Bröllopsklänningens historia

Bröllopsklänningens historia

Vi har tittat närmare på bröllopsklänningens historia över mer än hundra år och hittat dagens tolkningar av tidernas trender!

Text: Mari Kråkenes Loewen    |    Foto:Adobestock.com & Producenter

Innan 1800-talet var det vanligt att en brud bar sin bästa klänning på bröllopsdagen. Bruden valde en färg utifrån vad hon hade i sin garderob och några populära färger på den tiden var svart, röd, brun eller rostfärgad.

 

Eftersom det inte ansågs vettigt att köpa en klänning som bara kunde bäras en gång, köpte många kvinnor helt enkelt det de hade råd med och som även kunde bäras på andra speciella tillfällen. Men ju rikare bruden var, desto snyggare klänning.

Den vita bröllopsklänningen

Den första vita bröllopsklänningen i historieböckerna bars av Philippa av England 1406 när hon gifte sig med Erik av Pommern.

 

Efter det var vit fortfarande en ovanlig färg för bröllopsklänningar ända fram till 1840, då den unga drottningen av England gifte sig med sin prins Albert i en vit bröllopsklänning. Det var ett mycket uppmärksammat bröllop som väckte stort intresse bland pressen och färgvalet var oväntat för tiden. Drottning Victoria bar ett livstycke i åtta delar med öppen halsringning och korta puffade ärmar. Den hade också en djup v-formad midja. Klänningen var över 6 meter lång och bars upp av cirka 12 bärare när hon gick ner för altaret. Efter bröllopet önskade brudar över hela västvärlden kopiera hennes stil.

Början av 1900-talet

I början av 1900-talet uppfattades alltså en vit brudklänning som en statussymbol eftersom färgen symboliserade rikedom och välstånd. Även om olika bröllopstrender och stilar har förändrats en hel del genom åren, har den vita bröllopsklänningen förblivit konstant.

 

Spets, broderi och volanger är nyckelord för bröllopsklänningar vid den här tiden. Stilen på klänningar, inklusive bröllopsklänningar, blev smalare. Smala midjor var högsta mode, något som uppnåddes med tajta korsetter. Klänningarna hade puffade ärmar, höga kragar, långa släp och ofta volanger. Det var trendigt med extremt långa släp.

1910

Klänningarna fortsatte att ha höga kragar, volanger och mycket spets. Klänningarna blev (tack och lov) något lösare under detta decennium med en midja som inte var lika tight. Dans på bröllop blev allt vanligare och kanske var det just därför som korsetterna försvann.

 

1920

På 1920-talet bröt kvinnor med de strikta traditionerna och modet förändrades dramatiskt! Kvinnor klippte sig, gick på dansklubbar och åtnjöt i allmänhet nya friheter för första gången i historien. Klänningarna blev kortare, de markerade midjorna försvann nästan och den nya stilen var både modern och djärv. För första gången blev bröllopsklänningar kortare än ankellängd. Vissa kvinnor bar till och med klänningar som exponerade knäna!

Fransar, ljusa färger och paljetter dök plötsligt upp. Klänningarna var lösa och raka och kombinerades ofta med golvlånga slöjor. Runda urringningar och v-ringningar blev populära.

1930

För brudar som hade råd att hänga med i trenderna var klänningar något mer figursydda än under det föregående decenniet. De gjordes i enkla mönster som inte var särskilt utsmyckade. Släta sidenutseende var i, och vit satin var ett mycket populärt klänningsval för den rika bruden. Det var vanligast med långa ärmar.

 

Men 1930-talet präglades av lågkonjunktur och vanligt folk hade lite pengar till övers för en påkostad bröllopslook. Många av dem som gifte sig under denna tid gjorde det i sina bästa klänningar precis som brudarna från en mycket tidigare tid. Klänningar gjorda speciellt för att vara bröllopsklänningar var enkla och ofta i syntetiska tyger, som var billigare än andra alternativ.

1940

Tiderna blev inte bättre på 1940-talet när världskriget bröt ut. Krigstiden ledde till ransonering och därmed blev modet enkelt och osminkat även under detta decennium. Många kvinnor sydde sina egna bröllopsklänningar av gardiner, sänglinne eller möbeltyger. En bröllopsklänning, som finns på ett museum i USA, syddes faktiskt av fallskärmen som räddade soldaten Claude Hensinger under andra världskriget.

