Så ordnar du en lyckad möhippa för bruden

Har uppgiften att ordna en möhippa för den blivande bruden hamnat på ditt bord? Känner du dig stressad över uppgiften? Lugn, vi har tipsen! Istället för att falla i någon slags mall för vad ”alla andra gör” tipsar vi här om möhippor som garanterat gör succé och som passar alla plånböcker.

Text: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

GENERELLA TIPS:

  • Överraskningsmomentet är nästan halva grejen med en lyckad möhippa. Se därför till att planeringen av möhippan sker utan den blivande brudens vetskap. Överraska henne sedan genom en klassisk kidnappning, genom att dyka upp mitt under middagen med svärföräldrarna eller genom att involvera hennes chef och boka in henne på ett ”viktigt möte” där ni sedan kommer in och överraskar. Bara fantasin sätter gränserna.
  • En klassisk möhippa hålls av brudens kvinnliga vänner. Men vem sa att man inte kan blanda kön? År 2019 känns det mer rätt än fel och ärligt talat, visst vill man som brud ha sina närmsta vänner närvarande, såväl manliga som kvinnliga?
  • Långa transportsträckor? Ibland behöver ni ta er från punkt A till punkt B och med lite alkohol i kroppen efter en heldag är det lätt som brud att bli lite sömnig. Undvik detta genom att ha en burk innehållandes lappar med ”ämnen” för bruden att prata om. Det kan vara ”Första kärleken”, ”När jag var som mest äventyrlig var jag…”, ”Det mest romantiska min nuvarande partner gjort är.” och så vidare.
  • Undvik att skämma ut bruden som att tvinga ut henne på stan för att sälja kyssar eller kondomer eller liknande. Finns det någon som, ärligt talat, gillar det?

En gemensam aktivitet där ni alla deltar är alltid uppskattat. Välj en aktivitet som ni vet att den blivande bruden tycker om.

För halvdagen

Har ni bara några timmar på er att ordna en lyckad möhippa för den blivande bruden? Inga problem! På några timmar hinner man med mycket roligt. Det klassiska är att börja med ett överraskningsmoment där bruden blir överraskad av er. För att få ut så mycket som möjligt av dessa timmar rekommenderas att ni börjar med en aktivitet. Vanligt är oftast att man börjar med frukost/brunch/fika, men spar detta till sist istället. Under en sådan aktivitet springer ofta tiden iväg och det blir stressigt. Så vänta med detta och starta istället möhippan med en aktivitet den blivande bruden tycker om. Kanske är det en kurs i hur man dekorerar tårtor och bakverk? Kanske är det ett svettigt klättringspass ute i naturen med en guide? Eller varför inte utmana varandra vinkunskap genom en arrangerad vinprovning? Välj en aktivitet där ni alla är involverade och har möjlighet att prata och skratta tillsammans under tiden. Avsluta sedan möhippan med en lunch/middag på restaurang eller varför inte en eftermiddagsfika hemma hos någon utav er? Medan ni äter och dricker kör ett quiz med frågor om bruden (eller vännerna) eller varför inte ge alla i uppgift att hålla ett personligt tal till den blivande bruden? Garanterat uppskattat!

En picknick är alltid uppskattad och går att göra hur extravagant som helst.

En möhippa med blandade kön känns helt rätt år 2019 och vem vill inte ha möjlighet att fira möhippa med alla sina vänner, inte bara de kvinnliga?

För heldagen

Under en heldag har ni mer tid för olika aktiviteter – tänk dock på att inte boka in för mycket aktiviteter under en dag, det kan lätt bli stressigt och ofta tar varje enskild aktivitet längre tid än beräknat (speciellt om det är alkohol inblandat). För heldagen är det en mysig start på möhippan att efter överraskningsmomentet bjuda den blivande bruden på brunch/frukost. Duka upp en buffé av godsaker – lägg gärna extra fokus på den mat som ni vet bruden älskar. Är det vackert väder finns det få saker som slår en picknick. Under frukosten kan ni köra en rolig lek som får alla att lära känna varandra. Leken går ut på att bruden får 15 sekunder på sig att snabbt presentera alla närvarande. Presentationen kan vara ett roligt minne, hur de lärde känna varandra etc. Ett snabbt och väldigt roligt sätt för alla att lära känna varandra. Efter frukosten är det sedan dags för dagens första aktivitet. Här kan ni exempelvis paddla kajak, spela padeltennis, gå en sushi-kurs, flyga luftballong eller hyra in en stylist som får ge stiltips till bruden. Lunchen kan sedan med fördel ha tagits med och ätas när och var det passar. En kylbox med smörgåsar, sallader och fräscha juicer håller energin uppe. På eftermiddagen kanske ni allihop går till en frisörsalong för att göra blow-outs och bli fina inför kvällen, eller så ordnar ni ett mini-SPA hemma hos någon av er. Kvällen kan sedan spenderas genom att gå på stand-up, teater eller någon konsert. Eller så firar ni genom att ha bokat bord på brudens favoritrestaurang. Även här är det en vacker gest att alla håller ett personligt tal till den blivande bruden.


För flera dagar

För er som slår på stora trumman och väljer en möhippa som pågår under en hel helg finns det oändliga möjligheter. För de med större budget kan ni kidnappa bruden och sedan dyka upp på flygplatsen och överraska henne med en weekend-resa till någon fantastisk stad. Önskar ni ett firande som pågår i flera dagar, men inte har möjlighet att spendera tusentals kronor? Inga problem! Boka en mindre stuga i skogen, eller kanske låna någons släktings sommarstuga. Spendera sedan helgen med att laga massa mat, sitta framför brasan, ta ett nakendopp i en närliggande sjö, gå skogspromenader och klä upp er på kvällarna. Förbered gärna massa lekar till denna helg så att alla får möjlighet att umgås.

En möhippa som pågår i flera dagar? Kul! Boka en weekend-resa eller låna någons sommarstuga och spendera tid tillsammans.

LÄS MER


Håll koll på oss