Web Presentation

Magnus Svärd infattar din drömring

Du besöker din guldsmed och i samråd med guldsmeden finner du din drömring. Men hur går egentligen tillverkningen till? Hur fattas diamanterna in i ringen? Vi på Bröllopsmagasinet har frågat Juvelfattarmästare Magnus Svärd och visar här en exklusiv video för er kring processen.

Text: Anna Storm  Video: Magnus Svärd

Min yrkesbana började som guldsmed men efter ett par år väcktes min nyfikenhet i ämnet att fatta in diamanter och andra ädelstenar och mitt yrkesval tog en ny riktning berättar Magnus.

Han började leta efter kunskap kring ämnet i Sverige men snart stod det klart att han skulle behöva fördjupa sig utanför Sveriges gränser. Resan tog honom först till England  och sedan vidare till bland annat USA och Belgien.
- Under denna resa har jag haft den stora lyckan att få lära från mästare från när och fjärran berättar Magnus som positivt blickar tillbaka på sin resa. År 2004 avlade Magnus arbetsprover för yrket och erhöll mästarbrev som bevis på sitt kunnande och skicklighet som juvelfattare och idag är Magnus Sveriges enda Juvelfattarmästare.

Idag utför Magnus arbeten i de flesta material; allt från platina, guld och silver till titan och stål som till exempel i klockor. Genom åren i yrket har han fått glädjen att utföra arbeten destinerade till ett antal celebriteter i Sverige men även utomlands samt till den svenska regeringen och Sveriges Kungahus.

Juvelfattaryrket är ett yrke för sig och det är juvelfattaren som fattar in diamanterna och andra ädelstenar i till exempel din vigselring. För att få ut det mesta och bästa av era vackra stenar så bör dom sättas så vackert och säkert som möjligt.

Ni valde varandra av kärlek och ringen med omsorg, lämna då inte fattningsarbetet åt slumpen!

Läs mer om Magnus och hans arbete HÄR.