9 tips om hur ni bevarar kärleken

ta vara på kärleken

Oavsett om du har varit tillsammans med din partner i ett eller 10 år måste er kärlek vårdas och bevaras. Läs våra tips om hur ni bevarar kärleken.

Text: Kristin Hassellind   |   Foto: Adobestock.com

  1. Skapa en bra kommunikation

Bra kommunikation är alfa och omega för att bevara kärleken och i kombination med ärlighet, tillit och respekt kan man verkligen komma långt om man jobbar som ett team. Alla individer kommunicerar på olika sätt och har olika kärleksspråk. Män gillar ofta kort, konkret, tydlig och logisk kommunikation, medan kvinnor älskar att kommunicera, gärna med hela kroppen, och dela personliga känslor och problem. När man accepterar att män och kvinnor är två olika kön, som tänker och reflekterar olika, blir det lättare att ge och ta emot kärlek.

 

För att skapa en bra kommunikation är det avgörande att ni kommunicerar dagligen, vågar visa er sårbara och är som en öppen bok för varandra. Att gömma saker eller ha hemligheter som du vet att din partner kommer att bli upprörd över hjälper inte till att skapa tillit och ökad kärlek mellan er som par. Ett tips är att sätta av minst en kväll i veckan, där ni lär känna varandra på ett djupare plan. Var nyfikna på varandra, och prata om till exempel era mål, drömmar, vad som oroar er, vad som gör er glada, vad ni älskar att äta till middag – eller vilka sexställningar ni gillar bäst i sängen. Ju bättre du känner din partner, desto mer solid blir relationen – och ni kommer få en nära, trygg och djup koppling till varandra.

ta vara på kärleken

2. Var alltid ärlig

”Integritet är att säga sanningen till mig själv. Och ärlighet är att berätta sanningen för andra människor”, sa Spencer Johnson. Att vara hundra procent ärlig och ha hög integritet handlar om mycket mer än att bara berätta sanningen för andra. Det handlar också om att vara äkta, transparent, veta skillnaden mellan rätt och fel och följa moraliska koder som man lever efter dagligen – och inte minst vara trogen och sann mot sig själv.

 

För att bevara kärleken är det viktigt att ni pratar öppet med varandra, och berättar för varandra om de små och stora saker som händer i livet. Finns det något som stör och oroar dig i din vardag eller i ditt förhållande? Ta upp det med din partner på ett konstruktivt och lugnt sätt, när ni både är på gott humör och i en bekväm atmosfär. Att prata om och lösa konflikter när ni båda har haft den värsta veckan på jobbet eller har sömnbrist är inte precis den bästa tiden att ha djupa samtal. Då kan det vara bättre att beställa take-away och se ett avsnitt av din favoritserie på Netflix, medan du tar upp tråden igen en annan dag när ni båda känner er pigga.

 

3. Förlåtelse ger utrymme för förbättringar

Det är mänskligt att göra misstag och ingen individ är perfekt. Att förvänta sig att din partner ska vara perfekt och passa in i ett ideal är ett recept på misslyckande. Det kan vara en besvikelse och svårt att förlåta sin partner när han eller hon har gjort ett misstag eller sårat dig, men om du vill gå vidare och släppa bitterheten bör du ha utrymme för förlåtelse. När du väljer att förlåta din partner behöver det inte betyda att du accepterar handlingen, utan att du väljer att lägga den bakom dig, och inte använder vad din partner har gjort emot honom/henne eller sliter upp gamla sår år efter år. Vart dina gränser för förlåtelse går är en fråga som bara du kan ställa dig själv. Du känner dig själv bäst och vet vilka dina värderingar är och vad du kan acceptera och inte. Det viktigaste är att du försöker lära dig av dina misstag, reflekterar över dina egna ord och handlingar och har en vilja att förbättra dig.

ta vara på kärleken

4. Skapa personliga ritualer

Vad definierar er som ett par? Om ni har några fasta, personliga ritualer som bara ni delar tillsammans, behåll dem! Om du inte har varit i ett förhållande så länge, skapa några personliga gemensamma vanor, som kan betyda mycket för båda parter. Exempel på ritualer som kan bli limmet som bevarar en lycklig, kärleksfull relation kan vara att man alltid äter frukost på sängen kl. 11.00 på söndagar eller så går ni alltid en promenad tillsammans efter middagen för att prata om saker. Personliga ritualer behöver inte vara komplicerade eller ta lång tid, men det är viktigt att de görs regelbundet och har en tydlig avsikt och mening.

