PROMOTION

3 värdefulla tips inför stora dagen

Brud och festkammaren har listat sina bästa tips och råd inför den stora dagen, sånt man helt enkelt måste ha lite koll på. Elisabeth Kjell har jobbat över 25 år inom bröllopsbranschen och har stenkoll på vad som gäller när det kommer till vett och etikett.

  1. Att hitta din drömklänning

Ta hjälp och be om råd, dels av kunniga som jobbar i butik samt familj eller närstående som kan hjälpa dig. Ta möjligheten att prova ett flertal klänningar innan du tar ett beslut samt viktigt att du kan få dina kläder justerade efter dina mått och önskemål. Möjligheterna är ju faktiskt oändliga! Och glöm inte att leveranstiden alltid kan vara längre än vad man har tänkt. Klänningarna i artikeln kommer från Lilly

 

  1. Klädkods-regler

Står det ’kavaj’ i er inbjudan, innebär det mörk kostym alternativt en kort klänning eller enkel långklänning. Detta är en klädkod som många lätt kan anpassa sig till. Med ’Högtidsdräkt’ som klädkod förväntas man bära något lite mer festligt såsom frack och långklänning. Viktigast är att man gör det tydligt för sina gäster vad som förväntas av dom i klädväg för att undvika att någon känner sig felklädd eller obekväm.

 

  1. Bestäm vad som är viktigast för er

Är det antalet gäster, eller vilken mat som serveras eller kläderna? Välj ett par saker som ni lägger mer pengar på, medan man får spara in på något annat. Viktigt att inte glömma brudföljet och huruvida deras kläder ska ingå i er budget. Har ni krav kring hur de ska vara klädda så kommer ni också behöva betala för det.

LÄS MER


Håll koll på oss