Expertens hudvårdstips

Vill du ha en hy som strålar på bröllopsdagen? Vi besökte en skönhetsspecialist för att få tips och råd kring hur man ska sköta om sin hy inför bröllopsdagen.

Text: Ann-Sophie Stene  Foto: AdobeStock.com

Ju tidigare start – desto bättre resultat

Rådfrågar man en hudterapeut kring det bästa rådet för att få strålande hy till bröllopsdagen svarar nästan alla: börja i tid. Redan 8-10 veckor före bröllopsdagen bör man se över sina hudvårdsrutiner.

Det första man bör göra är att besöka en skönhetssalong för att få tips och råd kring produkter och behandlingar som passar just din hy. På så sätt slipper du prova mängder av produkter på egen hand utan får istället svar på vad som passar dig bäst och därmed säkrar du ett optimalt resultat.

 

Nya behandlingar

En behandling som passar de flesta normala hudtyper är marknadens nya syra-behandlingar. Att hälla syra i ansiktet låter skrämmande, men detta är skonsamma behandlingar som på kort sikt tar bort det översta cellagret så att nya, friska och skinande celler kan bildas. Efter några enstaka behandlingar blir hyn ren, stramare och får maximal lyster

 

Fukt, fukt och åter fukt

Fukt är en viktig bidragande faktor till att få en strålande hy. Att investera i ett återfuktande serum och en bra dagkräm är därför klokt (oavsett inplanerat bröllop eller ej). Ett råd är att köpa serum och dagkräm ur samma serie – då är de utvecklade för att ge maximal effekt. Såväl serum och dagkräm används med fördel varje dag fram till bröllopet – både på bruden och brudgummen.

 

Undvik överdriven solning

Den tidiga vårsolen är oftast väldigt tuff mot vår vinterbleka hy. Och gifter man sig i början av sommaren är det lätt att vilja få lite färg på ansikte och kropp och därför vara oförsiktig med solskyddsfaktor. En bränd hy är aldrig vackert och dessutom kan det vara skadligt. Sola därför med måtta inför bröllopsdagen. Ett alternativ till att få en solkysst hy om man önskar det på bröllopsdagen kan vara brun utan sol.

 

Hudvård du kan göra hemma

  • Köp serum och dagkräm och använd dagligen i god tid före bröllopet
  • Reducera alkoholintaget någon vecka före bröllopet och drick mycket vatten för att öka vätskebalansen
  • Använd peeling på ansiktet en gång i veckan de sista fyra veckorna före bröllopet
  • Var noga med att rengöra ansiktet morgon och kväll (särskilt om du bär makeup)
  • Använd solskyddsfaktor och sola med måtta

LÄS MER


Håll koll på oss