Efva Attling ny exklusiv bröllopskollektion

Efva Attling lanserar i januari 2016 en bröllopskollektion. Kollektionen innehåller fem klänningar, en byxdress, skor tillverkade i Italien och ringar både för honom och henne, (förlovning och allians). Vi på Bröllopsmagasinet fick en exklusiv förhandsvisning och en pratstund med designern själv.

Text: Anna Storm  Foto: Anna Storm

Det är en solig och klar oktoberdag som jag anländer till byggnaden i Stockholm där Efva Attling har sitt huvudkontor. Ett kontor som andas ljust, fräscht och en krispig touch av New York. Här har Efva sin bas, på våningen arbetar drygt 30 personer och här ryms allt från ett Showroom till en verkstad där hennes populära smycken tillverkas.

 

Efva är som vanligt slående vacker när hon tar emot mig vid hennes Showroom där japanska skjutdörrar inramar utrymmet där kollektionen presenteras. Vi slår oss ner vid bordet och inleder samtalet kring den nya kollektionen medan vi smuttar på ryskt te och äter bakverk lika magiska som kreationerna som hänger bakom oss.

 

Efva är en visionär och sprudlande konstnär ända ut i fingerspetsarna och hon bubblar av energi när hon berättar om hennes nya bröllopskollektion. En kollektion bestående av klänningar för bruden, brudskor och fantastiska vigselringar. Efva Attling är sedan länge ett namn synonymt för bröllopsbranschen, i nästa år firar hon 20 år som smyckesdesigner. Hennes passion för ”fashion with a thought” har fört henne framåt och idag kan hon stoltsera med en rad olika kollektioner; allt från glasögon till vigselringar, klänningar och parfymer.

 

Kollektionen.
Vigselringarna som hon presenterar i den nya kollektionen har den klassiska touchen av Efva Attling. Robust och subtilt på samma gång. Ringarna har nya, innovativa drag och kollektionen är uppbyggt för att kunna kombinera de olika ringarna med varandra och på så sätt skapa sig något unikt. Vitguld, guld och diamanter kombineras på ett spännande sätt och ringarna har ofta något mer att uppvisa än vad som syns vid första anblick.

 

De fem klänningarna och byxdressen som presenteras i bröllopskollektionen är otroligt vackra. Tillverkade i siden och med detaljer i fransk spets innehar de en kvalité som är enastående. Sidentyget är elfenbensfärgat kombinerat med ”light rose” och är mycket smickrande mot alla hudtoner. Klänningarna har skärningar som är unika i sitt slag och det lena, tunga sidentyget skapar en böljande och sval effekt som känns lättburet och elegant. Gemensamt för alla kläder i kollektionen är att de har fickor.

– Att kunna stoppa händerna i ett par fickor gör att man får en mer naturlig hållning och framhäver kroppens kurvor på bästa sätt säger Evfa och ler.

Till klänningarna lanseras också brudskor tillverkade i Italien. Skorna är stilrena med en twist. På ovansidan pryds tåspetsen av ringar och under sulan finns ett emblem med Efva Attlings signatur. Små detaljer som skapar en nyfikenhet och förhöjer kollektionen ytterligare.

 

 

Den nya bröllopskollektionen lanseras till våren 2016 och kommer finnas hos utvalda återförsäljare.

Klicka på bilden för att visa större


Håll koll på oss