Här är finalisterna i tävlingen ”Årets brudbutik!

Läs om de fem brudbutikerna ni har röstat fram som Sveriges fem bästa bröllopsbutiker! Vinnaren presenteras 1 juli.

Anina

– Butiken vi har är på 400 m2 och vi säljer både brud, fest och herr. I år firar vi 50 år! Mamma startade butiken 1967 och vi jobbade ihop i många år innan hon gick bort i cancer 1995, berättar Agnetha på Anina.

 

– Att jobba i brudbutik är väldigt dynamiskt då du åldras men hela tiden måste hålla dig hyfsat mentalt mot vår målgrupp som i huvudsak är 18-35 år. Det innebär att jag hela tiden försöker vara där de är och tänka som de gör, till exempel genom att vara aktiv på sociala medier. Till min hjälp har jag min personal och även dottern.

 

Vi försöker möta upp våra kunder med kostnadsfria tidsbokade konsultationer, och generösa öppettider efter säsong. Vi har 3 sömmerskor som jobbar i högsäsong med att justera så att klänningarna sitter perfekt. För de som kommer långväga ifrån har vi ”ändring-över-dagen-service” under principen att vi fixar medan ni väntar, berättar Agnetha.

 

– Det är inte många branscher som så påtagligt får positiv feedback. När kramade du snabbköpskassörskan sist? Eller han på bilverkstan som hjälpte dig? Vi får kramar dagligen av nöjda kunder.

Bröllopsbutiken

Bröllopsbutiken i Stockholm är en specialbutik för dig som söker något extra inom kvinnligt bröllops och festmode. I butikens breda sortiment finns allt från den klassiskt enkla brudklänningen till den exklusivt påkostade sagoklänningen. Bröllopsbutiken säljer även andra festkläder, hårprydnader, slöjor, skor, underkläder och tillbehör.

Butikens stylister hjälper dig att hitta just din drömklänning. Personalen är dessutom kunnig i sömnad och hjälper dig att se över om något behöver ändras.

– För oss är varje kund unik och vi gör allt för att du ska känna dig nöjd och i trygga händer, från första besöket till överlämnandet av din klänning.

Partyworld

Butiken Partyworld ligger i Linköping. På Entréplan finns fest och barnklänningar med syateljé och på andra våningen en egen brudavdelning. – inredningen är modern och stilren och passar för brudarna i tiden.

Ing-Marie Glännbringe som driver butiken har haft ateljé sedan 1980, men i 2002 gjordes den om, och Partyworld skapades.

– Min bakgrund som sömmerska gör att jag kan hjälpa brudarna att hitta rätt klänning och ger en tyngd till butiken, berättar Ing-Marie.

– Vår ambition har alltid varit att ligga i framkant och följa rådande trender. Vi brinner för försäljning och att styla brudar. Vi ser alltid först på personligheten och plockar fram rätt typ av klänning för just henne. Vi ser även till helheten och försöker hjälpa med både accessoarer och även kläder till gäster, tärnor eller brudnäbbar.

I butiken talas även fyra olika språk; assyriska, arabiska, engelska och svenska – vilket gör att varje brud får ett unikt personligt bemötande.

– Vi vill ge en känsla av att man blir omhändertagen – det viktigt att känna sig välkomnad och sedd, säger Ing-Marie. – Vi satser på tre saker: Kunskap, omtanke, och att jobba med originalmärken.

Personal: Ing – Marie Glännbringe och Nahreen Odisho

Remanns

Remanns högtidskläder har funnits sedan 1948. Butiken erbjuder ett brett, smakfullt sortiment för såväl damer som herrar. Här finner du kunnig personal som tar hand om dig på allra bästa sätt och ger dig hjälp och goda råd. I bröllopsbutiken hittar du vackra och passande kläder för alla slags ceremonier; från den lilla bröllopsceremonin på Rådhuset till det stora pampiga kyrkbröllopet.

 

– Det bästa med att arbeta i brudbutik är alla glada kunder som kommer in, och att kunden är nöjd med sitt val av klänning. Syftet är att få dem att känna sig vackra och bekväma i sina klänningar, säger Roselynn på Remanns högtidskläder.

Stockholm Brud & Fest

Stockholm Brud & Fest är en av Sveriges största bröllopsbutiker med ett stort utbud av brudklänningar till försäljning från många av Europas ledande designers.

Hos oss finner kunden också Stockholms största sortiment av brudaccessoarer, så som spetsslöjor tiaror och smycken inför den stora dagen. Butiken har även en välsorterad herravdelning som erbjuder uthyrning och försäljning.

Therese, Linda och Lena med personal är #teamstockholmbrudochfest. Så här beskriver de sitt jobb:

– Vi älskar vårt jobb och det märker våra kunder! Vi jobbar helhjärtat för att hjälpa kunden att hitta sin drömklänning/brudgums outfit. Vi sätter alltid kunden önskemål i fokus och arbetar alltid för att våra kunder ska vara nöjdast.

– Det roligaste med att jobba i en bröllopsbutik är att man får hjälpa bruden att hitta sin drömklänning. Man blir en del i deras ”bröllopsresa” när kunden ger en den där sista kramen när hon hämtar ut sin drömklänning. Då vet man att man har gjort ett bra jobb – den känslan är underbar.

LÄS MER


Håll koll på oss