Varför ska ni besöka en bröllopsmässa?

Klänningar

Ni har bestämt datum för ert bröllop, äntligen ska ni bli man och hustru. Ni har många beslut att ta och ni behöver mycket inspiration och idéer för att underlätta för de beslut ni ska ta.

Text: Monica Öjeling | Foto: ©iStockphoto.com/annaleven

De flesta bröllopsmässor äger rum under tidig vår, i perioden januari till mars. Bröllopsmässorna är olika stora men alla mässor brukar täcka in det som man vill ha inför ett  bröllop.  På de större mässorna är det fler utställare från alla kategorier och där brukar också stora modevisningar äga rum.

På mässor ställer alla kategorier inom branschen ut. Allt från bröllopskläder, accessoarer, skor, smycken, frisörer, florister, catering – här hittar ni allt ni behöver. Och kanske det ni inte visste att ni behövde eller ville ha också.

Under mässan kan ni skapa bra kontakter och prata med branschkunniga människor, de är proffs på bröllop. Det brukar också finnas mycket bra erbjudanden till mässpriser. Förutom att träffa människor från branschen så kommer ni i kontakt med andra brudpar som är i samma situation som er.

Syftet med att besöka en bröllopsmässa är att få idéer och räta ut de frågetecken som ni har. Efter mässan kommer ni att ha kommit mycket längre i er planering och beslut som måste tas blir helt enkelt lättare att ta. Kanske hittade ni rent av drömklänningen på mässan?

Nöj er inte med att besöka en mässa, passa på att besöka flera mässor. Vem tar ni med er på mässan? Vill ni besluta allt själva, ja då är det självklart att det bara är det blivande brudparet. Det kan också vara väldigt trevligt att ta med närmsta väninnan, mamma eller svärmor. Det kan vara bra att få höra någon annan närståendes synpunkter.

Tänk också på att vara utvilade när ni åker på en mässa, det är mycket att titta och känna på och mycket att inspireras av. Sätt av tid så att ni verkligen känner att ni hinner uppleva och besöka allt på mässan. Ta er tid att pausa och vila fötterna en stund. Ett tips är att ha bra skor på sig, man blir trött i fötterna efter en dag på mässan.

Fundera innan ni åker på mässan vad det viktigaste för er är att titta på. Sätt upp ett mål med mässan så att ni inte bara går omkring och tittar. Om ni vill vara riktigt ambitiösa så har de flesta mässor en hemsida där ni kan se en planskiss över var de olika utställarna står och vilka tider som de olika evenemangen äger rum på mässan. Sedan är det bara att planera mässbesöket.

För att kunna välja ut vilka mässor just ni vill besöka så går ni in på Bröllopsmagasinets hemsida och tittar i mässkalendern. Där hittar ni all information ni behöver för att kunna välja mässa.

Publicerad 2011-10-26