Plus-size perfection

Visste du att en bröllopsklänning ofta i grunden är skapad för en kurvig kvinna? Välj rätt klänning och framhäv dina sensuella former, vi berättar vad du ska tänka på!

Text: Anna Storm  Foto: Essence of Australia

För kvinnor av större modell är det minst lika viktigt att hitta en klänning som sitter perfekt som för alla andra kroppstyper. Lyckligtvis är det inte svårt att hitta en klänning i de lite större storlekarna hos välsorterade bröllopsbutiker. Numera finns det flera olika plus-size modeller att välja bland hos nästan samtliga bröllopsbutiker och här finns klänningar anpassade efter den kurviga kvinnan.

 

Undvik att gå upp i storlek.

Många blivande brudar gör misstaget i att gå upp i storlek på en klänning ur standardkollektionen. Resultatet blir oftast en klänning som tycks perfekt i fantasin men som i verkligheten inte sitter särskilt smickrande på kroppen. Istället för att enbart gå upp i storlek så rekommenderas man att välja en klänning specifikt tillverkad för kurvigare kvinnor. Många av de stora, ledande brudmärkena lanserar separata plus-size kollektioner där mycket tanke har lagts bakom designen. Designerna vet vart skärningarna och fokus ska ligga för att skapa en smickrande silhuett för den blivande bruden.

 

Framhäv kurvorna!

På plus-size kvinnan passar figurnära klänningar alldeles utmärkt och klänningar i sjöjungfrumodell sitter oftast väldigt snyggt. Att framhäva kurvorna hos en plus-size kvinna är ofta otroligt mer smickrande än att försöka dölja det. Men även en klänning med en V-ringad skärning och stor kjol, som skapar silhuetten av ett timglas, är vackert.

En del plus-size kvinnor vill ha långa ärmar på klänningen för att ”trolla bort” armarna, detta kan dock ha motsatt effekt och spetsprydda ärmar kan få dina armar att se större ut. Satsa istället på en liten ärm eller vackert dekorerade axelpartier.

Rådfråga experterna

Känner du dig osäker på vilken klänningsmodell som passar dig? Har du vissa partier som du gärna framhäver medan du önskar dölja andra? Ta hjälp av en expert. I bröllopsbutikerna idag arbetar otrolig kunnig personal som med utbildning och erfarenhet har hjälpt många andra blivande brudar att finna sin drömklänning. Våga be om hjälp och lyssna till deras råd och tips. Kanske blir din brudklänning någon helt annan än den du först hade i tankarna?

Tips för kurviga former 

  • Satsa på figurnära klänningar, gärna med vackert dekorerade axelpartier eller liten ärm. Dessa är smickrande för denna kroppstyp
  • Fråga butikspersonal, de kommer med ovärderliga tips och råd
  • Var ute i god tid. Tänk på att leveranstiden på din klänning kan vara flera månader
  • Välj klänning från speciellt designade kollektioner för kurviga kvinnor. Dessa är skapta med dig i åtanke

 

LÄS MER


Håll koll på oss