PROMOTION

Bröllopsyra i Tjeckien

Ett minne för livet och en fest som sent kommer att glömmas! Tjeckien bjuder på oöverträffad stämning och oslagbara vyer till bröllopsfotona. I Prag spirar romantiken runt varje hörn. Ett bröllop i Tjeckien kommer att ta andan ur er, men inte era livsbesparingar.

När två människor beslutar sig för att säga ja till varandra är det en hel del som ska beslutas och planeras. Inte bara är bröllopet utan också en av de största ekonomiska utgifterna i livet. Självklart ska ett bröllop aldrig handla om prislappen utan om romantiken och att få möjlighet att samla nära och kära. Trots det drar kostnaden snabbt iväg både till hyra av lokal, serveringspersonal och middagskuvert. Lokaler och tjänster är betydligt billigare i Tjeckien än i stora delar av Europa och USA. Det innebär att du och din älskade kommer att ha färre begränsningar att förverkliga era drömmar. Vissa drömmer om en intim middag för två medan andra önskar en majestätisk bröllopsbankett med många gäster. Det finns oerhört många företag som kan organisera ert bröllop och er fest – helt återspeglat av er stil och budget. Kom och låt er inspireras!

 

Låt bröllopsklockorna ringa
I Prag kan du hitta restauranger med många olika rätter och prisnivåer. Prag är ett riktigt gourmetparadis och du kan välja mellan lokala specialiteterna eller avantgarde restauranger som tilldelats Michelinstjärnor. Boka in Villa Richter om du vill hålla ett bröllop i mitten av en av de äldsta vingårdarna i Böhmen, alldeles intill Pragborgen. En magisk upplevelse när som helst under året. Den hisnande utsikten över St Wenceslas Vineyard är den perfekta bakgrunden för en vigsel under bar himmel. Beläget i hjärtat på Lillsidan i Prag ligger 1800-talsbarockpalatset Pálffy. Med sin otroliga utsikt över Pragborgen och trädgårdarna är det en populär plats för bröllop. Även hem åt hyllade Pálffy Palace Restaurant – allt som behövs för en elegant bröllopsdag.  Lobkowicz Palace är en riktig pärla som ligger högt på en kulle med en fantastisk utsikt över Prag. Bortsett från museisamlingar så erbjuder Lobkowicz Palace verkligen på en vacker förstklassig miljö för bröllop. Oavsett storleken på ditt bröllop från 10 till 180 gäster så kommer bruden att känna sig som en prinsessa och gästerna kommer att känna det som om de har klev in i en annan värld.

Vad är väl ett bröllop på slottet? Alldeles, alldeles underbart!
Chateau Mcely är den perfekta platsen för en vigsel. Slottet ligger i den legendariska skogen Svatojirsky endast en timmes bilresa från Prag. Du kan njuta av en vigsel sommar som vinter och får en oförglömlig upplevelse av årstiden i den charmiga engelska slottsträdgården. Slottet inrymmer hotellrum för 52 gäster vilket gör det till det perfekta stället att komma bort från allt och njuta av er speciella dag med er familj och vänner utan intrång från omvärlden. Fotomöjligheter på chateau Mcely är oändliga både innanför och utanför slottet. En romantisk promenad i skogen är ett perfekt sätt att avsluta en bröllopsdag.

 

Chateau Herálec
På exklusiva Chateau Herálec organiseras bröllop i lyxklass. Det unika slottet har en rik historia och har genomgått en omfattande rekonstruktion år 2011. Med rättmätighet anses det vara ett av de vackraste och mest utsökta boutique hotellen i Tjeckien. Chateau Herálec kommer att omge dig med komfort, glamour och glans – som taget ur en bröllopstidning. Din fest kommer att äga rum i vackra omgivningar som kombinerar medeltida konst med en modern stil. Efter vigseln kan du och dina gäster stanna och koppla av och bli bortskämd av personalen på det lyxiga boutiquehotellet. Ta dig tid att verkligen fånga det dyrbara ögonblicket med dina nära och kära.

