Varför ska ni besöka en bröllopsmässa?

Klänningar

Ni har bestämt datum för ert bröllop, äntligen ska ni bli man och hustru. Ni har många beslut att ta och ni behöver mycket inspiration och idéer för att underlätta för de beslut ni ska ta.

Text: Monica Öjeling | Foto: ©iStockphoto.com/annaleven

De flesta bröllopsmässor äger rum under tidig vår, i perioden januari till mars. Bröllopsmässorna är olika stora men alla mässor brukar täcka in det som man vill ha inför ett  bröllop.  På de större mässorna är det fler utställare från alla kategorier och där brukar också stora modevisningar äga rum.

På mässor ställer alla kategorier inom branschen ut. Allt från bröllopskläder, accessoarer, skor, smycken, frisörer, florister, catering – här hittar ni allt ni behöver. Och kanske det ni inte visste att ni behövde eller ville ha också.

Under mässan kan ni skapa bra kontakter och prata med branschkunniga människor, de är proffs på bröllop. Det brukar också finnas mycket bra erbjudanden till mässpriser. Förutom att träffa människor från branschen så kommer ni i kontakt med andra brudpar som är i samma situation som er.

Syftet med att besöka en bröllopsmässa är att få idéer och räta ut de frågetecken som ni har. Efter mässan kommer ni att ha kommit mycket längre i er planering och beslut som måste tas blir helt enkelt lättare att ta. Kanske hittade ni rent av drömklänningen på mässan?

Nöj er inte med att besöka en mässa, passa på att besöka flera mässor. Vem tar ni med er på mässan? Vill ni besluta allt själva, ja då är det självklart att det bara är det blivande brudparet. Det kan också vara väldigt trevligt att ta med närmsta väninnan, mamma eller svärmor. Det kan vara bra att få höra någon annan närståendes synpunkter.

Tänk också på att vara utvilade när ni åker på en mässa, det är mycket att titta och känna på och mycket att inspireras av. Sätt av tid så att ni verkligen känner att ni hinner uppleva och besöka allt på mässan. Ta er tid att pausa och vila fötterna en stund. Ett tips är att ha bra skor på sig, man blir trött i fötterna efter en dag på mässan.

Fundera innan ni åker på mässan vad det viktigaste för er är att titta på. Sätt upp ett mål med mässan så att ni inte bara går omkring och tittar. Om ni vill vara riktigt ambitiösa så har de flesta mässor en hemsida där ni kan se en planskiss över var de olika utställarna står och vilka tider som de olika evenemangen äger rum på mässan. Sedan är det bara att planera mässbesöket.

För att kunna välja ut vilka mässor just ni vill besöka så går ni in på Bröllopsmagasinets hemsida och tittar i mässkalendern. Där hittar ni all information ni behöver för att kunna välja mässa.

Publicerad 2011-10-26


 • Benny Ottosson på Ottosson Photo tog ”Årets Bröllopsfoto”

  Benny Ottosson på Ottosson Photo tog ”Årets Bröllopsfoto”

  Benny har fotograferat bröllop på heltid sedan 2008 och bor i Tanumshede på den svenska västkusten. Detta har gjort att han inte bara fotograferar svenska bröllop utan an...
 • Bride’s Day en möjlighet utöver det vanliga!

  Bride’s Day en möjlighet utöver det vanliga!

  Pia Molin på Bröllopskällan i Stockholm fick i år möjlighet att under en dag visa upp nästan hela 2014 års kollektion av Justin Alexander och Sincerity. Det blev succé...

 • Bride’s Day

  Bride’s Day

  Bröllopskällan tillsammans med Bröllopsbutiken i Stockholm kommer att hålla i en exklusiv visning med brudklänningar från Justin Alexander och Sincerity.

 • Fototävling med vackra bröllopsbilder

  Fototävling med vackra bröllopsbilder

  Vinnarna i fotograferingstävlingen ”extrema album” är utsedda. Vackra och kreativa fotograferingar på bröllop, familjer och barn. Prickigt, svartvitt, gravid och bebis...

 • Sofia och Mathias sa ja på A6 Center

  Sofia och Mathias sa ja på A6 Center

  I samband med en bröllopsmässa på A6 Center i Jönköping blev Mathias och Sofia Gardhage ett äkta par. De vigdes i en bröllopssmyckad del av köpcentret inför ett publik...

 • Saturday Bridal - Nyöppnad bröllopsbutik

  Saturday Bridal - Nyöppnad bröllopsbutik

  Saturday Bridal - Nyöppnad bröllopsbutik i Stockholm Butiken öppnade i lördags och blev en succé direkt!

 • 12-12-12-succé med 78 bröllop på Gotland

  12-12-12-succé med 78 bröllop på Gotland

  På Luciadagen vaknade 78 par på Gotland som nyblivna äkta makar!

 • Friade du på skottdagen?

  Friade du på skottdagen?

  Frågade du honom om han ville gifta sig nu när du hade chansen? Svarade han JA? Vill du berätta om frieriet för oss på Bröllopsmagasinet och för våra läsare?

 • Öppet hus på unika Berg 211

  Öppet hus på unika Berg 211

  Torsdagen den 9 februari mellan 13.00 och 19.00 är det öppet hus på Berg 211, en unik plats att ha sin bröllopsfest och kanske även sin vigsel på.

 • Silja Line ordnar bröllopskryssning

  Silja Line ordnar bröllopskryssning

  Fredag den 11 november 2011 (11.11.11) ordnar Silja Line en speciell bröllopskryssning ombord på Silja Symphony från Helsingfors till Stockholm.