 

Brudar som hade möjlighet att följa trenderna bar klänningar med långa, rynkiga ärmar och tydligt definierade midjor. V-ringningar var populära och vissa var modiga nog att bära ganska vågade urringningar. Klänningar gjordes ofta i vit satin utan applikationer under detta årtionde.

 

Bröllopsklänningens historia_1940

1950

50-talets mode var en hyllning av välstånd och att världen var tillbaka på banan efter krig och tuffa tider. Stora prinsesskjolar kom tillbaka i modebilden vid den här tiden och för första gången i historien blev det vanligt att en brud köpte en särskild klänning avsedd för den stora dagen. Axelbandslösa klänningar blev populära på 50-talet och sweetheart-ringningar  var särskilt trendiga. Vadlånga bröllopsklänningar blev mycket populära efter att skådespelerskan Audrey Hepburn bar en sådan när hon gifte sig 1954.

1960

60-talets stora kändisbröllop var prinsessan Margarets och var det allra första kungliga bröllopet som sändes i tv. Margaret bar en enkel, elegant vit brudklänning, en look som inspirerar bröllopsklänningstrender än i dag. Klänningen hade långa ärmar, en lite djärv V-ringning och en definierad midja.

 

Vid den här tiden blev smalare klänningsmodeller vanligare och det var trendigt att bära knä-och vadlånga bröllopsklänningar under detta decennium. Bröllopsklänningarna blev alltså kortare, medan midjorna blev högre och även Empire cuts blev populära vid denna tid. Ärmlösa klänningar var också något som blev populärt på 60-talet.

1970

Inte helt oväntat förde 70-talet och hippietiden in luftiga, bohemiska stilar till brudmodet. Fyrkantiga urringningar och lösa ärmar blev populära. Klänningarna var ofta golvlånga och antingen enkla och luftiga eller dekorerade med spets. Tygerna blev mjukare och många gjordes i chiffong, precis som många av dagens bohemiska bröllopsklänningar. Klänningar med hög halsringning var en snygg och fashionabel look för brudar under detta decennium. Brudar började uttrycka sin personliga stil och som ett resultat uppstod en mängd olika brudklänningsstilar.

1980

Överdimensionerade klänningar i prinsesstil och balklänningar var enormt populära i bröllopsmodet under detta decennium, liksom puffade ärmar. Lager på lager av tyll och spets fanns överallt. Efter de enklare stilarna från tidigare decennier exploderade 1980-talet med MYCKET av ALLT. Stilen var ljusare, allt var större och mer genomarbetat. Lady Dianas enorma bröllopsklänning när hon gifte sig med prins Charles var den mest ikoniska klänningen under decenniet och inspirerade utan tvekan 1980-talets bröllopsklänningstrender.

 

1990

1990-talet präglades fortfarande av stora bröllopsklänningar, men i motsats till de enorma 80-talsklänningarna blev 90-talsklänningarna lite mer nedtonade och eleganta. Formsydda klänningar i skimrande satin var decenniets trend. Applikationer var supertrendigt och dekorerade brudklänningarna tillsammans med massor av spets, broderier och pärlor. Off-shoulder-looks var mycket populära under det här decenniet och långa ärmar eller handskar var definitivt också på modet. Kjollängderna varierade mycket, från minikjolar till balklänningar. 2-look stilar med två olika kjollängder sågs också under detta decennium.

2000

Axelbandslösa klänningar var extremt populära på 2000-talet och mot slutet hade Sweetheart-ringningen sin storhetstid. De släta klänningarna ersatte de spetsdekorerade och ofta användes kristaller eller andra glänsande detaljer för att dekorera klänningen. Klänningssilhuetter var varierande, även om A-linjeklänningar och balklänningar ofta sågs. Åtsittande stilar dök också upp, även om det blev mer vanligt under nästa decennium.

2010

Kungliga bröllop har alltid satt tonen, även om andra kändisbröllop också influerar bröllopstrender och nya looks. Under 2010-talet fanns det flera kungliga bröllop att hämta inspiration från och modet för brudklänningar förändrades något med varje ny kunglig brud som marscherade upp till altaren.

Plissering var också stort under detta decennium. Plissering är en samlingsteknik som skapar mjuka veck i klänningar, och denna ultrasmickrande look skapade en stark trend. Sjöjungfrusilhuetter var också superinne, tillsammans med axelbandslösa kjolar och korta ärmar. Stora balklänningssilhuetter som alltid är en klassisk brudlook var också mycket trendigt.

