Promotion

Peter Liljeroth skapar egna trender

Peter Liljeroth - Halsband

Peter Liljeroth är tredje generationen guldsmed och smyckesdesigner baserad i Malmö. Vi har pratat med honom om unika design, trender och hur man får ringen man drömmar om!

Text: Anna Storm  |   Foto: Ayanle Omarali samt Sune Henningsson

Peters farfar Gunnar, som var en otroligt skicklig guldsmed och gravör, startade verksamheten på 1950-talet och hade en butik i Malmö. Peters pappa Clas gick i samma fotspår och öppnade sin egen guldsmedsbutik i Malmö. Clas ansågs vid denna tid som en av de absolut bästa juvelerarna i Sverige och där började Peter arbeta redan som tonåring.

Intresset för hantverket växte och Peter valde att utbilda sig i fyra år vid Köpenhamns Tekniska Högskola där han studerade design och formgivning. För praktikplatsen valde han sin pappas butik där de producerade handgjorda smycken med hög kvalitet. Det som då gjorde (och fortfarande gör) Peter Liljeroth unikt är förmågan att inte bara vara en skicklig guldsmed och vara duktig på att producera utan också att vara snabb ut med att designa.

 

Unik design

Peter Liljeroth är signifikativt med design där han ställer stora krav på material och stenar som han använder när han skapar sina vackra smycken. Här tillverkas bara ett exemplar av varje smycke och på så sätt blir varje smycke unikt. Designen och stilen som symboliserar Liljeroth är en ren stil men där former, färger och kombinationer gärna får ta intressanta och experimentella uttryck. Med över 10.000 unika smycken producerade har Liljeroth en enorm kunskap och Peter älskar att låta idéerna ta form och skapa nya smycken för varje kund.

Styrkan hos både Peter och hans pappa är att de kan läsa av kunden. De är otroligt intresserade av design och med förmågan att vara lyhörd mot varje kund kan de skapa något unikt för just dem. Något som passar kundens stil och personlighet istället för något som kan massproduceras. Peter är noga med att hela tiden skapa sina egna trender som blir unika för Liljeroth.

Peter Liljeroth - Unik design

Så får du ringen du drömmer om

Hos Peter Liljeroth skapas varje ring och varje smycke från grunden. Styrkan i deras arbete är skickligheten att designa. Ingenting kommer färdigt utan det vackra hantverket skapas efter varje möte med en ny kund. Hos Peter är alla välkomna oavsett önskemål, stil eller budget.

– Jag och pappa fick äran att tillverka ett smycke till Kronprinsessan Viktoria och sådana uppdrag är såklart fantastiska. Men mötet med varje enskild människa är lika unikt och vi älskar att skapa smycken till alla – oavsett önskemål och prislapp, säger Peter.

Han poängterar vidare att investera i en vigselring från en guldsmed absolut inte behöver innebära en annan prislapp än om du köper en ring från massproduktion.

– Vårt mål är att öka medvetenheten hos kunderna och verkligen få dem att förstå vad de får för sin investering. Hos mig kan man alltid boka en kostnadsfri konsultation och vid dessa möten ser jag till att kunden får svar på alla frågor, säger Peter.

Kunden får vara med i hela tillverkningsprocessen, vilket ger en trygghet. De får vara delaktiga i alla val som görs och kan även få se en prototyp av sin ring tillverkad i silver innan guldsmeden sätter i gång med den riktiga ringen. Här finns inga begränsningar utan Peter skapar det som kunden drömmer om. Målet är att man ska känna sig trygg och detta ger i slutändan en nöjd kund.

– Jag älskar verkligen mitt arbete! Det är så underbart med alla möten med människor och all positiv feedback. I och med att vi skapar allt från grunden är varje nytt arbete ett nytt moment, vilket gör att varje arbetsdag är unik, berättar Peter.

 

 

Peter Liljeroth - Guldsmed
Peter Liljeroth

Peter Liljeroth - Vinglas
Peter har en väldigt kreativ ådra och brinner för design och formgivning. Utöver arbetet som guldsmed designar han också möbler, kläder och vinglas. Vinglasen är formgivna av Peter och handblåsta i Sverige.

