Guldbutiken Tre Smeder har stor kunskap kring branschen och skapar fantastiska vigselringar

Guldbutiken Tre Smeder invigde sin butik i Eskilstuna år 1999 och har sedan dess tillverkat otaliga vackra smycken och vigselringar åt nöjda kunder. Flera års erfarenhet inom branschen har gjort att de har stenkoll på vad som efterfrågas och hur de tillgodoser alla kunders behov. Vi fick en pratstund med ägarna och fick höra kring deras historia, koncept och framgångssaga.

Text: Anna Storm  Foto: Guldbutiken Tre Smeder

Presentation:
Vi som äger Tre Smeder heter Ingrid Grönkvist Rudling och Arle Grönkvist. År 1999 startade vi tillsammans guldsmedsbutiken Tre Smeder i Eskilstuna och butiken i Cityhuset invigdes detta år. Under åren som gått har vi etablerat oss väl i Eskilstuna och ständigt utökat vår kundkrets.

Under åren som gått har vi erbjudit och genomfört ett antal evenemang till våra kunder. Vi har ordnat med föredrag om pärlor, antika kungliga smycken genom Bukowski. Flertalet av våra leverantörer har besökt oss i butiken och träffat våra kunder bland annat Efva Attling, Thomas Sabo, Pandora med flera. Dessa event har varit mycket uppskattade av våra kunder och detta är något som vi gladeligen fortsätter med.

Ateljén:
I ateljén/verkstaden tillverkar vi nya smycken samt lagar era befintliga smycken. Vi tillverkar främst vigselringar och kedjor. Därefter är omarbetning av smycken vanligt. Det vill säga, kunden står för eget guld i form av smycken som inte längre kommer till användning. Detta guld smälter vi sedan ner och skapar tillsammans med kunden ett nytt smycke efter önskemål. På detta sätt kommer du som kund att kunna tillgodoräkna dig det högsta värdet av ditt guld. (Säljer du som kund ditt guld på öppna marknaden, kommer du inte att kunna tillgodoräkna dig värdet på samma sätt).

Om oss:
Ingrid Grönkvist Rudling har verkat inom branschen sedan 1971. Hon har stor kunskap inom många av branschens områden. Nedan följer ett utdrag ur Ingrids meritlista:
- Utbildad guldsmed, Strålnäs Guldsmedsskola, 4 år.
- Guldsmedsmästare. Läs gärna mer om vad detta innebär och vad du kan få för hjälp utav oss på www.guldsmedsmastarna.se
- Egen ateljé i Stockholm, 1980- 1998
- Värderingsman, utsedd av Granskningsnämnden för blivande guldsmeder. Hon är den första kvinna i Sverige som blivit ansluten till denna nämnd.

Arle Grönkvist startade år 1965 som lärling och har arbetat i branschen sedan dess.
- Specialiserad inom kedjetillverkning
- Konsulterat inom branschen vid sidan av eget arbete
- Tillverkare av världens största Bissmarklänk i silver år 1996. Vikt ca 2,5 kilo

Både Ingrid och Arle är medlemmar i Guldsmedsmästarnas Riksförbund samt Sveriges Gemmologiska Riksförening