Spetsdekorerade klänningar kom tillbaka och mot slutet av 2010-talet skedde ett markant skifte när de bohoinspirerade klänningarna dök upp för fullt. Dessa klänningar blev en trend som fortsatte in i dagens mode, med extra paneler av tyg och långa släp gjorda av lätt chiffong eller spets. Dessutom kom ärmarna tillbaka. Korta, långa och med spets.

2020

Bröllopstrenden för 2020-talet startade under ett decennium som började med en pandemi som satte hela världen på paus. Fler enkla klänningar och byxdräkter dök upp för enklare ceremonier och varumärkena skapade nya
underkollektioner just för att möta detta behov. Samtidigt blomstrade designernas kreativitet och de mer genomarbetade klänningarna blev mer spektakulära än någonsin.

 

Flera färgnyanser har dykt upp i brudmodet än någonsin tidigare, och klänningarna har en ny, edgy vibe. Lågskurna spaghettiband, djupa urringningar, höga slitsar och korta kjolar ger klänningarna ett distinkt utseende under det här decenniet och den edgy stilen mjukas upp med spets. Ballongärmar, off-shoulder-ärmar, puffade ärmar och asymmetriska ärmar är extra heta just nu.

 

Dagens brud har inga regler och inga begränsningar. Silhuetterna kommer i alla former och storlekar, och bröllopsklänningarna är gjorda för att vara lika unika som bruden själv på den stora dagen.

Läs Mer

Hår & Makeup

Sara Ollinen delar med sig av de mest efterfrågade bröllopsfrisyrerna och makeupstilarna inför säsongens bröllop och ger dig goda råd

Bröllopsklänningarna i Bridgerton

Bridgerton-serien har inte bara fångat hjärtan med romantik och drama, utan även med sina fantastiska kläder och inte minst bröllopsklänningar!…

Den stora svarta

Svarta bröllopsklänningar har blivit alltmer populära under de senaste åren!

Vilken bröllopsfrisyr väljer du?

Att välja rätt frisyr är inte alltid lätt för en brud när det finns så mycket inspiration där ute. Hitta…

Floristen tipsar!

Att välja rätt blommor för bröllopsdagen kan kännas överväldigande. Lotta från Jimmis Handelsträdgård delar sina bästa tips och insikter.

Bridgerton bröllopsklänningar

De romantiska bröllopen från serien Bridgerton har inspirerat till en verklig brudkollektion.

Västerås äldsta bröllopsbutik

Ruths är Västerås äldsta bröllopsbutik och specialiserar sig på just bröllop och festkläder till dam, herr och barn.

Bröllopsmode för 2025

Hur ser framtidens bröllopsmode ut? Vi har varit på European Bridal Week och tittat på de nya kollektionerna från bröllopsmärken…

Därför ska du köpa bröllopsklänningen i butik

Det finns många goda skäl till att köpa brudklänningen i en fysisk butik.

Hårtrender för bruden

Låt dig inspireras av trenderna för att bli den snygga bruden du alltid har drömt om att vara.

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Skor till bröllopet

Det finns mycket att tänka på i valet av skor, inte minst vilken typ av klack och höjd på klacken.…

En alternativ twist på brudklänningen

Drömmer du om något annat än den klassiska vita brudklänningen? Här är några alternativ!

Designar hållbara bröllopsklänningar

Mercier Stockholm Bridal erbjuder ett hållbart alternativ för bröllopsklänningar - med lekfull femininitet i centrum och planetens framtid i åtanke.

LILLY Brudmode för 2024

Kolla in LILLYs nya brudkollektioner för 2024: Snygga, moderna looks med couturekaraktär och subtila sexiga vibbar, som hyllar femininitet och…

Wedding Bells by Little Fairies

Wedding Bells by Little Fairies specialiserar sig på högtidskläder och festkläder för hela familjen från dop till bröllop.

Vackra naglar på bröllopsdagen

Fransk manikyr, ombre eller en härlig färg? Glöm inte att fixa dina naglar till bröllopsdagen!

Bröllopsfrisyr efter ansiktsform

Din bröllopsfrisyr är lika viktig som valet av klänning, accessoarer och makeup. Så här väljer du bröllopsfrisyr till din ansiktsform.

Klassiska klockor till honom & henne

En tidlös, klassisk klocka är en perfekt present till både kvinnor och män. Här hittar du några av våra favoriter!

Frisyren som alla vill ha

Är butterfly bob höstens stora hårtrend?