Trender och material

Trender för vigselringar kommer och går och här poängterar Peter vikten av att inte enbart följa trender utan att designa en ring som man själv gillar – oavsett trend. Väljer man en ring man genuint älskar kommer den att hålla över tid. Sedan finns det alltid möjlighet att förändra ringen efter några år om man så skulle önska vilken kan skänka en trygghet.

– Har man som kund en gång köpt in materialet behöver det inte kosta särskilt mycket att arbeta om smycket, säger Peter. En rolig grej som jag erbjuder är att man också kan välja att köpa lösa ädelstenar. Detta kan exempelvis mannen kan ge i årsdagspresent till sin fru och sedan när man firar 5-årsjubileum kan dessa stenar adderas på den befintliga ringen och man skapar på så sätt en ny ring.

Vitt guld fortfarande mest efterfrågat och likaså vita stenar (diamanter) av hög kvalitét. Dock börjar man mer och mer lyfta in färg på ädelstenarna och även mannen vågar lyfta in stenar i sin ring. En rolig utmaning för guldsmeden att skapa en maskulin ring med ädelstenar.

World Wide

Peter Liljeroth har kapaciteten att växa och även om han själv funderat i de banorna väljer han att arbeta småskaligt och behålla hantverkskänslan. Om man som kund har möjlighet att besöka en guldsmed och låta tillverka en handgjord ring eller örhänge kommer smycket aldrig att gå ur tiden. Egen design och smycken av hög kvalitét blir mer och mer populärt och fler kunder ser detta som en fantastisk investering. Något som ändå märks av i verksamheten då Peter Liljeroth idag levererat smycken i 22 olika länder.

Peter Liljeroth - Vigselringar

Läs Mer

Guldsmeden som inte ville lyda

Grundaren och designern Elin Zoenso har alltid gått sin egen väg och aldrig brytt sig om vad som anses rätt…

Guldfynd

Förlovningsringar, vigselringar och morgongåvor - se det stora utbudet hos Guldfynd.

Välj metall till vigselringen

Gult guld, vitguld, platina, silver, titan eller roséguld? I den här artikeln lyfter vi fram lite olika metaller till förlovnings-…

Möt guldsmedsmästare och juvelfattare Tomas Andreæ

Tomas Andreæ har lång erfarenhet som juvelerare och guldsmedsmästare. Intresset för smycken började redan som liten i första klass.

Hitta ringen som känns i hjärtat

Vi älskar kärlek. Vi älskar också juveler i perfektion, som kan följa er genom livet. Se filmen från Jarl Sandin…

Patrik af Forselles

Klassiska modeller med modernt tänkande - ett smycke för hela livet!

Gravering: ett dolt kärleksmeddelande i ringen

Att ha sin vigselring graverad med ett dolt meddelande är det ultimata sättet att personalisera din redan unika ring.

Allt om din vigselring

Allt du behöver veta om vigselringar - från ädelstenar till metaller och slipningar. I "Stora Vigselringsskolan” ger vi dig all…

Designa din drömring

Svårt att veta vilken ringdesign som passar just dig och din smak? Boka ett möte med med oss för att…

Guldsmed Anders Fors

Tredje genarationens guldsmed med hantverk i blodet

Anders Fors Guldateljé – En modern guldsmed med hantverket som ryggrad

I dag kombinerar Anders ny teknik med hantverket. Genom det digitala ritningsverktyget CAD kan han förverkliga era idéer och vara…

Kenneth Magnell Juveler

Hos Kenneth Magnell Juveler finns en egen guldsmedja i anslutning till butiken. Beställningsarbete är företagets specialitet, med nytillverkning av vigselringar,…

Skapa din ring för livet

Hitta inspiration till din vigselring eller morgongåva från Juvelerare Fahlström

Lyckoringen – en långvarig tradition av förlovnings- och vigselringar

Placerade mitt i centrala Stockholm erbjuder vi dig som kund ett vänligt bemötande, ett brett utbud och möjlighet att beställa…

Keto Meadow – Evig kärlek!

Keto-kollektionen, designad av guldsmed Jussi Louesalmi, erbjuder flera ringar, örhängen och halsband med safirer och diamanter!

Unika vigselringar från Jewellery by Jenny

Jewellery by Jenny tillverkar unika smycken så som vigselringar, förlovningsringar och morgongåvor utifrån era önskemål med hantverk och kvalité i…

Personliga smycken från Gunnar Fahlström

Som juvelerare i Stockholm har vi tack vare våra kunder och våra 88 år på samma adress med egen ateljé…

Klassisk diamant eller en himmelsblå safir?

