Köp klänningen i butik!

Det vimlar av hemsidor som säljer brudklänningar. De lockar med fina bilder på vackra klänningar men var medveten om att klänningarna på bilderna är stulna bilder på originalklänningar. Påkostade, välsydda och med bra passform. Det är inte de klänningar som kommer i paketen. Det är kopior, ofta dåliga sådana.

Text: Jeanette Henriksson  Foto:  MNstudio/Shutterstock.com

Visst kan man ha tur och få en som sitter hyfsat och visst kan det vara lockande att köpa billigt. Men som oftast så får man det man betalar för. Du vet egentligen inte alls vad som kommer. Det är som att köpa grisen i säcken. Du kan vara en lottovinnare och ha tur, men är det värt en chansning? Tänk att stå där med en klänning som inte representerar det du förväntar dig på din stora dag. Om du inte fått det du förväntade dig, hur lätt är det då att skicka tillbaka klänningen, eller att få tillbaka pengarna?

From real life
Så här berättar Anna om hur hon fick en skräckupplevelse när hon öppnade paketet som skulle innehålla hennes vackra drömklänning:
– Jag blev så glad och förväntansfull när jag fick sms-aviseringen från DHL om att nu har paketet med min klänning kommit. Jag kunde inte hålla mig till efter arbetsdagen, så jag hämtade den på lunchen och öppnade den i bilen. Jag kände på den och fick en dålig känsla i magen. Jag hade ju känt på min systers brudklänning som skulle vara i samma material och den kändes helt annorlunda. Det här tyget kändes billigt och onaturligt. Tänkte att det nog blir en annan sak när jag får ur klänningen ur paketet och på kroppen. Åkte från paketombudet med ett stelt leende på läpparna. Vad oroade jag mig för, bilden på klänningen var ju fantastiskt, det kommer nog att bli kanon och jag kommer säkert att känna mig bekväm och som världens vackraste på bröllopsdagen. Tror aldrig jag haft en längre arbetsdag, vad jag längtade hem för att få ställa mig framför spegeln och prova mitt livs klänning.

Skräckupplevelse
Hon berättar vidare:
– Jag skyndade upp för trapporna och slängde av mig arbetskläderna och lyfte ur min klänning ur kartongen. Jag höll den framför mig och såg direkt att den så konstig ut. Den såg liksom sned ut och var väldigt lång. När jag fick på mig den stod jag först och bara stirrade. Det var en katastrof, jag har aldrig känt mig så ful. Jag tränar mycket och är nöjd med min kropp. Jag mätte mina mått och de stämde med den beställda klänningen, enligt tabellen på deras hemsida. Efter en stund kom tårarna, de bara forsade ner. Samtidigt kom min blivande man Claes in genom dörren. Han trodde någon hade dött, han berättade sedan att han aldrig sett mig så ledsen.
– När jag väl hade samlat mig lite ringde jag min syster. Hon kom dagen därpå och vi gick till en brudbutik. Jag berättad om min upplevelse och personalen berättade att jag verkligen inte var den enda drabbade. Det hände ofta att det kom in brudar som beställt en klänning på nätet, men fått något helt annat än vad de önskat. I butiken provade jag flera olika klänningar och de var alla väldigt vackra och kändes helt annorlunda. Både på kroppen och i materialet. Sedan såg jag den, min riktiga drömklänning. Den som fanns på bilden men nu i original, vilken lycka! Tyvärr varade inte den lyckan så länge eftersom butiken inte hade den i min storlek och jag var sent ute. Men jag får skylla mig själv, hade jag bara tänkt till lite så hade detta aldrig hänt.

Butiken räddade mig
– Jag hittade ändå en vacker bröllopsklänning i butiken och är väldigt glad för det, men jag vill verkligen råda alla som funderar på att beställa sin bröllopsklänning att i stället gå till en brudbutik. Där har de kunskapen och kan hjälpa till hela vägen och man får den klänningen man förväntar sig. Jag orkade inte skicka tillbaka klänningen eller begära pengarna tillbaka. Förstod att det inte skulle bli så lätt eftersom det bara gick att nå nätbutiken via mejl och de inte svarade på de mejl jag skickade. Hela saken tog energi från mig och förstörde en del av min bröllopsresa. Men bröllopet blev bra till slut, liksom klänningen.

På den säkra sidan
Ja, det kan ju inte vara så roligt att drabbas av ovanstående. Men hur tidigt ska du vara ute när det kommer till bröllopsklänningen? För att vara på den säkra sidan är det bästa att besöka en välsorterad brudbutik som saluför originalklänningar ca 6-7 månader innan bröllopet. Klänningen kanske inte finns i den storlek du vill ha och behöver beställas. Butiken hjälper till med allt det praktiska och leveranstiden för en märkesklänning är cirka 3 till 4 månader.
Genom att ta hjälp av den duktiga butikspersonalen får du hjälp att hitta den modell som passar just dig, din kroppsform och ditt bröllop. Du kan prova flera olika modeller, alla med bra passform. Du kan stå där och prova tills du glider ner i den där klänningen som får dig att känna dig helt bekväm och som världens vackraste kvinna, en som bara är du… •


Håll koll på oss