Trender från catwalken

Här presenterar vi några av de trender som visades på Bridal Week och som vi garanterad kommer att se mer…

Klänningsskolan: Färger och material

Om du tittar in i bröllopsklänningarnas värld kommer du upptäcka att det förutom olika modeller också finns olika material och…

Klänningsskolan: Klänningsmodeller

Att välja bröllopsklänning är en spännande resa, men ibland kan det vara en djungel att hitta rätt och förstå alla…

Inspiration till den alternativa bruden

En vit bröllopsklänning är en vacker kreation – men ändå inte något för alla. Idag finns det många andra alternativ.

Vilken urringning passar dig bäst?

Precis som formen på bröllopsklänningen kan urringningen du väljer påverka hur din kropp framstår. Läs våra tips här!

Vilken brud är du?

Vi har listat några av trenderna inom bröllopsmode just nu och frågan är; vilken brud är du?

Dreamwear – en drömupplevelse

Välkomna till en av Sveriges största bröllopsbutiker. En drömupplevelse för dig som står brud eller brudgum.

80-talet är tillbaka!

Här listar vi 8 trender som var stora på 80-talet men som även återkommer bland dagens brudklänningar.

Så behåller du solbrännan

Gifter du dig under sensommaren eller under tidig höst och vill behålla sommarens fräscha solbränna? Bröllopsmagasinet ger dig de 6…

Vilken Spice Girls-brud är du?

Vi har satt ihop fem looks baserade på medlemmarna i den ikoniska 90-talspopgruppen Spice Girls.

Sminktrender just nu

Oavsett om du ska anlita en makeupartist eller sminka dig själv är sminket en viktig del av din helhetliga bröllopslook

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Blomstrande kollektion från Ronald Joyce

Den nya Botanical-kollektionen från Ronald Joyce har inkorporerat element från naturliga miljöer och färgstarka blommor.

Bröllopsklänningens historia

Vi har tittat närmare på bröllopsklänningens historia över mer än hundra år och hittat dagens tolkningar av tidernas trender!

Årets trender inom brudmode

Modeexperten Emilia de Poret om årets brudmode: “minimalism, den nakna brudklänningen och romantiska detaljer trendar”

Den perfekta klänningen från Skräddarhuset Malmö

Hos Skräddarhuset Malmö finner du ett brett utbud av vackra brudklänningar inför den stora dagen. Oavsett vilken typ av bröllopsklänning…

– Vi vill skapa drömmar!

Milagro betyder underverk. Det är just detta som kännetecknar både Milagros ägare Nahrin Izar och hela bolagets visioner. Milagro skapar…

Estetisk design från Åland

Felicia Lindbäck Couture är ett exklusivt designmärke inom brud, gala och haute couture.

Trender – bröllopsklänningar

Vi har tittat på massor av trender och kollektioner från brudmärken över hela världen. Här är trenderna du kan förvänta…

Se trenderna från European Bridal Week!

Vi har njutit av nya trender, fantastisk mode och härlig feststämning på årets event inom brudbranchen.

Smycken som får bruden att stråla på sin stora dag

Sif Jakobs Jewellerys vackra smycken tillför precis den elegans som varje brud letar efter.

Hos Dream Designs blir drömmar verklighet

Nu när just Din stora dag närmar sig är det äntligen dags att börja jakten efter drömklänningen.

Bröllopsbruket

Bröllopsbruket säljer och förmedlar moderiktiga second hand brudklänningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Västerås & Umeå. Välkommen till Sveriges största…

Glitter och höga slitsar i Enzoanis 2023-kollektion

Kollektionen 2023 från Enzoani innehåller 3 iögonfallande pärlklänningar - en modern bruds dröm.

Fantastiska bröllopsögonblick med ÉLYSÉE

Letar du efter den perfekta klänningen? Då behöver du inte leta längre! ÉLYSÉE 2023 är kollektionen för dig!

Magiska bröllopsklänningar i plus size!

Vissa klänningar är faktiskt specialdesignade för en fylligare figur för bästa möjliga passform. Här är våra plus size favoriter!

Underbara underkläder

Det ställs höga krav på underkläderna på bröllopsdagen; de ska ge stöd, inte synas under din klänning och vara fina…

En kärleksförklaring till brudslöjan!

Brudslöjan kommer i olika former och kan bäras på olika sätt. Oavsett vilken slöja du väljer tillför den stil på…

Brudbukett efter säsong

Vi har tittat närmare på hur man kan tänka kring form, färg och vilka blommor som är aktuella för olika…

Skor att säga JA i

Vi har listat 5 saker som du bör tänka på när du ska välja skor att säga JA i.