Klassisk diamant eller himmelsblå safir? Vad ska man välja för ädelsten i sin vigselring?

Handgjord kärlek

Ett av de största ögonblicken i livet är när man förklarar sin kärlek till varandra genom att växla löften.

Med historien i ryggen och blicken mot framtiden

Den lilla blomma som brudgummen bär på sitt vänstra kavajslag på bröllopet kallas corsage. Oftast går corsaget i samma stil…

Mer av allt på Klarlund Expo 2021!

Efter ett års uppehåll på grund av pandemin kunde Nordens största ur- och smyckesmässa återigen slå upp portarna. Intresset var…

Att designa sin egen drömring

Här får du veta hur processen att designa en egen ring går till och vad du ska tänka på i…

Tiffany & Co. har öppnat i Stockholm

Det välkända amerikanska lyxmärket Tiffany & Co. har nu öppnat butik på Birger Jarlsgatan 5 i Stockholm.

Guldsmedshuset

Guldsmedshuset skapar unika smycken för unika människor och är specialiserade på att omarbeta gammalt guld till nya spännande smycken.

Skapar egna trender

Vi har pratat med den erfarne guldsmeden Peter Liljeroth om unika design, trender och hur man får ringen man drömmar…

Design och guldsmide när det är som allra bäst

Med lång erfarenhet och ett hantverk som gått i arv kommer Gunilla Lantz kunskap och fantasirikedom väl till pass.

Vilken månadssten är du?

Varje månad har sin speciella sten med särskild magi och unika egenskaper. Dessa kan du använda på ditt bröllop, i…

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ateljé Juvel

Ateljé Juvel finns för dig som vill vara delaktig i designen av din vigselring eller smycke.

Diamantjakten

Tillsammans med några av Sveriges skickligaste guldsmeder ger vi DIG möjlighet att faktiskt vinna en egendesignad ring.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

David Harper

Låt dig inspireras av Juvelerare David Harpers förlovnings- och vigselringar och skapa din drömring inför den stora dagen.

Vill du träffa en Guldsmed?

På vår smedja i centrala Göteborg är vi fyra guldsmeder. Malin och Lina som tillsammans har över 30 års erfarenhet…

Vinnarna av Diamantjakten 2021

Vi hade glädjen att ringa upp 3 lyckliga vinnare av Diamantjakten 2021

Modernt, elegant, bestående

Med dessa ledord presenterar Berggrens juveler några av sina favoriter.

Tips vid valet av vigselringar

Inför valet av vigselringar kan du hitta information på nätet och i magasin om metaller och ädelstenar men det räcker…

Stylad brudfotografering våren 2020

Sex kreativa kvinnliga företagare, alla med anknytning till Bankeryd, ett samhälle norr om Jönköping, gjorde under våren 2020 gemensam sak…

Story of Love

Kärleken är det vackraste vi har - och till varje kärlek hör en lika vacker berättelse.

Smycken som gnistrar på bröllopsdagen

Smycken som gnistrar på bröllopsdagen. Vi har intervjuat guldsmeder och smyckesdesigners som ger dig inspiration till smycken på bröllopsdagen.

Att bära klocka på bröllopsdagen

Att bära klocka på bröllopsdagen är inte bara en vacker accessoar, den gör också att du har koll på tiden…

Schalins Ringar

Vi på Schalins of Sweden älskar att få vara en del av dina mest speciella tillfällen. Det är sådana stunder…

Min drömring!

Att välja vigselring är fantastiskt och ett härligt beslut att ta. Idag finns det mängder av varianter, färger, former på…

Brudkronor, bröllop och hårsmycken

Brudkronor är kanske det vi först kommer att tänka på när vi talar om bröllop och hårsmycken, men genom historien…

Gammalt smycke blir nytt

Det är inne att ta vara på originaldesign, och anpassa gamla kläder och smycken till dagens mode genom att ändra,…

Ringar från Stjärnringen

Konceptet med Stjärnringen från Gemma är att diamanten kan växa, det vill säga att du kan uppgradera din diamant i…

Så skyddar du din ring!

Har du hittat drömringen? Grattis! Här är några tips till hur du bäst kan skydda den.

