En perfekt getaway för nygifta

Att åka iväg på en romantisk getaway  är underbart, oavsett om ni är nygifta eller bara vill ha tid för varandra. Vi på bröllopsmagasinet besökte Ystad Saltsjöbad i somras och blev blixtförälskade.

Artikelserie: Romantiska platser i Sverige

Text: Anna Storm  Foto: Anna Storm & YSB
Publicerades: 2015.08.10

Att spendera tid tillsammans med den du älskar är ovärderligt, oavsett om ni är nygifta eller levt större delen av livet med varandra. Romantik går att finna i alla vardagens små stunder men få gånger upplevs romantiken lika stark som under en romantisk weekend. Det här är första delen i Bröllopsmagasinets artikelserie Romantiska platser i Sverige och först ut är inget mindre än Ystad Saltsjöbad.

Längst ned i sydligaste Sverige ligger Ystad Saltsjöbad. Beläget strax utanför den lilla charmiga staden Ystad tornar den ståtliga anläggningen upp sig. Mitt bland slingriga vägar, tallskog och alldeles intill kritvit sand och kornblått hav. Hit reser folk från hela världen för att njuta av ett förstklassigt SPA, enastående service, gudomligt god mat och en miljö som är häpnadsväckande vacker.

YSTAD SALTSJÖBAD

På Skånes vackraste kust vid Österlen ligger Ystad och precis vid stranden ligger Ystad Saltsjöbad – ett hotell-, spa- och en konferens-anläggning som funnits i 117 år. Res hit för att uppleva romantik, harmoni och en oas av lycka.

www.ysb.se

Vi anlände till anläggningen en solig dag i juli. En dag där himlen var blå, luften stod still och människor gick omkring med solglasögon på näsan och sommarbruna ben. I receptionen blev vi väl omhändertagna av en tjej med fräknigt ansikte och vänligt leende som checkade in oss på vårt rum och som glatt meddelade att det var perfekt väder för att spendera eftermiddagen vid utomhuspoolen. Efter att vi bokat bord inför kvällen på hotellets restaurang gick vi upp på rummet. Rummet som är inrett i sann New England-stil och där dubbla balkongdörrar stod vidöppna och bjöd in till en magisk utsikt. En utsikt över vidsträckt blått hav, vit strand och med en ljummen bris som fladdrade i de tunna gardinerna. På YSB har man varit väldigt noga med detaljerna och de små sakerna; som de tjocka badrockarna, chokladbitarna på bordet och de vackra snickerierna på sänggaveln gör upplevelsen komplett.

Eftermiddagen spenderade vi sedan iklädda badkläder och badrock. Låg på solbäddarna vid den gemensamma utomhuspoolen, drack ett glas champagne i eftermiddagssolen och upptäckte allt YSB hade att erbjuda. Hela anläggningen är otroligt vacker och att vandra omkring inne i SPA-avdelningarna känns som att befinna sig i en film. På andra våningen ligger flera vackert inredda rum. Bland annat ett vilorum som badar i ljus och där sobra sovbäddar står utplacerade i rummet och som inbjuder till att ligga ner och slappna av.

Vart någonstans i SPA:t ni befinner er råder lugn, harmoni och en romantisk stämning. Att spendera en eftermiddag på YSB är som balsam för själen och får er verkligen att se varandra. Välj på att spendera dagen på egen hand tillsammans eller boka in några av alla behandlingar som erbjuds.

När det sedan blivit kväll vandrade vi tillbaks till rummet och efter en uppfriskande dusch gjorde vi oss redo för kväll och tog oss ner till restaurangen.

I restaurangen sedan blev vi serverade förstklassig mat av en servitör som såg till att vi hade allt vi behövde och vars serviceförmåga var lika hög som standarden på YSB. Vi åt och drack till tonerna av mjuk jazz som framfördes av ett liveband kvällen till ära och det var en perfekt avslutning på det första dygnet i Ystad.

Morgonen efter startade vi sedan med en joggingtur längs de vita stränderna och på bryggan utanför Saltsjöbadet stod en grupp människor och utförde morgonyoga. På Ystad Saltsjöbad finns verkligen allt ni behöver. Närhet, avkoppling, god mat och aktiviteter. Lägg till kanske Sveriges bästa läge och ni har en perfekt destination för en romantisk getaway.

LÄS OM FLER ROMANTISKA PLATSER

Elisefarm i hjärtat av Skåne

Mitt i vårt sydligaste landskap kan ni besöka Elisefarm vars vitkalkade längor bjuder in till en skön weekend på tu…

Dekadens och glamour på Dorsia Hotel & Restaurang

Att kliva in på Dorsia Hotel & Restaurant är som att kliva in i en film. Här kliver du in…

Brösarps Gästgifveri & SPA

Det skånska gemytet är en självklarhet på detta gästgiveri med anor från 1600-talet. Addera en dos unik natur som lockar…

Planeringsweekend med vännerna

Ta med er brudföljet och koppla av på sköna Björholmen Marina & Sealodge – samtidigt som ni får hjälp med…