Tänk dig att kunna boka tid med riktiga bröllopsproffs!

Välkommen till Malmös snyggaste brud och festklänningsbutik! Butiken som har det där lilla extra just för dig. Ska du gå…

Panelen testar – Wella Color Fresh Mask

Vi testar olika skönhetsprodukter från olika kända varumärken för att undersöka om produkterna håller vad de lovar.

Framhäv dina kurvor

Alla brudar förtjänar att hitta den perfekta bröllopsklänningen – oavsett om man är liten och smal eller en kvinna med…

Se bilderna från Brudklänningsfestivalen!

Lördag den 2 oktober gick första Brudklänningsfestivalen av stapeln på Scandic Triangeln i Malmö.

Välj rätt skor på bröllopsdagen

Här kommer tre steg till att välja de perfekta skorna till din bröllopsdag.

Spektakulära bröllopsklänningar!

Stick ut på bröllopsdagen med en av dessa spektakulära bröllopsklänningar!

Buketten du älskar

Få blomsterbuketter förknippas så mycket med kärlek som just brudbuketten. De kommer i alla möjliga sorters färger och former, här…

Så undviker du smärtande fötter på bröllopsdagen

Vi ger dig våra bästa tips för att undvika smärtor i fötterna på den stora dagen.

Bröllopsmakeup – Do’s & Dont’s

När det gäller bröllopsmakeup är det viktigt att allt blir rätt på den stora dagen. Här listar vi några viktiga…

Makeup på bröllopsdagen

Förstärk dina vackra drag och personliga stil genom valet av makeup på bröllopsdagen. Vi ger dig stilsäkra tips och råd!

Brudklänningar – aktuella trender!

Vilka trender är värda att ha ett extra öga på just nu? I den här artikel guidar vi dig till…

Grundkurs i bröllopsfrisyrer – allt du behöver veta

Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren. Och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi…

Pronovias Fashion Show – 2022

Vi blev inbjudna till Pronovias spektakulära modevisning i Barcelona, och tackade självklart JA till årets event inom brudmode!

European Bridal Week – trendrapport!

European Bridal Week – Tre dagar fulla av intryck, nya trender, fantastiskt mode och härlig feststämning på en vacker mässa.

Ukrainska bröllopsmärket syr militärvästar

Vi pratade med Uluyana Kyrychuk, VD för det exklusiva brudmärket Milla Nova. Förutom bröllopsklänningar tillverkar företaget nu även skyddsvästar för…

Barcelona Bridal Fashion Week

Vi åkte till Barcelona för att spana in trender för kommande säsong!

Få bort fläckar

Har du fått fläckar på kläderna som är svåra att få bort? Vi har listat de vanligaste fläckarna och hur…

Pimpa bröllopsfrisyren

Färska blommor, diadem, hårnålar.... Att smycka frisyren med vackra accessoarer till håret hör bröllopet till och här ger vi några…

Det senaste från catwalken

Se bilderna från modevisningarna på Bridal Week i England!

Ny kollektion från Justin Alexander Signature

Justin Alexander Signature släppte nyligen sin senaste kollektion – se videon här!

Val av tyg och textilier till bröllop

Inför en bröllopsfest skall det göras en massa val, men har du tänkt på att det även finns många val…

En perfekt brudbukett

Klänningen är vald och det är tid att välja brudbukett. Men vad ska du tänka på? Hur väljer du den…

Boosta din hy och kropp inför bröllopsdagen

Glöm inte bort dig själv före ditt bröllop. Även under bröllopsplaneringen ska du se till att avsätta skönhetsstunder åt dig…

Abby Waits 2022

Det populära märket Abby Waits har precis släppt en ny kollektion!

Så väljer du rätt brudbukett

Vi har intervjuat en duktig florist som berättar lite kring trenderna för brudbuketten och vad man ska tänka på som…

Skor & Accessoarer

Det är med rätt accessoarer och skor som du skapar helheten. Här lyfter vi viktiga detaljer att ha koll på…

10 aktuella bröllopstrender

Bröllopsmodet är just nu mer kreativt än någonsin och i designernas kollektioner ser vi nu följande trender ta plats.

Jakten på den perfekta bröllopsklänningen

Jakten på den perfekta bröllopsklänningen är spännande och nästan lite magiskt. Bland alla vackra brudklänningar ska du hitta den som…

10 tips för bättre hälsa

Vill du komma i bättre form innan bröllopet? Här är några tips som hjälper dig komma igång!

