Promotion

Bröllopsresor – tips från experten!

Vi tog ett samtal med Michael på Fieldwood travel och fick goda råd om bröllopsresor.

Text: Josephine Fredh   |   Foto: Fieldwood Travel

Hej Michael, berätta lite om ditt företag!

Fieldwood travel är ett one stop-contact resebyrå för dig som önskar bästa tänkbara service antigen för utomlandsbröllopet eller smekmånaden. Vi ser till att resan och hela upplevelsen blir som ni tänkt er och lite till. Ni har 1 kontakt och vi arrangerar allt från flygresan till hotellet, samt restaurang, catering och uppplevelser. Vi tar även hand om svensexan eller möhippan.

Hur går planeringen till?

Vi utgår från er budget och återkommer med offert som vi sedan gemensamt arbetar med och ser till att alla era önskemål blir genomförda och uppfyllda samt kommer med input där vi tycker att det kan behövas för att göra arrangemanget till det bästa tänkbara. Det viktigaste för att välja destination är er budget och vilken period på året som bröllopet eller bröllopsresan skall genomföras. Det är viktigt att destinationen matcher rätt säsong och den känslan ni vill ha på bröllopet.

Kan du ge några exempel på destinationsbröllop?

Man kan til exemple hålla bröllopet på en vingård för 20-100 personer. För bröllop upp till 1000 personer som dessutom är spännande så finns det stora hotel som klarar detta tillsammans med bra flyg t.ex i Marrakech eller Dubai.

Vad är en perfekt bröllopsresa, enligt dig?

En perfekt bröllopsresa är en resa som inte bara är skräddarsydd efter brudparets önskemål utan en resa som överträffar brudparets alla förväntningar! Alla par är unika och har olika förutsättningar, budget och intressen och då måste bröllopsresan också vara unik.

Fieldwood Travel - Vinlunch på La Coquillade

Vad är rådet till de bröllopspar som inte vill ”chansa” och resa till en ny plats utan i stället vill tillbaka till en destination de redan varit på och älskar?

Självklart kan man välja att resa till en plats eller en region man vet att man trivs i men då skulle vi kanske rekommendera att man provar ett nytt boende och bokar in upplevelser och besök i trakterna runt omkring så att man då ändå upplever något nytt tillsammans. Om brudparet tex älskar att besöka vingårdar i vackra Piemonteområdet i Italien så kan vi rekommendera att det också bokas in en fantastisk cykeltur längst med sluttningarna vid Lago di Como och en övernattning i den där pittoreska lilla byn precis runt hörnet. Ibland är det små upplevelser som gör den stora skillnaden. Vi som jobbar med att skräddarsy resor sitter inne på många guldkorn och har god kontakt med lokala arrangörer på plats vilket gör att vi kan skräddarsy oförglömliga upplevelser och skapa minnen för livet för brudparen!

Och för de brudpar som inte riktigt vet vart de vill åka?

Då gäller det att ta reda på vad brudparet har för intressen; är de matintresserade, tycker de om att vandra, lockar storstäder eller fina stränder? Om brudparet tycker om goda viner och tidigare har varit på europeiska vingårdar så skulle jag kanske rekommendera att låta bröllopsresan gå till Napa Valley i Kalifornien eller till Sydafrika. Och väl i Sydafrika kanske brudparet vill uppleva att åka på safari… och på vägen hem besöka kryddön Zanzibar med dess kritvita stränder – möjligheterna är oändliga!

Vad skulle du säga är den just nu hetaste bröllopsresetrenden?

Oj det är svårt att välja och vissa resmål lämpar sig bäst under en viss tid på året men upplevelseresor generellt skulle jag säga är populära. Central Amerika, exempelvis Costa Rica, är en trendig destination för bröllopsresan. Där man kan välja att varva sol, bad och snorkling med god mat, kultur och actionfyllda äventyr! Annars är Marrakech vid foten av Atlasbergen i Marocko en spännande destination. Sedan är ju Europa fantastiskt också; Provence och Toscana är destinationer som alltid är säkra kort.

