Komplettera bröllopstårtan

Bröllopstårtan känns för de flesta som ett självklart inslag på bröllopsfesten. Men det finns alternativ, eller kanske snarare komplement. Bröllopstårtan har en stor tradition som dessert på en bröllopsfest. Men det finns alternativ.

Text: Jeanette Henriksson

Bjud på varierande desserter
Varför inte överraska era gäster med ett härligt dessertbord fyllt av läckra smaker och färger. Ni kan fylla ert dessertbord med fantasifulla cupcakes. De små härligheterna kan verkligen varieras både när det kommer till smak, färg och storlek. Låt fantasin och kreativiteten flöda när ni funderar ut vad ni vill bjuda era bröllopsgäster på.

Tema och smak
Blanda gärna in ett tema om ni har det på bröllopet, eller en återkommande färg. Lämna dock över själva skapandet till ett duktigt proffs. Med en duktig konditor i ryggen kan ni känna er trygga. Härliga blandningar av smaker kan till exempel vara en smakrik, en med red velvet och en med lakrits och hallon. En klassiker med kletig choklad och en lite annorlunda med smak- och färgrik saffran.

Små delikatesser
Förutom läckra cupcakes kan ni bjuda på tartletter som är som en liten läcker minipaj. Den går att variera hur mycket som helst och er konditor kan säkert hjälpa er att skapa flera fantastiska godbitar att överraska era gäster med. För att piffa till dem kan ni dekorera med bär eller frukter. Olika typer av läckra marängbakelser, gärna med ett inslag av mandel, har blivit väldigt populära på bröllop under den senaste tiden.

Ni kan bjuda på maränger i olika storlekar, tillsammans med bär eller små söta minimaränger som ni placerar i en vacker glasburk. Bakelser är givetvis välkomna på dessertbordet och går att variera helt efter tycke och smak. Det trevligaste är om alla godbitarna på bordet hänger ihop och passar ihop med varandra och ert bröllop.

Lyft fram läckerheterna
En vacker duk, ballonger och gärna avställningsytor i olika nivåer gör dessertbordet till något alldeles extra. Placera bordet på en passande plats där det verkligen kommer till sin rätt. Göm inte undan det i något hörn. Det här är ett bord ni ska vara stolta över och som era gäster garanterat kommer att uppskatta, stora som små.

Dessertbord
Att bjuda på ett dessertbord är en ökande trend och många konditorer har specialiserat sig på just desserter. Välj ett tema ni vill ha på ert dessertbord och som passar till ert bröllop. Bjud på små desserter, som små mumsbitar. Välj också desserter som har lång hållbarhet. Bordet kommer troligen stå dukat under några timmar. Ett läckert dessertbord behöver absolut inte utesluta en fantastisk bröllopstårta. Nej på er stora dag, kan ni få både och!