9 tips om hur ni bevarar kärleken

ta vara på kärleken

Oavsett om du har varit tillsammans med din partner i ett eller 10 år måste er kärlek vårdas och bevaras. Läs våra tips om hur ni bevarar kärleken.

Text: Kristin Hassellind   |   Foto: Adobestock.com

  1. Skapa en bra kommunikation

Bra kommunikation är alfa och omega för att bevara kärleken och i kombination med ärlighet, tillit och respekt kan man verkligen komma långt om man jobbar som ett team. Alla individer kommunicerar på olika sätt och har olika kärleksspråk. Män gillar ofta kort, konkret, tydlig och logisk kommunikation, medan kvinnor älskar att kommunicera, gärna med hela kroppen, och dela personliga känslor och problem. När man accepterar att män och kvinnor är två olika kön, som tänker och reflekterar olika, blir det lättare att ge och ta emot kärlek.

 

För att skapa en bra kommunikation är det avgörande att ni kommunicerar dagligen, vågar visa er sårbara och är som en öppen bok för varandra. Att gömma saker eller ha hemligheter som du vet att din partner kommer att bli upprörd över hjälper inte till att skapa tillit och ökad kärlek mellan er som par. Ett tips är att sätta av minst en kväll i veckan, där ni lär känna varandra på ett djupare plan. Var nyfikna på varandra, och prata om till exempel era mål, drömmar, vad som oroar er, vad som gör er glada, vad ni älskar att äta till middag – eller vilka sexställningar ni gillar bäst i sängen. Ju bättre du känner din partner, desto mer solid blir relationen – och ni kommer få en nära, trygg och djup koppling till varandra.

ta vara på kärleken

2. Var alltid ärlig

”Integritet är att säga sanningen till mig själv. Och ärlighet är att berätta sanningen för andra människor”, sa Spencer Johnson. Att vara hundra procent ärlig och ha hög integritet handlar om mycket mer än att bara berätta sanningen för andra. Det handlar också om att vara äkta, transparent, veta skillnaden mellan rätt och fel och följa moraliska koder som man lever efter dagligen – och inte minst vara trogen och sann mot sig själv.

 

För att bevara kärleken är det viktigt att ni pratar öppet med varandra, och berättar för varandra om de små och stora saker som händer i livet. Finns det något som stör och oroar dig i din vardag eller i ditt förhållande? Ta upp det med din partner på ett konstruktivt och lugnt sätt, när ni både är på gott humör och i en bekväm atmosfär. Att prata om och lösa konflikter när ni båda har haft den värsta veckan på jobbet eller har sömnbrist är inte precis den bästa tiden att ha djupa samtal. Då kan det vara bättre att beställa take-away och se ett avsnitt av din favoritserie på Netflix, medan du tar upp tråden igen en annan dag när ni båda känner er pigga.

 

3. Förlåtelse ger utrymme för förbättringar

Det är mänskligt att göra misstag och ingen individ är perfekt. Att förvänta sig att din partner ska vara perfekt och passa in i ett ideal är ett recept på misslyckande. Det kan vara en besvikelse och svårt att förlåta sin partner när han eller hon har gjort ett misstag eller sårat dig, men om du vill gå vidare och släppa bitterheten bör du ha utrymme för förlåtelse. När du väljer att förlåta din partner behöver det inte betyda att du accepterar handlingen, utan att du väljer att lägga den bakom dig, och inte använder vad din partner har gjort emot honom/henne eller sliter upp gamla sår år efter år. Vart dina gränser för förlåtelse går är en fråga som bara du kan ställa dig själv. Du känner dig själv bäst och vet vilka dina värderingar är och vad du kan acceptera och inte. Det viktigaste är att du försöker lära dig av dina misstag, reflekterar över dina egna ord och handlingar och har en vilja att förbättra dig.

ta vara på kärleken

4. Skapa personliga ritualer

Vad definierar er som ett par? Om ni har några fasta, personliga ritualer som bara ni delar tillsammans, behåll dem! Om du inte har varit i ett förhållande så länge, skapa några personliga gemensamma vanor, som kan betyda mycket för båda parter. Exempel på ritualer som kan bli limmet som bevarar en lycklig, kärleksfull relation kan vara att man alltid äter frukost på sängen kl. 11.00 på söndagar eller så går ni alltid en promenad tillsammans efter middagen för att prata om saker. Personliga ritualer behöver inte vara komplicerade eller ta lång tid, men det är viktigt att de görs regelbundet och har en tydlig avsikt och mening.