Om jag älskar sol och bad och avkoppling men min man tycker om mer actionfyllda semestrar, hur ska man göra då?

Då är en kombinationsresa ett givet val och något som vi älskar att sätta ihop efter brudparets önskemål! Välj helt enkelt att kombinera olika aktivitet och platser på er Bröllopsresa så att båda blir riktigt nöjda. Kombinera safari i Namibia med storstadssemester och bad i Dubai, eller utforska San Fransiscos kuperade gator innan ni drar vidare för att surfa och lapa drinkar på stranden i Hawaii. Kombinationsresor är ett sätt att få ut så mycket som möjligt av er bröllopsresa!

Fieldwood Travel - Bröllop på La Mamounia

Har pandemin, i din mening, påverkat vår planering av bröllopsresor och i så fall hur?

Pandemin har givetvis ställt till det då det varit svårt, och ibland omöjligt, att resa. Många bröllop (och bröllopsresor) har ställts in och skjutits på framtiden men nu har det absolut vänt och suget efter att resa har aldrig varit så stort! Paren vi möter har många gånger haft längre tid på sig att spara ihop pengar och det verkar som att man i större utsträckning nu säker efter exklusiva och unika resmål när man planerar sin bröllopsresa.

Vad finns det för fördelar med att boka sin bröllopsresa via en resebyrå i stället för att boka den själv på nätet?

Det finns oändligt många fördelar med att boka sin bröllopsresa via en resebyrå som är specialist på att sy ihop unika och personliga bröllopsresor! Alla byråer jobbar på olika sätt men vi på Fieldwood Travel tar hand om allt för er så att ni kan koppla av och ägna er åt varandra. När man bokar via oss får man resegaranti och någon av oss vi finns alltid tillgängliga på telefon, dygnet runt, om något mot förmodan skulle krångla, vid större bröllop så kommer vi även att finnas på plast om det önskas. Vi bokar flyg, transport, boende, aktiviteter, restaurangbesök och ja, vad helst ni önskar uppleva. Vi har lång erfarenhet av resmålen och vet var guldkornen finns.

Hur långt i förväg bör man börja planera bröllop eller bröllopsresan – och när ska man boka?

När det gäller bröllop, är svaret så tidigt som möjligt. Hotell går att boka långt innan och flyg ca 11månader innan. Mitt råd är att inte vänta, ju tidigare ju bättre. Då är det även störst chans för att få exakt det ni vill. Bröllopsresan bör också planeras i god tid. Minst ett halvår i förväg. Varje resa börjar med ett första steg och för bröllopsresan är det första steget ett möte med oss; antingen på plats hos oss i Ystad, digitalt eller hemma hos er. Där och då börjar vi konkretisera drömmen genom att titta närmare på era önskemål, intressen, budget, när på året ni vill resa och utifrån det tar vi fram förslag skräddarsydda för brudparet.

Läs Mer

Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i vackert väder, värme, med utsökt vin och fantastiska kulisser.

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Bröllopsresor – tips från experten!

Vi tog ett samtal med Michael på Fieldwood travel och fick goda råd om bröllopsresor.

Romantiska Kanarieöarna

Med storslagen och varierande natur, fantastiska stränder och perfekt klimat är Kanarieöarna är den ultimata destinationen för alla kärlekspar.

Romantik, harmoni och avkoppling

På majestätiska Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria är vyerna häpnadsväckande, arkitekturen magisk och servicen fenomenal.

Bröllopsresa på Maldiverna

Maldiverna, för den som älskar den avslappnade stämningen och de vackra öarna i den indiska oceanen.

