10 SAKER DU ABSOLUT INTE BÖR GÖRA PÅ ETT BRÖLLOP SOM GÄST

Här listar vi några vanliga missar – undvik dessa och bli brudparets favoritgäst!

Sedan dagen vi träffades har det varit som om allt i våra liv fallit på plats. Vi lärde känna varandra genom hästarna som är vårat gemensamma intresse. Vi hade alltid varit lite ”smygkära” i varandra men det var först 7 år efter vi träffades första gången som känslorna inte gick att hejda. Sedan den dagen har vi varit oskiljaktiga…

Text: Anna Storm

Foto: Adobestock.com

Hålla ett för långt tal

Du vet vad som gäller? Håll dig under max tre minuter!

Glömmer att köpa en present

Glöm absolut inte att köpa en present till brudparet. Det behöver inte vara något avancerat och dyrt om du inte har råd eller tid att lägga på bröllopsgåvan. Men se till att köp något! Annat är bara respektlöst. Tänk på hur mycket pengar brudparet spenderar på att du och övriga gäster ska få en underbar dag med mat och dryck.

Inte bry dig om klädkoderna

Står det på inbjudningskortet att det är 20-talstema? Då gör du bäst i att du handlar något i den stilen. Det här är en viktig vett och etikett-regel att komma ihåg. Är på osäker på vad för kläder som är ok enligt parets val av klädkod? Tveka inte att höra av dig till dem.

Bära vitt

Tänkte du bära en vit klänning på bröllopet? Lägg ner den tanken genast! ”Men den är ju cremévit…”. Det spelar ingen roll, allt vitt går bort. Det här är brudens dag och inte din.

Ha på ljud på mobilen under vigseln

Glöm inte att sätta mobilen på ljudlöst under vigseln och resten av dagen. Helst ska du till och med stänga av mobilen helt – det anses väldigt oartigt att sitta och scrolla sociala medier eller svara på ett sms under ett bröllop. Hör med brudparet vad de anser om mobiler, kanske vill de att de är på så att så många som möjligt tar kort? Men respektera deras önskan om den ska vara av.

Spilla något på bruden

Var försiktig när du går förbi bruden under middagen om du håller i ett glas vin. Det här gäller förstås under hela kvällen. Att spilla något på brudens klänning stavas katastrof, så håll dig borta från alla risker.

Bli för onykter

Ingen vill minnas att du snubblade på tårtan, inte klarade av att hålla ditt tal eller försökte hångla med någon annans kvinna eller man. Så håll dig nykter och drick vartannat glas vatten.

Förstöra något på bröllopsfesten

Festlokalen, toaletterna, utsidan av lokalen… ingen är till för att göra sönder på skoj. Håll det rent på toaletten och skräpa inte ner. Rök inte inomhus om det råder förbud. Tänk på att det är brudparet som betalar för kalaset och som får ta konsekvenserna. Så sköt dig!

Börja bråka med någon

Har du ett gammalt, gammalt gräl som ligger och gnager med din kusin Anna? Då får ni lösa det en annan dag. Det här är en av brudparets viktigaste dagar i livet. Förstör inte det genom att börja tjafsa och skapa dålig stämning.

Få det att handla om dig

Nej det spelar ingen roll att någon glömde servera dig en fördrink, att du missade efterrätten för att den tog slut eller att du precis bråkat med din sambo och vill gråta ut. Det här är inte din dag. Håll dina känslor för dig själv.

Läs Mer

10 saker bröllopsgästen ska undvika

Här listar vi några vanliga missar – undvik dessa och bli brudparets favoritgäst!

Vett & Etikett på bröllop

Att bli bjuden på bröllop är en ära! Men vad finns det för vett & etikett-regler när det kommer till bröllop? Får jag bära en vit klänning som gäst och vad gäller när det är dags att köpa en bröllopspresent? Vi listar allt du behöver veta.

Toastmaster / Toastmadame

Din bästa vän, syster/bror, kollega ska gifta sig och du har fått i uppgift att vara toastmaster/toastmadame. Detta är ett ärofyllt uppdrag som bevisar att brudparet litar till 100% på dig och du bör vara redo att axla ansvaret.

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Personer som får ett speciellt ansvar och uppgift under er bröllopsdag. Men vilka är dessa personer? Och vad är deras uppgifter?

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Så lyckas du som brudtärna

Din bästa vän ska gifta sig och hon har gett dig det hedersfyllda uppdraget som hederstärna eller brudtärna. Här kommer tipsen som gör dig bäst på jobbet!

Brudgummens bästa tips

Att gifta sig är något de flesta bara gör en gång i livet. Och när man gör något för första gången kan det vara svårt att hålla koll på alla detaljer. Genom magasin och hemsidor finner du tips och inspiration. Men att höra andra berätta om sina upplevelser är ovärderligt. Hur ska du förbereda dig inför er stora dag? Vi har frågat brudgummarna Jon, Jimmy, Mårten och Ronny som delar med sig av minnen och ger sina bästa tips inför bröllopsdagen.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Bröllopsgåvor som går i arv

Vem vill inte ge en personlig och unik bröllopsgåva som dessutom kan gå i arv och glädja i flera

Läs mer

Rätt klänning till din kropp

I jakten på den perfekta bröllopsklänningen krävs det att du är realistisk. Du har den kropp du

Läs mer

Så lyckas du med möhippan

Att planera den perfekta möhippan eller svensexan kan vara både stressigt och tidskrävande. Framf

Läs mer

Så väljer gästerna present till brudparet

Börjar du som gäst känna dig stressad över vad du ska köpa i bröllopsgåva till brudparet? Ta

Läs mer

Så knäcker ni klädkoden

Är ni på gång att planera ert bröllop? Då är det viktigt att ha stenkoll på klädkoderna och

Läs mer

Festmode från Manon Fashion

Manon Fashion erbjuder en omfattande kollektion av cocktailklänningar och balklänningar av hög kv

Läs mer

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröl

Läs mer

Vackra bröllopsgåvor

De flesta brudparen brukar ha en önskelista där de radat upp exakt vad de önskar sig. Den enklast

Läs mer

Snygga klänningar för bröllopsgästen

Ska du gå på bröllop? Grattis! Att klä sig för fest är bland det härligaste som finns. På de

Läs mer

Inspiration för gästen från Åsa Design

Är du bjuden på bröllop? Kanske du ska vara tärna? Kolla in dessa vackra klänningar för bröll

Läs mer