 

5. Var aktiva tillsammans

”Persons who trains together, stay together” blev en trend på Instagram för några år sedan och det kan ligga en viss sanning i detta. Par som är aktiva och spenderar mycket tid med varandra har större chans att hålla ihop i vått och tunt, eftersom detta bidrar till att bygga en positiv koppling till varandra. Är du äventyrlig och älskar att vara ute i skog och mark? Vad sägs om att börja en bergsklättingskurs tillsammans? Föredrar du en mindre ansträngande aktivitet, kanske det är mer lockande att ta en tur till golfbanan, och kanske besöker olika golfbanor i närområdet för variation?

 

Ett annat aktivt mål man båda kan jobba mot, både individuellt och tillsammans, är att springa ett halvmaraton inom ett år. Fysisk träning bidrar inte bara till bättre psykisk och fysisk hälsa utan att göra aktiviteter tillsammans skapar också ett positivt fokus som ger bra energi och välmående – vilket är guld värt när man bor tillsammans med en annan person måste man ta hänsyn till.

 

6. Dejta som om ni träffades igår

När man varit gift eller tillsammans i några år är det lätt att saker och ting blir rutin och att man tar varandra för givet. För att bevara kärleken är det viktigt att man tar hand om varandra och relationen. Ordna en date-night en gång i veckan, där ni har extra fokus på att testa något nytt tillsammans. Det kan vara allt från att testa en ny restaurang tillsammans till att campa i skogen – eller vad sägs om att vara turist i sin egen stad och åka på upptäcktsfärd tillsammans? Dejta som om ni träffades igår, och håll romantiken och spänningen vid liv – även om ni har varit tillsammans i över 10 år och livet känns förutsägbart. Din fantasi är den enda gränsen för vad ni kan göra tillsammans som ett par.

 

Om du vill vara lite extra snäll mot din partner, låt honom eller henne bestämma vad ni ska göra hela kvällen. Kanske får du prova något du aldrig gjort förut och blir positivt överraskad? Om ni inte har råd eller möjlighet att ha dejtkvällar kan det också vara trevligt att laga en god middag tillsammans, tända några ljus i vardagsrummet och titta på en bra film, samtidigt som ni njuter av varandras sällskap i lugn och ro. Och för all del – glöm inte att kyssa din partner på morgonen och kvällen för att skapa en bra start och avslutning på dagen.

ta vara på kärleken

7. Titta på facklitteratur

”Du kan inte förändra andra, du kan bara förändra dig själv” är ett välkänt talesätt inom psykologin. Att förvänta sig att din partner ska ändra sin attityd eller sitt beteende leder ofta till besvikelse. Antingen måste man acceptera saker som de är och gå vidare, eller så ska man jobba och investera i sig själv. Det finns många bra självutvecklingsböcker på marknaden som rekommenderas för ett lyckligt liv och äktenskap. Även om du inte nödvändigtvis alltid håller med om det som står i dessa böcker, finns det ofta många användbara tips som du kan ta med dig och använda på ett eller annat sätt.

 

Vi rekommenderar dessa böcker:

«Seven Principles For Making Marriage Work» – John Gottman

«Män är från Mars, kvinnor är från Venus» – John Gray

“Kärlekens fem språk” – Gary Chapman

“Getting The Love You Want” – Harville Hendrix

“What Makes Love Last?” – John Gottman

“Marriage Rules” – Harriet Lerner

“Hold me Tight” – Sue Johnson

“Wired for Love” – Stan Tatkin

«Nonviolent Communication: ett språk för livet» – Marshall B. Roseberg, PhD

«Reinventing Your Life»– Jeffrey E. Young, PhD & Janet S. Klosko, PhD

tavara på kärleken
  1. Acceptera varandras olikheter

Alla par har problem och utmaningar under sina liv, men hur ni möter dessa tillsammans har mycket att säga för ett lyckligt förhållande. Stöter du på problem med en positiv attityd, hopp och vilja, eller med pessimism, kritik och själviskhet? En oskriven regel, för att bevara kärleken och ha en lycklig relation, är att man accepterar att man är två olika individer som tänker olika och har olika saker i bagaget.