Slottet Hluboká
Det snövita slottet Hluboká ligger på klipporna ovanför floden Vltava. Slottet anses vara den mest kända nygotiska konstruktionen i Tjeckien. Byggnationen av det ovanliga slottet med 11 fina torn och fästningar startade på 1700-talet. Ägarna rekonstruerade byggnaden flera gånger i många olika stilar. Den moderna formen av Hluboká är skapad av sin senaste ägarfamilj, Schwarzenberg som har ägt slottet i mer än 300 år. Ditt bröllop i Tjeckien kommer att bli en unik tillställning om du väljer att hålla det på vackra Hluboká. Du kommer att förföras av dess magiska atmosfär, elegant park i gammal engelsk stil och den utsökta interiören. Bröllopsfotografier mot en bakgrund av snygga torn och magnifika herrgårdar kommer att glädja dig och dina släktingar. Enligt legenden kommer alla nygifta som gifter sig i den högtidliga vigselhallen på slottet att leva lika lyckliga som slottets mest kända ägare, greve Jan Schwarzenberg och prinsessan Eleanora. Ett bröllop i det vackra slottet Hluboka kommer att bli en bra start på ett äktenskap.

 

Hotell Mandarin Oriental Prag
Mandarin Oriental är både ett lyxhotell och ett underbart bevarat stycke historia – kombinerat med en vacker, modern design och tidstypiska arkitektoniska detaljer. Hotellet har 99 rum och sviter, en prisbelönt restaurang och ett underbart spa. Här får du uppleva en lugn oas fylld med århundraden av karaktär. Hotellet erbjuder ett av de festligaste arrangemangen i Prag som kännetecknas av den unika historien, fantastiska omgivningar och en erfaren bröllopskoordinator. Allt sker mot den hisnande vackra bakgrunden av Pragborgen, och personalens uppmärksamhet på detaljer gör ditt bröllop enastående. Du kan ha din vigselceremoni i klosterträdgården eller kloster loungen som kan ta upp till 100 gäster eller den storslagna Grand Ballroom för 120 gäster.

 

Trädgården Vrtbovská – en fantastisk utomhusplats i Prag
Den underbara italienska barockträdgården ligger på sluttningarna strax under Pragborgen i närheten av Karlsbron. Trädgården byggdes mellan 1715 och 1720. Trädgårdsdesignern Frantisek Maxmilian Kanka samarbetade med skulptören Matyas Bernard Braun för att skapa denna unika plats. Hans statyer och skulpturer dekorerar tillsammans med fresker av konstnären Vaclav Vavrinec Reiner trädgården. En stor sammansättning av olika växter har lagt den sista handen på denna gröna smaragd i hjärtat av Prags centrum. Layouten av trädgården erbjuder hisnande utsikt över Prag och de berömda monumenten skapar en underbar bakgrund för dina bröllopsbilder. Vigseln hålls i den delvis täckta Sala Terrena som är rikt dekorerad med fresker. Dina gäster kommer att bli förtrollade av utsikten över Lillsidan och Pragborgen. Förtrolla dig i de utsökt dekorerade barockmålningar i paviljongen där ditt oförglömliga bröllop kommer att äga rum. Den bländande utsikten över trädgården Vrtbovská, fontäner och Prag kommer alltid att förbli ett minne!

 

Unika upplevelser
På torget i Gamla Stan kan du precis som i sagan rida iväg i en häst-och vagn eller i en vintage cabriolet från 1:a världskriget. Om du vill komma bort från de livliga gatorna så sök dig till lugnare vatten på floden Moldau. Ta en romantisk båttur med en middag eller upplev en genuin venetiansk gondol. Segla längs med floden förbi Gamla Stan och få en unik utsikt över Pragborgen. Vill du hålla ditt bröllop på en båt kan vi rekommendera The Matylda Boat Hotel and Restaurant.  Och om du vill ha ditt huvud i molnen, boka en flygtur över Prag. Varför inte överraska dina gäster med en underbar upplevelse genom att hyra en spårvagn som tar bröllopsföljet genom Prags historiska stadskärna?

 

Mer inspiration och hjälp
Att planera ett bröllop i ett främmande land kan verka skrämmande. Ett sätt för att garantera en stressfri och minnesvärd dag är att anlita en pålitlig bröllopsplanerare som t.ex. Exclusive Weddings in Prague, White Agency, PragueWeddings, Bohemiaweddings och Adam & Eva Wedding Services.

Kontakt:

Czech Tourism
Telefon: 08 440 42 39
stockholm@czechtourism.com
www.czechtourism.com

LÄS MER


Håll koll på oss