PROMOTION

Hos Calligraphen hittar ni allt ni behöver för er stora dag!

Vi intervjuar Anna Thunell, bröllopsexpert, delägare och Creative Director på Calligraphen som är störst i Norden på trycksaker och dekorationer till bröllop för att höra lite om de senaste trenderna.

Vilka är Calligraphen?
Vi är Skandinaviens ledande e-handel för produkter till livets alla högtider och har 25 år års erfarenhet av bröllop. Hos oss hittar du allt du behöver, från inbjudningskort till matchande dekorationer och detaljer. Vi erbjuder ett brett sortiment med egendesignade produkter som gör er stora dag till något alldeles extra. När ni beställer trycksaker från oss kan ni lita på att de håller hög kvalitet och en ger en lyxig känsla. Vi använder oss bara av kvalitetspapper och allt trycks i vårt egna tryckeri. Vi arbetar med gedigna tryckpressar och erbjuder exklusiva effekter som foliering och letterpress. Vi är stolta Kungliga Hovleverantörer sedan 1992 och gjorde bland annat inbjudningskorten till Kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop.

Vad ska man tänka på när man väljer inbjudningskort till sitt bröllop?
För gästerna börjar bröllopet redan med inbjudningskortet och det är inbjudan som sätter stämningen på resten av bröllopet och skapar förväntan. Därför är det första jag tycker brudparet ska tänka på är vad de vill förmedla för känsla. Är planen ett rustikt bröllop i en lada, ett romantiskt sommarbröllop eller ett modernt citybröllop? För de olika typerna av bröllop krävs det olika typer av inbjudningskort och dekorationer. Nästa fråga är vad man har för behov. Hur mycket information och text måste få plats på kortet osv. Välj gärna ett inbjudningskort med flera olika inlagor/småkort så får ni plats med mer utan att det blir trångt. Känsla, behov, tema och färger är bra ledord!

Hittar ni inte precis vad ni söker eller känner att ni behöver lite guidning? Då är ni hjärtligt välkomna att kontakta vår lokala kundservice som gärna hjälper er på vägen. Har ni en egen idé på design eller vill du kanske göra en egen kombination våra olika stilar, kontakta oss så gör vi allt för att ni ska få era trycksaker precis så som ni vill.

På vår site hittar ni också mycket nyttig information om planeringen av bröllopet. Vad skriver man om man önskar sig pengar i bröllopspresent? Hur utformar man texten i inbjudan? Vad innebär olika former av klädsel? Hur långt innan skickar man ut inbjudan?

Vad är det för trender som gäller just nu?
De senaste åren har den rustika Boho-trenden väldigt stor med akvarellillustrationer med blommor. Den håller i sig men har också fått sällskap av olika metallinslag med guld, rosé och koppar. Gärna i form av ett lyxigt stort lacksigill eller som folierade mönster och texter. Även kalligraferade texter och typsnitt är väldigt inne just nu.

När man planerar sitt bröllop tycker jag att man ska tänka på färgerna som finns i naturen vid den årstid och vilka blommor som är i säsong. Ljusa färger på vår och sommar och kanske lite dovare färger på höst och vinter. Men färg är alltid fint och vi förespråkar att man ska våga färg, illustrationer och mönster. Men välj gärna en mer mättad ton som upplevs mer elegant än de väldigt klara som kan bli lite skrikiga och kännas mer barnkalas än bröllop.

Finns det någon sort som alltid är aktuell?
Klassiska modeller i vitt och vanilj är alltid aktuellt. Speciellt om det är lite lyxigare tjockare papper och fina band av god kvalitet. Det är väldigt vackert att blanda ton i ton i till exempel vanilj men med olika känsla på papper och band. Tex ett omslag i matt vaniljpapper med lite struktur, inlagor i vanilj metallic och ett vackert siden eller ripsband i samma ton. Det ger ett mycket exklusivt sobert intryck. Varför inte slänga in en guldfoliering också så blir det riktigt tjusigt?!

Vilka är just era specialiteter?
Calligraphen är experter på exklusivt tryck i små upplagor och till ett bra pris. Vi erbjuder bland annat ”vanligt” tryck, foliering, prägling och vårt mest exklusiva tryck; Letterpress. Känslan av ett letterpresskort måste nästan upplevas och när man håller det i handen första gången blir man förälskad. Pappret är ett bomullspapper i 600 gram där trycket och illustrationer, med hjälp av en väldigt gammal tyckpress, pressas ner i pappret och sedan läggs det på färg. Därav namnet Letterpress. Det är ett rent hantverk och varje kort blir därmed unikt. Det är kul att kunna erbjuda och bevara denna ädla form av tryck och nu kunna erbjuda den till våra kunder till bra priser som vi hoppas många kommer uppskatta.

I kombination till alla våra vackra trycksaker så har vi de perfekta dekorationerna och detaljerna, så som servetter med eget personligt tryck, gästböcker, girlanger, vimplar och allt annat man kan tänkas behöva för att få till den perfekta bröllopsdesignen. Varje liten detalj räknas på ett bröllop. Välkomna till oss på Calligraphen!

LÄS MER


Håll koll på oss