Så väljer du rätt bröllopsresa

Välj rätt bröllopsresa! Vi listar några romantiska resmål, tipsar om guldkorn och ger tips på hur ni väljer rätt bröllopsresa…

Romantiska SPA-besök

Ett besök på SPA är en fantastisk upplevelse! Besök ett SPA som en del av bröllopsförberedelserna, en romantisk get-away eller…

Underbar bröllopsresa – utan att lämna landet

Ni behöver inte åka runt halva jordklotet för att få uppleva en underbar bröllopsresa, den perfekta smekmånaden är närmare än…

Populära destinationer för bröllopsresan

Är allt fram till bröllopsdagen planerat? Härligt, då återstår bara pricken över i:et, nämligen bröllopsresan!

Bröllopsresan – er viktigaste resa

Bröllopsresan är er present till er själva och er första semester som nygifta.

Bröllopsresa till Maldiverna

Få vår guide till bröllopsresa på Maldiverna, för den som älskar den avslappnade stämningen och de vackra öarna i den…

En bröllopsresa som har allt!

Nu är det kombinationen av äventyr och avkoppling som de blivande brudparen efterfrågar.

10 måsten i Asien

Här listar Lotus Travel – Sveriges främsta researrangör av resor till Asien – tio tips som inspiration till din nästa…

Bröllopsresor för alla smaker!

Oavsett om ni drömmer om vajande palmer och paradisstränder eller en mer äventyrlig smekmånad, så hittar du drömresan hos Sydafrikaresor…

SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

Allt fler väljer Polen för att anordna möhippa/svensexa. Här finns någonting som passar alla smaker och plånböcker. Eller varför inte…

Vigsel utomlands

Många drömmer om att gifta sig barfota på en paradisstrand och på så sätt slippa fran alla stressande förberedelser eller…

Perfekt bröllopskryssning

Bröllopsresan ska vara en drömresa. Väljer du en kryssning har du goda förutsättningar för en lyckad upplevelse!

Följ med till Tour Pacifics pärlor

Tour Pacific är Sveriges största specialist på exotiska resor till Australien, Nya Zeeland, Söderhavet och Indiska oceanen. Med mer än…

Bröllopsresa till Panama

Milsvitt med fantastiska stränder på både Karibien- och Stilla Havskusten, Panamakanalen och sist men inte minst huvudstaden Panama City.

Vigsel i Söderhavet

Söderhavet är platsen många drömmer om att ha sin vigsel på.

Seychellerna – där luften alltid är fylld av romantik

Bara namnet Seychellerna lockar fram magiska bilder av hemliga öar där tiden står stilla och safirblått vatten förenas med smaragdgröna…

Barbados – den diskreta lyxens hemvist

Barbados är framförallt känt för sina fantastiska stränder och som rommens födelseplats. Det är en solsäker pärla som erbjuder 342…

Åk på bröllopsresa till New York

Att åka på bröllopsresa innebär olika drömmar för olika par. En del drömmer om vita stränder, turkost blått hav och…

Italiensk romantik i världsklass

Hotel Villa Arcadio. Beläget uppe på ett sluttande berg, med utsikt över Gardasjön och omgivet av olivlundar och kullerstensgator ligger…

Elisefarm i hjärtat av Skåne

Mitt i vårt sydligaste landskap kan ni besöka Elisefarm vars vitkalkade längor bjuder in till en skön weekend på tu…

Dekadens och glamour på Dorsia Hotel & Restaurang

Att kliva in på Dorsia Hotel & Restaurant är som att kliva in i en film. Här kliver du in…

Brösarps Gästgifveri & SPA

Det skånska gemytet är en självklarhet på detta gästgiveri med anor från 1600-talet. Addera en dos unik natur som lockar…

Honeymoon med Tour Pacific

Tour Pacific är researrangören med mer än 20 års erfarenhet av exotiska resmål som Australien, Nya Zeeland , Söderhavet och…

Drömbröllop på Malta eller Gozo

Ögonblicken när allt verkar falla på plats är definitivt något som är värt att fira. Du har funnit personen du…

Åk på en romantisk kryssning i skärgården

Till ljudet av poppande champagnekorkar och fanfarer presenterar vi nu stolt Terrassen by Birka!