 

5. Var aktiva tillsammans

”Persons who trains together, stay together” blev en trend på Instagram för några år sedan och det kan ligga en viss sanning i detta. Par som är aktiva och spenderar mycket tid med varandra har större chans att hålla ihop i vått och tunt, eftersom detta bidrar till att bygga en positiv koppling till varandra. Är du äventyrlig och älskar att vara ute i skog och mark? Vad sägs om att börja en bergsklättingskurs tillsammans? Föredrar du en mindre ansträngande aktivitet, kanske det är mer lockande att ta en tur till golfbanan, och kanske besöker olika golfbanor i närområdet för variation?

 

Ett annat aktivt mål man båda kan jobba mot, både individuellt och tillsammans, är att springa ett halvmaraton inom ett år. Fysisk träning bidrar inte bara till bättre psykisk och fysisk hälsa utan att göra aktiviteter tillsammans skapar också ett positivt fokus som ger bra energi och välmående – vilket är guld värt när man bor tillsammans med en annan person måste man ta hänsyn till.

 

6. Dejta som om ni träffades igår

När man varit gift eller tillsammans i några år är det lätt att saker och ting blir rutin och att man tar varandra för givet. För att bevara kärleken är det viktigt att man tar hand om varandra och relationen. Ordna en date-night en gång i veckan, där ni har extra fokus på att testa något nytt tillsammans. Det kan vara allt från att testa en ny restaurang tillsammans till att campa i skogen – eller vad sägs om att vara turist i sin egen stad och åka på upptäcktsfärd tillsammans? Dejta som om ni träffades igår, och håll romantiken och spänningen vid liv – även om ni har varit tillsammans i över 10 år och livet känns förutsägbart. Din fantasi är den enda gränsen för vad ni kan göra tillsammans som ett par.

 

Om du vill vara lite extra snäll mot din partner, låt honom eller henne bestämma vad ni ska göra hela kvällen. Kanske får du prova något du aldrig gjort förut och blir positivt överraskad? Om ni inte har råd eller möjlighet att ha dejtkvällar kan det också vara trevligt att laga en god middag tillsammans, tända några ljus i vardagsrummet och titta på en bra film, samtidigt som ni njuter av varandras sällskap i lugn och ro. Och för all del – glöm inte att kyssa din partner på morgonen och kvällen för att skapa en bra start och avslutning på dagen.

ta vara på kärleken

7. Titta på facklitteratur

”Du kan inte förändra andra, du kan bara förändra dig själv” är ett välkänt talesätt inom psykologin. Att förvänta sig att din partner ska ändra sin attityd eller sitt beteende leder ofta till besvikelse. Antingen måste man acceptera saker som de är och gå vidare, eller så ska man jobba och investera i sig själv. Det finns många bra självutvecklingsböcker på marknaden som rekommenderas för ett lyckligt liv och äktenskap. Även om du inte nödvändigtvis alltid håller med om det som står i dessa böcker, finns det ofta många användbara tips som du kan ta med dig och använda på ett eller annat sätt.

