Drop in-bröllop på Skansen

Bröllop utomhus

Vig er utomhus i hänryckningens tid, lördagen den 11 juni mellan klockan 10 och 15, plats, Tingsvallen, på sommarvackra Skansen.

Text: Jeanette Henriksson | Foto: ©iStockphoto.com/Snapphoto

Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare finns på plats samt två vittnen. Hela ceremonin tar cirka tio minuter.

Ta din käresta i hand och gör slag i saken! Vig dig utomhus på det sommarvackra Skansen eller passa på att förnya era bröllopslöften. Det enda ni behöver ta med är hindersprövning eller vigselbevis.

På plats finns också fotografer och florister som binder brudbukett och corsage till självkostnadspris, på Tingsvallen spelas det bröllopsmusik och ni kan välja ett musikstycke ur vår bröllopsrepertoar. För er som vill fira vigseln med ett glas champagne kan den köpas i champagnebaren. Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns även picknickkorgar till försäljning för dem som vill sitta i gröngräset.

Ta med: För borgerlig och kyrklig vigsel krävs hindersprövning och intyg om vigsel som man beställer från Skatteverket vilket tar ca en vecka. De som vill viga sig kyrkligt måste ha ett vigselintyg med sig från hemförsamlingen att någon av parterna är medlem i Svenska kyrkan. Glöm inte att ta med hindersprövning och vigselintyget på vigseldagen! De ska visas upp för vigselförrättaren innan vigseln. Ni som ska förnya era löften tar med ert vigselbevis. Vigselringar, bröllopsklänning, gäster och din käresta ska också med förstås!

Publicerad 2011-04-26


 • Benny Ottosson på Ottosson Photo tog ”Årets Bröllopsfoto”

  Benny Ottosson på Ottosson Photo tog ”Årets Bröllopsfoto”

  Benny har fotograferat bröllop på heltid sedan 2008 och bor i Tanumshede på den svenska västkusten. Detta har gjort att han inte bara fotograferar svenska bröllop utan an...
 • Bride’s Day en möjlighet utöver det vanliga!

  Bride’s Day en möjlighet utöver det vanliga!

  Pia Molin på Bröllopskällan i Stockholm fick i år möjlighet att under en dag visa upp nästan hela 2014 års kollektion av Justin Alexander och Sincerity. Det blev succé...

 • Bride’s Day

  Bride’s Day

  Bröllopskällan tillsammans med Bröllopsbutiken i Stockholm kommer att hålla i en exklusiv visning med brudklänningar från Justin Alexander och Sincerity.

 • Fototävling med vackra bröllopsbilder

  Fototävling med vackra bröllopsbilder

  Vinnarna i fotograferingstävlingen ”extrema album” är utsedda. Vackra och kreativa fotograferingar på bröllop, familjer och barn. Prickigt, svartvitt, gravid och bebis...

 • Sofia och Mathias sa ja på A6 Center

  Sofia och Mathias sa ja på A6 Center

  I samband med en bröllopsmässa på A6 Center i Jönköping blev Mathias och Sofia Gardhage ett äkta par. De vigdes i en bröllopssmyckad del av köpcentret inför ett publik...

 • Saturday Bridal - Nyöppnad bröllopsbutik

  Saturday Bridal - Nyöppnad bröllopsbutik

  Saturday Bridal - Nyöppnad bröllopsbutik i Stockholm Butiken öppnade i lördags och blev en succé direkt!

 • 12-12-12-succé med 78 bröllop på Gotland

  12-12-12-succé med 78 bröllop på Gotland

  På Luciadagen vaknade 78 par på Gotland som nyblivna äkta makar!

 • Friade du på skottdagen?

  Friade du på skottdagen?

  Frågade du honom om han ville gifta sig nu när du hade chansen? Svarade han JA? Vill du berätta om frieriet för oss på Bröllopsmagasinet och för våra läsare?

 • Öppet hus på unika Berg 211

  Öppet hus på unika Berg 211

  Torsdagen den 9 februari mellan 13.00 och 19.00 är det öppet hus på Berg 211, en unik plats att ha sin bröllopsfest och kanske även sin vigsel på.

 • Silja Line ordnar bröllopskryssning

  Silja Line ordnar bröllopskryssning

  Fredag den 11 november 2011 (11.11.11) ordnar Silja Line en speciell bröllopskryssning ombord på Silja Symphony från Helsingfors till Stockholm.