Sköna juveler på Sven-Harrys 5 sep—22 nov 2015

27 stycken begåvade guldsmeder visar under hösten upp sina nytillverkade alster på Sven-Harrys Konstmuseum. Vi på Bröllopsmagasinet var på plats under invigningen och minglade runt med guldsmederna och fick se deras fantastiska verk.

Text: Sven-Harrys konstmuseum  Foto: Creative Commons

Under hösten visar ”Sköna Juveler” upp smycken skapade enbart för utställningen på Sven-Harrys konstmuseum. 27 guldsmeder och smyckesformgivare från hela Sverige – några erkända och några nyexaminerade – visar upp sina nytillverkade alster med temat ”Frihet” som inspiration.

Verken ingår även i tävlingen DESIGNFORUM som anordnas av en grupp inom Guldsmedsmästarna. Det är sjunde året som tävlingen arrangeras och aldrig har bidragen varit så många som i år. Syftet med tävlingen är att lyfta fram svensk smyckesdesign och förstklassigt hantverk som konstnärlig uttrycksform. En jury kommer att välja ut det bästa bidraget vars upphovsmakare tilldelas en summa på 50 000:-. I juryn ingår bl.a. Magdalena Ribbing, Michael Storåkers och Michael Bindefeld.

 

Under utställningen har även våra besökare möjlighet att rösta fram en favorit bland tävlingsbidragen. Bland de som röstar lottas en 0,2 carats diamant ut. Diamanten är slipad i form av ett hjärta och har ett värde på 5 000:-.

 

Så befinner du dig i Stockholm under hösten rekommenderar vi varmt ett besök på denna fina och skimrande utställning!

Några av de utställande guldsmedernas verk

Anette Roxnäs

Elsa Brodin

Ulrika Strömberg

Magnus Bergqvist

Hilda Lancing

Kristina Johansson


Håll koll på oss