Bakom kulisserna på en fotoresa

Inför varje nummer av Bröllopsmagasinet planerar redaktionen för olika fotoresor. Resor där vår chefredaktör (Anna) tillsammans med ett team åker för att fotografera bröllopsklänningar och kostymer i enastående miljöer. Inför vår senaste nummer (som utkom i februari) åkte teamet till Dubai. Och här får ni en berättelse bakom kulisserna kring denna fantastiska resa.

Text: Anna Storm  Foto: Anna Storm

Att åka på fotoresa är en spektakulär och underbar upplevelse. Men även en resa som kräver mycket jobb, förberedelser och planering. För att möjliggöra en sådan resa krävs ett noga samarbete med professionella människor inom olika yrkesgrupper och genom åren har vi på Bröllopsmagasinet skapat oss ett gediget kontaktnät av finaste slag.

Flera månader innan resan planeras och förbereds destination, modeller, stylister, fotograf och klänningar. Att åka till Dubai var ett förslag som tidigt dök upp på agendan och som vi är mycket stolta och glada över att vi fick möjligheten att genomföra. Fotograferingarna ägde rum på och kring resorten JA Palm Tree Court där vi även bodde under hela vår vistelse. Resorten lämpar sig utmärkt för brudpar som letar någonstans att spendera bröllopsresan och ligger beläget bara minuter utanför Dubai city - staden som erbjuder allt!

ja 004

Att vara på fotoresa innebär långa dagar med jobb. Redan så tidigt som klockan 03.00 steg modellerna, stylist och makeup-artist upp och började förberedelserna. Strax därefter tog sig fotografen och vår chefredaktör Anna sig ut för att hitta de bästa platserna och fånga det tidiga morgonljuset på bild. Sedan fotograferades det hela dagen tills solen gick ner och det var dags att göra high-five med varandra och tacka för ännu en dags kreativt och väl utfört arbete. Att befinna sig på en fotoresa är verkligen som att vara i en kreativ, inspirerande och härlig dröm. Inne i suiten hänger tiotals brudklänningar uppradade, luften huserar en svag doft av hårspray och på borden ligger tiaror, tingeltangel och rader med smink. Skaparglädje och ett kreativt kaos skulle man kunna sammanfatta det som när modellerna görs i ordning och fotografen kryper i sanden för att få bästa vinkeln på bilden.

 

Och även om dagarna är långa och noga schemalagda finns även tid för njutning. För på JA Palm Tree Court har de verkligen lärt sig om vad njutning är. Här finns något för alla - oavsett om man är intresserad av fysiska aktiviteter, SPA, soldyrkande vid någon av poolerna eller bokläsande i skuggan av en palm. Här finns allt och för den som älskar mat och dryck bjuder resorten på enastående gastronomiska upplevelser. De olika restaurangerna erbjuder något för alla smaker och det känns som att befinna sig i paradiset när man sätter tänderna i en jordgubbstårta med vit choklad och vanilj.

ja 002

Att befinna sig på denna resort tillsammans med talangfulla och kreativa människor var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse. Och jag hoppas att det lyser igenom i tidningen. I resultatet av timmars fotografering i morgonsol, kvällsljus och bland lummiga trädgårdar.

Fotograf: Maria Eberfors (studio56photography)
Stylist: Åsa Bräck (Åsadesign.se)
Make-up artist: Eva-Lotta Eriksson (Eva-Lottas Hår & Skönhet)
Modeller: Amanda H och Robert M, Lind Models. Yasmina J, Modellink.
Destination: JA Palm Tree Court, Dubai