PROMOTION

Alliansringen ”Aniara” för den medvetna kvinnan

Förlovning och vigsel är några av livets största glädjesstunder. Vilka ringar kommer ni välja, och vem ska välja ringarna? Det är de stora frågorna, svaren ges av tradition och trender.

I Sverige har paret oftast gemensamt valt sina ringar, där alliansringen och den släta ringen varit tradition. Genom amerikanska filmer har dock frieriet med solitärringen också blivit en trend. Där är det partnern som får uppgiften att hitta drömringen.

 

Vad är bäst, och hur hittar ni ringar som håller livet ut och passar er? Stig Granlund på Atelier Ajour berättar:

– För en guldsmed är det inte alltid lätt att förverkliga ringen åt en man som skall fria till sin älskade. Han ska ta ett viktigt beslut, ofta utan kunskap om smycken. Han måste ta ställning till en mängd frågor vid valet av ring. Vad passar henne? Mjuka former i rödguld eller kantiga i vitguld? En romantisk ring eller en ring med attityd? De vanligaste svaren brukar följa rådande trender.

Roligare är mötet, där båda är med och bestämmer och parets personligheter får speglas i ringarna. Då kan drömmerna uppfyllas och besluten blir kloka.

– Vi vill slå ett slag för svenska traditioner där paret tillsammans väljer sina drömringar. Alliansringen tillsammans med en slät ring är tillen praktisk kombination som passar en yrkeskvinna.

Atelier Ajour skapade under 2003 alliansringen ”Aniara”

Aniara är infattad med Flanders briljanter, en 8-kantig Diamantslipning med 61 fasetter. Med sin 8-kantiga form har Flandersbriljanter kunnat infattats i en tät linje. Slipningens totalreflektion skapar en diamant yta med extrem briljans.

Att lansera en ring med en ny infattning är vågat, men med 12 års erfarenhet kan vi garantera att den trekantiga klon håller fast och skyddar diamanterna.

Aniara
Vår drömring med 7 st Flanders-briljanter,
totalt 1,5 ct River /vs. Ringen på bilden
är 3,8mm bred, kan skapas ner till 2,2 mm bredd.

Aniara Chaton
Med en blå safir i ringen passar den en klarsynt kvinna med ljusa färger, med rubinen en temperamentsfull ”Carmen”.

Aniara Isprinsessa
En ring för den framgångsrika kvinnan. En rad diamantbaguetter mellan Aniara-fattade Flandersbriljanter totalt 2,32 ct River/vvs-vs.

Aniara Love
Den unika ringen med totalt 95 Flandersslipade rubiner och diamanter har bara en bärare. Den här ringen är den enda ”Aniara Love” som kommer finnas.

LÄS MER


Håll koll på oss