Angsana Ihuru – en plats i paradiset

Angsana Ihuru ligger 20 minuter med speedboat från Malé International Airport på Maldiverna och denna luxuösa Resort erbjuder 45 stycken…

Banyan Tree Vabbinfaru – en pärla på Maldiverna

Omgiven av turkost vatten, svajande palmer och kritvit sand ligger Vabbinfaru Island. En plats perfekt för smekmånaden och på denna…

Kenzan Tours

I vår Kenzan-värld finns något för alla! Safariresor, äventyr, paradisstränder, upplevelser, bröllopsresor, gruppresor, och rundresor!

Bröllop och shopping i New York

Funderar ni på att kombinera bröllopsresan eller kanske till och med ert bröllop med shopping och sightseeing? Då är New…

Välkommen till paradiset

Zanzibar är ön som många drömmer att spendera sin bröllopsresa på. Kritvita stränder, turkosblått hav och kryddstark mat är verkligen…

Bröllopsresan för dig som söker äventyr

Versen från Lejonkungens mest populära låt sätter verkligen ord på denna resa. Afrika. Tanzania. Världsdelen/landet där det bjuds på så…

Sommarens hetaste storstäder

Planerar du en storstadsweekend ? Här är tipsen om vart du borde resa just nu –och vem du borde resa…

Kärlekssemester för två

En weekend för avkoppling innan bröllopet är alltid en god idé. Här är resmålen som är hetast just nu.

Bröllop till havs

Kryssningsföretaget MSC Cruises har märkt ett ökat intresse för bröllopsresor och för att fira bröllopsdag ombord på ett kryssningsfartyg. Vigselceremonier…

Malaysia – Ert eget tropiska paradis

Är ni osäkra på var ni ska åka på bröllopsresa? Nu behöver ni inte leta längre.Perhentian Islands i det nordöstliga…

Seychellerna

Det finns många fantastiska platser i världen att besöka och det kan vara svårt att välja. Vi fick välja mellan…

Mauis pärlor

Har ni siktet inställt på att spendera er smekmånad på en tropisk och romantisk ö är Hawaiis öar ett hett…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i vackert väder, värme, med utsökt vin och fantastiska kulisser.

Läs mer

Bröllopsresor – tips från experten!

Vi tog ett samtal med Michael på Fieldwood travel och fick goda råd om bröllopsresor.

Läs mer

Romantiska Kanarieöarna

Med storslagen och varierande natur, fantastiska stränder och perfekt klimat är Kanarieöarna är den ultimata destinationen för alla kärlekspar.

Läs mer

Romantik, harmoni och avkoppling

På majestätiska Salobre Hotel Resort & Serenity på Gran Canaria är vyerna häpnadsväckande, arkitekturen magisk och servicen fenomenal.

Läs mer

Bröllopsresa på Maldiverna

Maldiverna, för den som älskar den avslappnade stämningen och de vackra öarna i den indiska oceanen.

Läs mer

Så väljer du rätt bröllopsresa

Välj rätt bröllopsresa! Vi listar några romantiska resmål, tipsar om guldkorn och ger tips på hur ni väljer rätt bröllopsresa…

Läs mer

Romantiska SPA-besök

Ett besök på SPA är en fantastisk upplevelse! Besök ett SPA som en del av bröllopsförberedelserna, en romantisk get-away eller…

Läs mer

Underbar bröllopsresa – utan att lämna landet

Ni behöver inte åka runt halva jordklotet för att få uppleva en underbar bröllopsresa, den perfekta smekmånaden är närmare än…

Läs mer

Populära destinationer för bröllopsresan

Är allt fram till bröllopsdagen planerat? Härligt, då återstår bara pricken över i:et, nämligen bröllopsresan!

Läs mer

Bröllopsresan – er viktigaste resa

Bröllopsresan är er present till er själva och er första semester som nygifta.

Läs mer