PROMOTION

Ander Fors Guldateljé – En modern guldsmed med hantverket som ryggrad

I dag kombinerar Anders ny teknik med hantverket. Genom det digitala ritningsverktyget CAD kan han förverkliga era idéer och vara säker på att ni talar samma språk. Lasersvets och mikroskop gör att ingenting är omöjligt.

Själva ryggraden i verksamheten är dock de äldre verktygen och hantverket. Många av verktygen är från  1930-talet, då hans far Haldor Fors började som guldsmedslärling.

Kvalité i fokus

Anders fokus är alltid kundens önskemål och att tillverka med kvalité i fokus.

-Idag är utbudet av smycken på nätet stort men dessvärre så har kunskapen hos allmänheten sjunkit. Genom att tala och skriva om hantverket som ligger bakom en ring vill jag bidra till att kunderna vet vad de köper och kan göra ett aktivt val, berättar Anders.

I verkstaden utförs allt från nytillverkning utifrån kundens önskemål till omarbetningar och reparationer. Enligt Anders Fors så är ingenting omöjligt och hans erfarenhet gör att han vågar sig på det mesta inom yrket.

Återvunna ädelmetaller

Alla de ädelmetaller som Anders Fors använder är återvunnet material. Ur miljösynpunkt så är detta det bästa. Han kan även omarbeta kundens smycken till nya.

– Det fantastiska med guld är att det går att smälta ner och omarbeta i all oändlighet. Jag brukar säga till mina kunder som har äldre smycken att det är bättre att tillverka något nytt som kommer till användning istället för att det ligger i byrålådan.

Svenskt hantverk

Att anlita en guldsmed i Sverige är ett sätt att aktivt välja närproducerat och gynna det svenska hantverket. En stor del av de smycken som tillverkas idag är massproducerade och importerade vilket är mycket negativt ur miljösynpunkt.

Genom att välja en guldsmed med stycktillverkning så blir det färre mellanhänder och mindre påverkan på vår miljö. Du kan också vara säker på att din vigselring, förlovningsring eller annat smycke som du ska bära har tillverkats under korrekta arbetsförhållanden.

Läs mer om guldsmedsyrket på guldsmed.com

LÄS MER


Håll koll på oss