 

Vi rekommenderar dessa böcker:

«Seven Principles For Making Marriage Work» – John Gottman

«Män är från Mars, kvinnor är från Venus» – John Gray

“Kärlekens fem språk” – Gary Chapman

“Getting The Love You Want” – Harville Hendrix

“What Makes Love Last?” – John Gottman

“Marriage Rules” – Harriet Lerner

“Hold me Tight” – Sue Johnson

“Wired for Love” – Stan Tatkin

«Nonviolent Communication: ett språk för livet» – Marshall B. Roseberg, PhD

«Reinventing Your Life»– Jeffrey E. Young, PhD & Janet S. Klosko, PhD

tavara på kärleken
  1. Acceptera varandras olikheter

Alla par har problem och utmaningar under sina liv, men hur ni möter dessa tillsammans har mycket att säga för ett lyckligt förhållande. Stöter du på problem med en positiv attityd, hopp och vilja, eller med pessimism, kritik och själviskhet? En oskriven regel, för att bevara kärleken och ha en lycklig relation, är att man accepterar att man är två olika individer som tänker olika och har olika saker i bagaget.

 

John Gray skriver att män är från Mars och kvinnor är från Venus, och det kan finnas en viss sanning i detta. Både män och kvinnor har känslor, men sättet de pratar om och hanterar dessa kan ofta vara olika. Om en man till exempel har problem och är stressad har han lätt att dra sig undan för att reflektera i lugn och ro, och vill hitta en lösning på problemet på egen hand. Eftersom många kvinnor är emotionella och vårdande i sitt kommunikationssätt tror de att mannen vill prata och vill ha hjälp, råd och en lösning på problemet, medan mannen då kan känna sig kontrollerad. För att få bättre samarbete och kommunikation är det viktigt att ni förstår och pratar om dessa skillnader.

 

När det kommer till att lösa ett problem bör ni först och främst definiera vad det specifika problemet är, innan ni båda börjar reflektera över olika lösningar. Det är alltid en bra idé att skriva ner förslag med penna och papper och när ni båda diskuterat olika lösningar tillsammans kommer ni överens om vilket förslag som är bäst lämpat för att lösa ert problem och genomföra detta tillsammans. Om det visar sig att lösningen inte fungerade är det ingen skam i att ändra sig och välja en annan lösning som ni tycker fungerar bättre. Om ni kör fast, sök hjälp i tid innan utmaningen blir större eller konflikten eskalerar.

 

9. Sök hjälp i tid

Känner du att ni går i en evig cirkel och inte hittar ut? Det är ingen skam i att uppsöka en psykolog, för att förbättra kommunikationen er emellan eller för att få råd om hur ni kan vårda kärleken i en hektisk vardag.

Min farfar, som varit gift med min mormor i 55 år, har alltid sagt att det alltid finns en lösning på ett problem och att inget problem är så stort att det inte går att lösa med flera huvuden. En bra psykolog kan hjälpa er att se saker på nya sätt, och få er att reflektera över vad ni båda behöver. Det är viktigt att båda parter är öppna för och villiga till denna lösning.

 

Avslutningsvis vill jag citera följande kärleksstärkande ordspråk: ”Kärleken uthärdar allt, tror allt, hoppas allt, uthärdar allt.” –1 Korintierbrevet 13:7

 

Läs Mer

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Skapa ”Wow-faktor” på ditt bröllop med en tuktuk!

Det är de små detaljerna som skapar den "wow-faktorn" som gästerna kommer att minnas länge. Hyr en tuktuk till bröllopet!

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

Fånga bröllopsdagen genom magiska bilder

Att få leverera de viktigaste bilderna i två personers liv är en stor ära för bröllopsfotografen Linnéa Broberg.

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

10 steg till att hitta rätt bröllopsfotograf

Följ dessa riktlinjer och finn den bröllopsfotograf som passar bäst till att föreviga er stora dag. Vi har listat alla…

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

9 tips för en lyckad bröllopsdag

Många blivande brudar är nervösa inför bröllopet över att något ska gå fel under bröllopsdagen. I den här artikeln ger…

Skapa er bröllopsbudget

Det första stadiet i en bröllopsplanering är att skapa en bröllopsbudget.

Hur det känns att ställa in sitt drömbröllop

Emily hade sitt drömbröllop planerat på en strand i Thailand. När Coronavirusert plötsligt började spridas runtom i världen började alla…

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…