dreamwear

Bröllopsbutiken Dreamwear i nya lokaler

 

Text: Catarina Johansson – Smålänningen

Foto: Agnes Mako

För sex år sedan startade Inge Heimensen sin bröllopsbutik Dreamwear på Kungsgatan 3 i centrala Ljungby. Hon håller sig på samma gata men numret blir numera 70. – Jag behövde mer plats för att även kunna hålla fullsortiment även för brudgummens klädsel, säger en stolt Inge.

Ljungby
– Jag gillar kontraster, säger Inge Heimensen.
Jo, en viss kontrast är det ju att kombinera timmerbilskörning och att driva bröllopsbutik.
– Det går alldeles utmärkt att kombinera, man måste våga tänka utanför ramarna.
Det är kanske just den sidan av Inge som gjorde att hon vågade starta en bröllopsbutik i Ljungby för sex år sedan. Nu driver hon en väletablerad sådan och kunderna kommer från större städer för att dressa sig till en av sina viktigaste dagar i sina liv.
– Min dröm har varit att bli en av de största i Sverige och dit är jag faktiskt på väg. Jag erkänner att det är med stolthet jag tittar upp på mina flaggor med brudpar på som hänger utanför. Det här är jättespännande.

Bättre plats

Att hon väljer att flytta har en logisk förklaring då hon berättar att hon helt enkelt behövde bättre plats.

– Tidigare har jag fokuserat på bruden som haft ett eget showrum. Det är det som jag har byggt upp hela mitt koncept på. Varje brud är unik och ska få känna sig inlindad i ett duntäcke då hon kommer hit. Här får jag ännu större möjlighet att ge henne det. Den dagen en kvinna väljer sin bruddress är en dag som hon inte ska behöva samsas om spegeln med någon annan.
Men finns det en brud så finns det även en brudgum och tidigare så har Inge endast kunnat erbjuda att hyra ut kläder till honom.
– Platsen har inte räckt till, men det gör den nu. Så nu kan jag dressa ett brudpar komplett.

För herrarna

Inge visar in i ytterligare ett rum som blir herrarnas showrum.

Ännu är det inte helt klart inne i den nya butiken, men lördagen den 27 oktober ska det vara det – för då kommer Inges första kund till den nya butiken.
– Den stora öppningen hålls den 10 november.
Mitt på golvet i ett av rummen står ett piano, vid det sitter en bröllopsklädd skyltdocka.
– Det sägs att det stått ett piano på exakt samma plats tidigare, så nu är allt som det ska vara. Jag har låtit inredningen gå i musikens tecken med olika noter.
Gott om tid

Framför en not-klädd skärm står de skor som en brud kan tänka sig att vilja matcha sin klänning med.

– Ja, det blir också nytt, jag ska gå kurs i att färga skor nu. Allt för att nyanserna ska stämma i hela bröllopsdressen.

Inge tittar in i butiken, plockar undan en borrmaskin och flyttar en stege.

– Detta är riktigt spännande och här är ett perfekt läge. En bröllopsbutik är inte den butiken som man spontanhandlar i. Här bokar man dag i god tid och i och med att jag har kunder som kommer från många andra städer så är platsen perfekt med egen parkering utan att behöva leta sig fram i centrum, säger Inge Heimensen.

Inge på Dreamwear

LÄS MER


Håll koll på oss