Panelen testar: Nagellack från IsaDora

Oavsett om du planerar bröllopsdagen eller bara söker efter bra, hållbar makeup är det ofta väsentligt att den makeup du väljer ska täcka bra och hålla länge. Vi på redaktionen har därför testat olika makeup från olika kända varumärken för att undersöka om produkterna håller vad de lovar. I den här artikelserien kommer vi presentera resultatet för er och först ut står nagellack från IsaDora.

Text: Anna Storm  Foto: Isadora & Shutterstock

Om produkten:
IsaDoras Gel Nail Lacquer är ett gel nagellack som är lätt att applicera, precis som ett vanligt nagellack och som torkar utan UV-lampa. Färgen härdar i vanligt dagsljus och efterlämnar en jämn färg som varar upp till en hel vecka. Lacket finns i en uppsjö av vackra färger och du kan enkelt komplettera din stil med ett lack i rätt färg. I kollektionen finns även ett franskt manikyr-kit, perfekt för bröllopsfesten.

Applicera två lager av det färgade lacket och låt torka i ca tre minuter innan du avslutar med ett lager Top Coat. Det färgade Gel Nail Lacquer och Gel Nail Lacquer Top Coat är en reaktiv kombination som tillsammans skonsamt självhärdar och efterlämnar en glossy finish som inte flagnar. Resultatet håller upp till en vecka.

Recension:
Vi valde att enbart applicera ett lager av det färgade lacket – då lacket är ganska tjockt och väldigt täckande tyckte vi att det blev för mycket och kändes onödigt med två lager. Detta är kanske en smaksak och eventuellt skiljer sig färgerna åt i täckningsgrad. Fördelen med lackets Top Coat var att även det torkade snabbt, annars kan man lätt uppleva att färgen under ”löser upp sig” när man målar topplacket och det tar lång tid att torka.

Lackets varaktighet varierade lite beroende på vem lacket satt på och de hushållssysslor personen gjorde. Men vid lätt hushållsarbete skulle vi uppskatta att lacket håller i 5-6 dagar innan det börjar flagna. Ett, för oss, väldigt positivt resultat med tanke på att många lack försvinner från naglarna redan dag 2 eller 3.

Betyg:
IsaDoras Gel Nail Lacquer får 4 av 5 plus från Bröllopsmagasinet. Fördel: Täckande, stor variation på färger och lacket torkar snabbt. Nackdel: Då lacket upplevdes lite tjockt kunde det ibland vara svårt att få ett jämnt resultat.

Ett urval av färgerna