Drop in-bröllop på Skansen

Bröllop utomhus

Vig er utomhus i hänryckningens tid, lördagen den 11 juni mellan klockan 10 och 15, plats, Tingsvallen, på sommarvackra Skansen.

Text: Jeanette Henriksson | Foto: ©iStockphoto.com/Snapphoto

Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare finns på plats samt två vittnen. Hela ceremonin tar cirka tio minuter.

Ta din käresta i hand och gör slag i saken! Vig dig utomhus på det sommarvackra Skansen eller passa på att förnya era bröllopslöften. Det enda ni behöver ta med är hindersprövning eller vigselbevis.

På plats finns också fotografer och florister som binder brudbukett och corsage till självkostnadspris, på Tingsvallen spelas det bröllopsmusik och ni kan välja ett musikstycke ur vår bröllopsrepertoar. För er som vill fira vigseln med ett glas champagne kan den köpas i champagnebaren. Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns även picknickkorgar till försäljning för dem som vill sitta i gröngräset.

Ta med: För borgerlig och kyrklig vigsel krävs hindersprövning och intyg om vigsel som man beställer från Skatteverket vilket tar ca en vecka. De som vill viga sig kyrkligt måste ha ett vigselintyg med sig från hemförsamlingen att någon av parterna är medlem i Svenska kyrkan. Glöm inte att ta med hindersprövning och vigselintyget på vigseldagen! De ska visas upp för vigselförrättaren innan vigseln. Ni som ska förnya era löften tar med ert vigselbevis. Vigselringar, bröllopsklänning, gäster och din käresta ska också med förstås!

Publicerad 2011-04-26