 

John Gray skriver att män är från Mars och kvinnor är från Venus, och det kan finnas en viss sanning i detta. Både män och kvinnor har känslor, men sättet de pratar om och hanterar dessa kan ofta vara olika. Om en man till exempel har problem och är stressad har han lätt att dra sig undan för att reflektera i lugn och ro, och vill hitta en lösning på problemet på egen hand. Eftersom många kvinnor är emotionella och vårdande i sitt kommunikationssätt tror de att mannen vill prata och vill ha hjälp, råd och en lösning på problemet, medan mannen då kan känna sig kontrollerad. För att få bättre samarbete och kommunikation är det viktigt att ni förstår och pratar om dessa skillnader.

 

När det kommer till att lösa ett problem bör ni först och främst definiera vad det specifika problemet är, innan ni båda börjar reflektera över olika lösningar. Det är alltid en bra idé att skriva ner förslag med penna och papper och när ni båda diskuterat olika lösningar tillsammans kommer ni överens om vilket förslag som är bäst lämpat för att lösa ert problem och genomföra detta tillsammans. Om det visar sig att lösningen inte fungerade är det ingen skam i att ändra sig och välja en annan lösning som ni tycker fungerar bättre. Om ni kör fast, sök hjälp i tid innan utmaningen blir större eller konflikten eskalerar.

 

9. Sök hjälp i tid

Känner du att ni går i en evig cirkel och inte hittar ut? Det är ingen skam i att uppsöka en psykolog, för att förbättra kommunikationen er emellan eller för att få råd om hur ni kan vårda kärleken i en hektisk vardag.

Min farfar, som varit gift med min mormor i 55 år, har alltid sagt att det alltid finns en lösning på ett problem och att inget problem är så stort att det inte går att lösa med flera huvuden. En bra psykolog kan hjälpa er att se saker på nya sätt, och få er att reflektera över vad ni båda behöver. Det är viktigt att båda parter är öppna för och villiga till denna lösning.

 

Avslutningsvis vill jag citera följande kärleksstärkande ordspråk: ”Kärleken uthärdar allt, tror allt, hoppas allt, uthärdar allt.” –1 Korintierbrevet 13:7

 

Läs Mer

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

Vårt bröllop

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

En kick-off för ett jämställt liv tillsammans

Att dela ansvar och bekräfta varandra är grunden för en lång och lycklig relation.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Fira kärleken i Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Drop-in-vigsel på Nääs Fabriker

Förlovade och spontana? På Nääs Fabriker anordnas drop-in-vigslar två gånger per år - först till kvarn är det som gäller!

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

Fånga bröllopsdagen genom magiska bilder

Att få leverera de viktigaste bilderna i två personers liv är en stor ära för bröllopsfotografen Linnéa Broberg.

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

10 steg till att hitta rätt bröllopsfotograf

Följ dessa riktlinjer och finn den bröllopsfotograf som passar bäst till att föreviga er stora dag. Vi har listat alla…

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

9 tips för en lyckad bröllopsdag

Många blivande brudar är nervösa inför bröllopet över att något ska gå fel under bröllopsdagen. I den här artikeln ger…

Skapa er bröllopsbudget

Det första stadiet i en bröllopsplanering är att skapa en bröllopsbudget.

Hur det känns att ställa in sitt drömbröllop

Emily hade sitt drömbröllop planerat på en strand i Thailand. När Coronavirusert plötsligt började spridas runtom i världen började alla…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Så hittar ni rätt bröllopsfotograf till er stora dag

Bröllopsbilderna är något som ni kommer ha kvar i all evighet och som hjälper er minnas er fantastiska bröllopsdag. Här…

Bröllop – med eller utan barn?

Visst finns det en hel del att tänka på och förbereda om ni bestämmer er för ett bröllop med barn.…

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Vintips – Lyxiga härliga bubblor

Vi är mer kunniga och nyfikna på bubblande vin än någonsin förr. Effekten blir att det lanseras fler mousserande viner…

Dags att skriva önskelista

Att skriva önskelista för bröllopsgåvorna idag medför ett ganska brett val. Här kan man önska sig allt från husgeråd till…

Gåvor till ditt brudfölje

Såväl tärnor som marskalkar engagerar sig och lägger (förhoppningsvis) ned mycket tid och energi åt att ert bröllop ska bli…

Stor planeringsguide för blivande brudpar

Att planera ett bröllop kräver att ni båda håller tungan rätt i munnen och lär er att prioritera rätt saker,…

Social Media Wedding

Vill du ta ditt bröllop online, men vet inte hur? Vi har kikat närmare på hur det fungerar att tillgängliggöra…

Att skapa drömmar

Låt en professionell bröllopskoordinator hjälpa er att skapa ert drömbröllop!

