan bröllopet, för att se hur du din hud reagerar på behandlingen. Allt man vara förbereda inför den stora dagen är av godo, så även hudfärgen.

Permanent makeup
Permanent makeup är perfekt för dig som inte vill lägga tid på att måla eyeliner, ögonbryn och läpp- kontur varje dag, eller för den delen på en stressig bröllopsdag. Resultatet blir tyvärr inte alltid perfekt efter första behandlingen utan kan behövas fyllas på en eller kanske två gånger till. Det är därför smart att börja med detta, minst två månader innan.

4 veckor innan:
Lösnaglar
Lösnaglar är ett bra alternativt om de egna inte har den längd du önskar. Om du aldrig haft långa naglar förut är det smart att sätta på dem i god tid, så att du kan vänja dig med dem innan bröllopsmiddagen. Det finns olika varianter som fästs på dina naturliga naglar. För bästa resultat, vilket ju är ett måste inför bröllopet, gå till en nagelsalong och fixa naglarna. Gå dit en extra gång några dagar innan bröllopet för att snygga till naglarna lite extra.

Tandblekning
Bleka tänderna kan du göra hemma, men det kan löna sig att gå till tandläkaren. Det är viktigt att tändernas färg matchar din hudton. Tänk på att efter en tandblekning kan man inte äta vissa saker inom en vecka efter behandlingen. Därför är det bra att göra detta i god tid innan.

1 vecka innan:
Hår
Nu är det dags för hårfärgning och klippning. Fall inte för frestelsen att testa en helt ny färg eller en helt ny frisyr nu. Om du inte trivs med det nya har du inte möjlighet att vänta tills det ”växer ut”. Se hellre till att få en riktigt läcker styling på själva bröllopsdagen.

Huden
Om du aldrig gjort en djuprengöring av huden så gör det för allt i världen inte dagen innan bröllopet! Man får ofta lite röd hud efter en riktig rengöring och det kan ta flera dagar innan huden är sig själv igen. Den sista djuprengörande behandlingen av huden i ansiktet bör göras senast en vecka innan bröllopet.

2-3 dagar innan:
Ögonbryn
Ögonbryn bör plockas cirka tre dagar innan bröllopet

Naglarna
Den enda manikyren, oavsett om det handlar om egna eller konstgjorda naglar, bör göras en till två dagar innan bröllopet. Då är chansen störst att nagellacket håller sig fint.

Hudfärg
Du har ju redan testat hur spray-tan funkar för dig och nu är det tid att ”sätta” den slutliga färgen på din hud.

Kroppen
Oavsett om du ska spraya dig brun eller inte, peeling av kroppen och borttagning av döda hudceller med bodyscrub får inte glömmas! Även den allra vackraste outfit förgås av hård hud på armbågar, hälar och knän. Gör detta några dagar innan bröllopet och innan du eventuellt sprayar kroppen.

Hårborttagning
Vaxbehandling kan utföras nära inpå bröllopet, kanske bara några dagar innan. Då kan man vara säker på att håren håller sig borta både under bröllopet och på bröllopsresan.

Fotvård
Vi glömmer tyvärr ofta våra fötter. Men de behöver också sitt. Hård hud måste filas bort, naglar klippas fina, filas och kanske lackas med en vacker färg. Nagelbanden ska vårdas och varför inte unna dig en riktigt skön fotmassage. Detta kan göras precis innan bröllopet.

Publicerad 2012-07-13


 • Vackra naglar på bröllopet

  Vackra naglar på bröllopet

  Frisyren är på topp, klänningen sitter som gjuten och makeupen visar dig från din allra bästa sida. Glöm bara inte naglarna. Ovårdade naglar kan förstöra hela looken…<...

 • Hårtrender 2013

  Hårtrender 2013

  Under 2012 var det flätor, page, snedlugg och mycket volym som gällde. Under 2013 ska du gärna fortsätta med snedlugg, men mittenbenan är också tillbaka på arenan. Hår...

 • Vilken årstid är du?

  Vilken årstid är du?

  Kärnan till en riktigt snygg makeup ligger ofta i att hitta rätt färger just för dig. Utifrån ett par kategorier kan du veta inom vilken färgskala du bör röra dig inom...

 • Stylisten i fokus!

  Stylisten i fokus!

  Siri Eikemo har stylat och förvandlat många tjejer till brudar de senaste åren, men nu var det hennes tur. Innan hon skulle gå upp för kyrkogången fick hon hjälp av ma...

 • Med solsken i blick

  Med solsken i blick

  Ögonbrynen ramar in hela ansiktet så det gäller...

 • Romantisk innovation

  Romantisk innovation

  Bröllopsdagen är en av de största händelserna i många kvinnors liv. Allt fokus ligger på hur vi ser ut och därför är det viktigt att hår och make-up ser bra ut och att...

 • Tio, Nio, Åtta, Sju...

  Tio, Nio, Åtta, Sju...

  Man kan med säkerhet konstatera att de allra flesta brudar vill se så bra ut som möjligt på bröllopsdagen och det finns mycket man kan göra för att förbättra både här ...

 • Du är vad du äter - och dricker!

  Du är vad du äter - och dricker!

  Det är inte bara kärlekshandtagen som avslöjar din dåliga livsstil. Det gör också ditt hår, din hud och dina naglar. Här får du tips på hur du kommer att stråla på din...

 • Rätt makeup på bröllopsdagen

  Rätt makeup på bröllopsdagen

  På bröllopsdagen vill man visa sig från den bästa sidan. Men hur ska man lägga makeupen, hur får man den perfekt och, fram för allt, hur får man den att hålla?

 • Från topp till tå

  Från topp till tå

  Det spelar ingen roll hur man än vrider och vänder på det. Under den stora dagen kommer allas ögon att vara riktade på bruden. Det är därför inte så underligt att alla br...