Brudsmycke med hjärta

Hjärtsmycke

Sancy.se är först ut med att lansera Dada´s Diamonds senaste tillskott, en hjärtformad berlock där 100 kr skänks till Stadsmissionen.

Text: Sofia Boij | Foto: Dada's Diamonds

Smycket är det senaste tillskottet i Dada´s Diamonds ständigt växande kollektion That´s Amore. Medaljongen är ett stort öppningsbart hjärta i Sterling silver, som löper på en kortare kedja så att hjärtat vilar i halsgropen. Låset består av en liten pil som träs genom en ring. Både hjärtat och pilen är symboler som är framträdande i hela kollektionen.

Dada´s Diamonds har prisats sedan starten 2005 för sina säregna och fantasifulla smycken som kan bäras av såväl män som kvinnor. Duon Kajsa Öberg Avila och Ida Forss har båda sin bakgrund från Konstfack med inriktning på Metallformgivning och hämtar sin inspiration till kollektionerna från välkända litterära teman. Lekfullheten och mystiken i deras smycken genomsyrar både namnen och designen, där man hittar symboler som allt ifrån hjärtan och händer, till getter och pistoler, med namn som Dancing Cats och Polly´s Shadow.

Berlocker var mycket populära under den Viktorianska perioden då romantiken spirade och gavs då främst bort som kärleksgåvor, inte sällan från hemliga beundrare. De kunde innehålla målade porträtt, hårlockar eller små intima kärleksförklaringar.

Läs mer på Sancy.se

Publicerad 2008-03-05


 • Diamantjakten

  Diamantjakten

  Nu är vinnarna dragna i en av Sveriges vinstrikaste tävlingar – Diamantjakten
 • Världens dyraste förlovningsringar

  Världens dyraste förlovningsringar

  Världens mest påkostade förlovningsringar ägs inte av kungligheter utan av kändisar.  Läs om vilka kändisar som promenerar runt med en förmögenhet på fingret.

 • Vigselringen - en symbol för er kärlek!

  Vigselringen - en symbol för er kärlek!

  Att lova varandra evig kärlek och ingå äktenskap är en av de största händelserna en människa kan uppleva i sitt liv. Ringen med sin slutna cirkel är i sig en urgammal ...

 • Trendiga smycken

  Trendiga smycken

  Stora, iögonfallande halsband och örhängen - så kallade statementsmycken - eller små, färgade stenar, diamanter eller pärlor? Vilken stil du väljer hänger oftast mer p...

 • Rosa guld och palladium från Schalins

  Rosa guld och palladium från Schalins

  Rosa guld  är en gnistrande legering av guld, silver och koppar, som besitter alla guldets positiva egenskaper. Det rosa guldet ger en fantastisk färgbrytning mot...
 • Vigselringen

  Vigselringen

  Det finns nog inget som är så förknippat med bröllop som vigselringar. Vid ett bröllop växlar man ringar och därefter bär man sin ring som ett tecken på att man är gif...

 • Nyheter från Schalins

  Nyheter från Schalins

  Ringarna ingår i Schalins nya satsning My Design, ett antal nydesignade ringmodeller med infattade diamanter, namnsatta efter vackra kända musikstycken.

 • Diamantens alla ansikten

  Diamantens alla ansikten

  Marilyn Monroe hade rätt när hon sa att diamanten är en flickas bästa vän. Den ädla stenen är nämligen fortfarande den mest eftertraktade i världen.

 • A girl’s best (och näst bästa) friend….

  A girl’s best (och näst bästa) friend….

  Era ögon glittrar säkert redan av glädje inför er stora dag. Så varför inte fördriva tiden med att titta närmare på lite glittrande ädelstenar?

 • Diamanter - en gåva från moder jord!

  Diamanter - en gåva från moder jord!

  Diamanten är gjord av rent kol som kristalliserats under högt tryck och värme djupt under våra fötter, i jordskorpan. Efter det har den först upp till jordens yta i mo...