Ringen för dig

vigselringar

Ögonen och händerna ska vara det mest karaktäristiska hos varje individ. Det är lika viktigt att välja rätt glasögon som att välja rätt ring. Därför hjälper vi dig att finna den ring som klär dig bäst!

Text: Eva Alnes Holte | Foto: Philippe Rendu

Väljer du rätt ring ser handen mycket vackrare ut och ingen kommer att tänka på att dina fingrar kanske är knotiga, maskulina, beniga eller korta. När ringen är som gjord för dig kommer den att överglänsa själva handen, men väljer du fel ring, framhäver den istället handens brister.

I dag är intresset för ringar med bruna diamanter och gult guld stort. Dessa ringar passar dock bäst för dig med lite gyllene hy. Har du däremot väldigt ljus hy, passar det svala vita guldet bättre. Något som också är fint på oss med nordisk hy, är det rosa guldet som både är trendigt och populärt. Ser dina händer istället frusna och blåaktiga ut, passar det bäst med en ring i platina. Du kan i stort sätt tänka på samma sätt som när du köper kläder – en person med en varm och naturlig hudton klär även bäst i varma färger och smycken. 

Små och beniga fingrar klär bäst i smala ringar. Bredare fingrar ska däremot ha större och kraftigare ringar som syns. Men har du sådana fingrar som är både tunna och lite bredare, ska du använda en ring som är tunn och inte utmärker sig eller framhäver fingret. Långa, slanka fingrar – det vi i dag kallar pianofingrar, kan se lite maskulina och robusta ut med en ring som är fyrkantig, smal eller flat. Något som dock passar pianofingrar är att trä förlovningsringen och vigselringen ovanpå varandra, något inte klär många andra fingrar.

Gillar du att måla naglarna, väljer du naturligtvis samma färg som ringens sten. Du tar även hänsyn till metallen – om ringen är i varmt, gult eller rött guld, eller om ringen är i vitt guld, silver eller platina. Om ringen är väldigt uppseendeväckande göra det sig dock bäst utan nagellack och dekorerar du naglarna med små motiv bör du välja en enkel ring utan sten.

För att ringen ska komma till sin rätt, är det viktigt att du sköter om dina naglar, annars kan resultatet bli en stor konstrast, med en vacker ring och nagelbitna eller kluvna fingertoppar.  

Har du en ring med en stor sten, behöver du inte irritera dig över att du inte få på din handsken. Att trä ringen utanpå handsken är både elegant och modernt.

Något man bör ha i åtanke är att en ring som är böjd på insidan är behagligare att ha på sig. Det kan vara bra att veta om man tänkt använda ringen ofta – till exempel på jobbet. Nästa gång du är hos guldsmeden bör du be även dem att rita omkretsen runt ditt finger så att du sedan vet vilken storlek på ring du ska leta efter – eller så att du vet vad du ska säga om fästmannen frågar. Det är alltid lika tråkigt när han köpt en för trång ring och du måste medge att du inte har så smäckra fingrar som han tror.

Publicerad 2010-03-15


 • Diamantjakten

  Diamantjakten

  Nu är vinnarna dragna i en av Sveriges vinstrikaste tävlingar – Diamantjakten
 • Världens dyraste förlovningsringar

  Världens dyraste förlovningsringar

  Världens mest påkostade förlovningsringar ägs inte av kungligheter utan av kändisar.  Läs om vilka kändisar som promenerar runt med en förmögenhet på fingret.

 • Vigselringen - en symbol för er kärlek!

  Vigselringen - en symbol för er kärlek!

  Att lova varandra evig kärlek och ingå äktenskap är en av de största händelserna en människa kan uppleva i sitt liv. Ringen med sin slutna cirkel är i sig en urgammal ...

 • Trendiga smycken

  Trendiga smycken

  Stora, iögonfallande halsband och örhängen - så kallade statementsmycken - eller små, färgade stenar, diamanter eller pärlor? Vilken stil du väljer hänger oftast mer p...

 • Rosa guld och palladium från Schalins

  Rosa guld och palladium från Schalins

  Rosa guld  är en gnistrande legering av guld, silver och koppar, som besitter alla guldets positiva egenskaper. Det rosa guldet ger en fantastisk färgbrytning mot...
 • Vigselringen

  Vigselringen

  Det finns nog inget som är så förknippat med bröllop som vigselringar. Vid ett bröllop växlar man ringar och därefter bär man sin ring som ett tecken på att man är gif...

 • Nyheter från Schalins

  Nyheter från Schalins

  Ringarna ingår i Schalins nya satsning My Design, ett antal nydesignade ringmodeller med infattade diamanter, namnsatta efter vackra kända musikstycken.

 • Diamantens alla ansikten

  Diamantens alla ansikten

  Marilyn Monroe hade rätt när hon sa att diamanten är en flickas bästa vän. Den ädla stenen är nämligen fortfarande den mest eftertraktade i världen.

 • A girl’s best (och näst bästa) friend….

  A girl’s best (och näst bästa) friend….

  Era ögon glittrar säkert redan av glädje inför er stora dag. Så varför inte fördriva tiden med att titta närmare på lite glittrande ädelstenar?

 • Diamanter - en gåva från moder jord!

  Diamanter - en gåva från moder jord!

  Diamanten är gjord av rent kol som kristalliserats under högt tryck och värme djupt under våra fötter, i jordskorpan. Efter det har den först upp till jordens yta i mo...