Mingel hos Crystal Beauty

I helgen bjöds det på mingel och skönhetsinspiration arrangerat av LM Event hos salong Crystal Beauty i Uddevalla. Och självklart var Bröllopsmagasinet på plats för att ta del av de senaste skönhetstrenderna.

Text: Madeleine Bäckman  Foto: Madeleine Bäckman

Publicerades: 2015.08.10

Kajsa Fasth jobbar med frans– & brynextensions samt hårförlängningar i sin salong Crystal Beauty som ligger beläget i centrala Uddevalla. Salongen ligger i ett vackert sekelskifteshus byggt 1880. Lokalerna var tidigare ett tryckeri, som Kajsa och hennes man förvandlat till en oas mitt i stan.

– Det är ett unikt läge, huset är välkomnande i sig, säger Kajsa, som tidigare arbetat som designer. Då salongen numera är hennes heltidsjobb får designerådrorna ge uttryck i Crystal Beautys inredning.

Mycket erfarenhet på kort tid

I juni i fjol öppnade Kajsa sin salong och sedan dess har det rullat på. Intresset var större än vad hon först trott och sedan start har hon varit uppbokad av både Uddevallabor och mer långväga kunder.

– Jag har kunder som verkligen lyfter mina dagar. Jag var egentligen ingen typisk skönhetstjej från början men jag stormtrivs verkligen! Jag har fått så mycket erfarenhet på kort tid så nu kan jag nog nästan kalla mig för proffs, säger Kajsa och fortsätter:

– Jag vill hela tiden utvecklas och letar ständigt efter ny inspiration, allt för att utmana mig själv.

Vad Kajsa rekommenderar

Förutom brynextensions och fransförlängning i form av singles, flaires och volymfransar erbjuder Kajsa numera hårförlängning och längre fram i höst även spraytanning.

Hon rekommenderar att som ny kund boka in en konsultation för att se så personkemin stämmer. Kajsa är noggrann med att kunderna ska bli nöjda men också att hennes arbete ska bli bra eftersom det är hennes fransar som kommer att visas upp. Under konsultationen kan man också göra ett allergitest om man aldrig tidigare haft fransförlängningar för att se så att man tål limmet som fransarna fästs med. En reaktion uppstår inom 48 timmar och yttrar sig på samma sätt som pollenallergi och försvinner därefter. Allergin är mycket ovanlig, men skulle man ändå vara allergisk rekommenderar Kajsa ”Flaires” som sätts fast med vattenlösligt lim som är allergivänligare.

– Volymfransar tar cirka fyra timmar att sätta i om man inte haft det innan, men påfyllnad tar bara en timme. Fördelen med volym är att fransarna stöttar varandra, men vill man bara ha fransförlängning under ett par dagar, exempelvis inför och under ett bröllop så ska man köra på singles.