Dags att boka frisör och MUA till bröllopsdagen!

Vi fick en pratstund med frisör och MUA Elin Hang och lärde oss om trender och vad man ska tänka…

Ikoniska, kungliga brudklänningar

Bli inspirerad av verklighetens prinsessor i kungliga brudklänningar!

Bröllopsinspiration: Slottsbröllop!

Bröllopsinspiration för dig som drömmer om ett riktigt slottsbröllop. Den sagolika inramningen skapar den där magiska stämningen som gör drömmen…

Vackra underkläder

Går det egentligen att kombinera bekväma och ”icke-synliga” underkläder med vackra underkläder? Vi tipsar om vad man ska tänka på…

Stylad brudfotografering våren 2020

Sex kreativa kvinnliga företagare, alla med anknytning till Bankeryd, ett samhälle norr om Jönköping, gjorde under våren 2020 gemensam sak…

Bröllopsfrisyr

Uppsatt, nedsläppt, lockar eller blommor i håret? Här är expertens tips på hur du ska tänka när det är dags…

Earth, wind & fire

Vackra, romantiska klänningar matchas med kraftig makeup och stora smycken.

Old school vibes

Frisyrer á la Birgitte Bardot, stora solglasögon, 70- och 90-tals vibbar dominerar inte bara modebranschen utan har även tagit sig…

Bröllopsklänningen i fokus

På din bröllopsdag vill du lysa starkare än alla stjärnor och vara ditt allra vackraste jag.

Pronovias donerar bröllopsklänningar

Det världsledande bröllopsmärket Pronovias donerar brudklänningar till sjukhusanställda blivande brudar som jobbar i första linjen av COVID-19 pandemin.

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Vackra brudklänningar 2020

På bröllopsdagen kommer du uppleva både små och stora stunder av magi. Ta till vara på ögonblicken och njut av…

Curvy Brides – bröllopsklänningar i XL

Det är varje bruds stora önskan att vara så vacker hon bara kan vara på sin stora dag – oavsett…

Extrem bohem

Vi har hittat ett märke för brudklänningar som tar den bohemiska trenden till det yttersta.

Justin Alexander lanserar nytt undermärke

Det nye märket Adore är gjord för den fräscha city-bruden som vet vad hon vill ha, en spontan kvinna full…

Att bära klocka på bröllopsdagen

Att bära klocka på bröllopsdagen är inte bara en vacker accessoar, den gör också att du har koll på tiden…

Brudkronor, bröllop och hårsmycken

Brudkronor är kanske det vi först kommer att tänka på när vi talar om bröllop och hårsmycken, men genom historien…

Polen- mer fest för pengarna!

Många känner inte till vad Polen har att erbjuda och alla vackra platser som inte alltid är lätta att hitta…

Trendrapport från Cosmobella

I april lanserade Demetrios deras nya kollektion för Cosmobella och här får du ett smakprov utav några av deras Statement-klänningar!…

Brudklänningar i Marrakech

På bröllopsdagen vill du bära en kreation som utstrålar personlighet, stil och wow-faktor. Se de vackra bilderna från vår fotoserie…

Romantisk bröllopsfrisyr

Vilken bröllopsfrisyr ska du välja? Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren, och vad ska man tänka på vid…

Bröllopstrender 2020

I helgen besökte vi den enorma bröllopsmässan Interbride i Düsseldorf och spanade in några av bröllopstrenderna för år 2020!

Alternativ till bröllopsklänningen

För dig som önskar bära något annat än just en traditionell vit klänning på bröllopsdagen kommer här några tips.

Trendspaning i Barcelona

I helgen besökte vi Barcelona Bridal Fashion Week, en av världens största inköpsmässor för bröllopsmode där vi fick en inblick…

Pronovias – Beyond the stars

Vi tog del av Pronovias fantastiska modevisning, en av höjdpunkterna i bröllopsbranschen där det florerar av galaklädda kändisar och spektakulärt…

Plus-size perfection

Visste du att en bröllopsklänning ofta i grunden är skapad för en kurvig kvinna? Välj rätt klänning och framhäv dina…

JUSTIN ALEXANDER

Influensern lskra Lawrence är ansiktet utåt för Justin Alexanders nya kampanj ”Be You”. Justin Alexander skapade denna kampanj för att…

Kort eller lång brudklänning?

Det är ofta ett av de första besluten du måste ta i jakten på din drömklänning. Lång eller kort brudklänning?…