Var framgångsrik som bröllopsplanerare

Jobbet som bröllopsplanerare blir mer och mer attraktivt. Fler och fler blivande par skulle helst vilja få råd och åtföljas…

Gåvor till brudparet

Förslag på underbara gåvor till brudparet. Kanske du hittar den perfekta presenten till paret som har allt?

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Bröllopspresent – önskelista

Inget brudpar vill ha fem brödrostar i bröllopspresent och ingen gäst vill komma med samma present som någon annan. Men…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

Allt fler väljer Polen för att anordna möhippa/svensexa. Här finns någonting som passar alla smaker och plånböcker. Eller varför inte…

Äktenskapsförord – en svår fråga?

När man går i giftastankar kan det kännas långt borta att ens nämna ordet äktenskapsförord. Men det kan vara ett…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och…

Så undviker du att bli en Bridezilla

Vi känner alla till Bridezillabruden som får en ångestattack när hon inte har full koll på alla detaljer. Gå inte…

Fixa möhippan

Har uppgiften att ordna en möhippa för den blivande bruden hamnat på ditt bord? Känner du dig stressad över uppgiften?…

10 saker varje brud borde ha

Dessa tio saker är A och O i bröllopsplaneringen.

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort, och det totala värdet för bröllopsgåvorna vid ett bröllop med 80 gäster…

Så mycket kostar ett drömbröllop

Kolla in denna artikeln om kostnad för bröllop. Här kan du läsa om hur mycket ditt drömbröllop skulle kosta.

Mousserande vin – smakfulla bubblor

Idag finns det en uppsjö av mousserande viner, men vilken sort ska ni som brudpar bjuda på? Vi på Bröllopsmagasinet…

Emma & Johans bröllop

”Det var en barndomsdröm som gått i uppfyllelse, att få åka häst och vagn från kyrkan till festen”

Låna pengar till bröllop? – Detta ska du tänka på!

Ett bröllop - oavsett hur stort eller litet man gör det - är troligtvis den mest påkostade fest man kommer…

Trender inom trycksaker och dekorationer

För gästerna börjar bröllopet redan med inbjudningskortet och det är inbjudan som sätter stämningen på resten av bröllopet och skapar…

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Sargéus Bröllopskoordinator

Sargéus Bröllopskoordinator bildades 2015 och har sedan dess koordinerat bröllop runt om i Sverige. Cecilia Sargéus, grundare av företaget och…

9 tecken på att du träffat ditt livs kärlek

Inget test kan avgöra om ni är rätt för varandra. Men dessa tecken är en byggsten i vad som utmärker…

Schema för Bröllopsdagen

När ni planerar ert bröllop kan det vara bra att ha ett körschema för bröllopsdagen att utgå från. Här är…

Bröllopsmeny från hela världen

Varför inte testa något nytt till repetionsmiddagen eller bröllopsfesten? Vi på Bröllopsmagasinet har listat små rätter från världens alla hörn…

Tjusningen med vinterbröllop

Vinterbröllop med glögg istället för champagne som välkomstdrink? Ja tack. Nu växer trenden att gifta sig under de kalla vintermånaderna.…

Bordsdukning för ditt bröllop

I dag är det vanligast med flera små, runda bord vid bröllopsmiddagen. Men det är inte säkert att det som…

Långt äktenskap

Äktenskapet som varar livet ut... äntligen har du hittat den partner som du alltid drömt om. Snart går er bröllopsdag…

Brudgummens bästa och värsta ögonblick!

Alla har vi våra stunder under bröllopsplaneringen och på bröllopsdagen. Här får ni några brudgummars erfarenheter av det bästa och…

Borgerlig vigsel

En borgerlig vigsel behöver inte innebära ett enklare bröllop. Nej, det kan innehålla precis samma storslagna fest som ett kyrkobröllop.…

Bröllopstårtan

Bröllopstårtan känns för de flesta som ett självklart inslag på bröllopsfesten. Men det finns alternativ, eller kanske snarare komplement. Bröllopstårtan…

Gör er vigselceremoni magisk!

Drömmer ni om en personlig vigselceremoni som gärna får innehålla både nyskapande och traditionella inslag? Våga, tänk inte så mycket…

Bröllopsfotografering – säkra era bilder

Bröllopsbilderna förevigar er stora dag så välj er bröllopsfotograf med omsorg. Lägg fokus på fotografens stil och på personkemin er…