Smycken utöver det vanliga hos W.A. Bolin

W.A. Bolin gör helt handsmidda vigsel- och förlovningsringar där erfarenhet och noggrannhet ger dig en kvalité utöver det vanliga. Vår…

Så får du ringen du drömmer om

Var förberedd. Börja tänka redan nu på vilken typ av ring, vilken ädelsten och vilken slipning som tilltalar dig. Är…

Nystart för David J Butler

I Maj 2019 var det 30 år sedan David & Lotta öppnade sin butik i Malmö. Nu är det dags…

Vad gör en guldsmed egentligen?

Besök en professionell guldsmed för att få den bästa hjälpen med era ringar och smycken! Guldsmeden hjälper er gärna att…

Skapa en egen vigselring

Hur en vigselring ska se ut finns det inga bestämmelser kring, det är upp till vars och ens tycke och…

Ädelstenar

Naturens skattkammare är fascinerande bortom alla gränser - vare sig det handlar om de renaste diamanter eller de mer ”vanliga”…

Morgongåvan – kärlekens gåva

Morgongåvan är en urgammal tradition som innebär att både brud och brudgum ska överraska varandra med en present på morgonen…

Vackra pärlor – fulla av värde och symboler

Äkta pärlor lika värdefulla som de värdefullaste ädelstenar. Men pärlorna har också varit en symbol eller visat människors rang, ålder,…

Så får du din personliga vigselring

När ni ska välja vigselring kommer ni att upptäcka hur mycket vackert det finns att välja mellan på marknaden. Det…

Diamanten

Diamanten är den mest perfekta sten som du kan välja till din vigselring, en ring som du kommer att använda…

Nya smycken på marknaden från LWL Jewelry

LWL Jewelry erbjuder skräddarsydda smycken med unika stenar i en personlig design anpassad för dagens moderna kvinnor.

De senaste trenderna inom smycken

För någon vecka sedan besökte vi den stora guld- och smyckesmässan Precious Fair i Stockholm och spanade in de senaste…

De senaste trenderna inom vigselringar och smycken

I helgen besökte vi guld- och smyckesmässan New Nordic Jewellery & Watch Show i Köpenhamn för att spana in de…

Diamantens alla ansikten

Marilyn Monroe hade rätt när hon sa att diamanten är en flickas bästa vän. Den ädla stenen är nämligen fortfarande…

Vackra smycken

Utöver att bära vigselring på bröllopsdagen är det också fint med vackra smycken som pryder hals, handleder och öron. I…

Förvara med stil

Så länge det funnits smycken har det funnits smyckeskrin.

Morgongåvan dagen efter bröllopet

Lär dig mer om seden bakom morgongåvan och vad du kan ge till din käresta dagen efter bröllopet.

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Guldsmeden som inte ville lyda

Grundaren och designern Elin Zoenso har alltid gått sin egen väg och aldrig brytt sig om vad som anses rätt…

Läs mer

Guldfynd

Förlovningsringar, vigselringar och morgongåvor - se det stora utbudet hos Guldfynd.

Läs mer

Välj metall till vigselringen

Gult guld, vitguld, platina, silver, titan eller roséguld? I den här artikeln lyfter vi fram lite olika metaller till förlovnings-…

Läs mer

Möt guldsmedsmästare och juvelfattare Tomas Andreæ

Tomas Andreæ har lång erfarenhet som juvelerare och guldsmedsmästare. Intresset för smycken började redan som liten i första klass.

Läs mer

Hitta ringen som känns i hjärtat

Vi älskar kärlek. Vi älskar också juveler i perfektion, som kan följa er genom livet. Se filmen från Jarl Sandin…

Läs mer

Patrik af Forselles

Klassiska modeller med modernt tänkande - ett smycke för hela livet!

Läs mer

Gravering: ett dolt kärleksmeddelande i ringen

Att ha sin vigselring graverad med ett dolt meddelande är det ultimata sättet att personalisera din redan unika ring.

Läs mer

Allt om din vigselring

Allt du behöver veta om vigselringar - från ädelstenar till metaller och slipningar. I "Stora Vigselringsskolan” ger vi dig all…

Läs mer

Designa din drömring

Svårt att veta vilken ringdesign som passar just dig och din smak? Boka ett möte med med oss för att…

Läs mer

Guldsmed Anders Fors

Tredje genarationens guldsmed med hantverk i blodet

Läs mer