PROMOTION

Ett magiskt bröllop på Nya Älvsborgs fästning

Nya Älvsborgs fästning ligger vid Göta älvs inlopp och är idag ett av Göteborgs mest besökta turistmål med Wärdshus, Karolinerkyrka, fantastisk utsikt och mängder av spännande historik.

Den började byggas 1653 och stod färdig 1677 och är en av de bäst bevarade fästningarna på Västkusten. Danskarna försökte flertalet gånger att inta den under början av 1700 utan att lyckas. Än idag kan man se resterna av deras försök, kanonkulorna sitter kvar i kyrktornet.
Att viga sig på Nya Älvsborgs fästning och ha sin bröllopsfest här är som att komma in i en annan värld. Det finns flera olika festlokaler i den unika och annorlunda miljön. Maten lagas av förstklassiga råvaror av fästningens kockar och är i toppklass. Karolinerkyrkan på Nya Älvsborgs fästning tillhör inte längre en församling så man kan välja själv om man vill vigas av en präst eller om man önskar borgerlig vigsel.

Vill man kan man också vigas utomhus och då med hela skärgården som bakgrund. Den fina båtresan med någon av våra genuina kulturbåtar ger en perfekt inramning till en lyckad kväll.

Önskar du ett annorlunda och oförglömligt bröllop, kontakta Nya Älvsborgs fästning för ett skräddarsydd bröllop!

Bildgalleri från Nya Älvsborgs fästning!

LÄS MER


Håll koll på oss