Romantisk bröllopsfrisyr

Vilken bröllopsfrisyr ska du välja? Vad är egentligen de senaste trenderna kring bröllopsfrisyren, och vad ska man tänka på vid en konsultation och uppsättning? Vi har svaren!

Text: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Malin Andersson har jobbat som frisör i över sju år och varit egen företagare halva tiden. Just nu hyr hon en stol på Salong Lawli i Uddevalla på svenska västkusten och hon älskar sitt jobb. Att vara kreativ i min yrkesroll är underbart säger Malin, och detta gäller inte minst alla fantastiska bröllopsfrisyrer hon kreerat under året.

 

Det finns många anledningar till varför man bör anlita en professionell frisör till bröllopsdagen (hallå lyx!) och utöver att få känna sig som en prinsessa på den stora dagen och bli ompysslad får man också ett resultat som är enastående och skapar wow-effekt såväl hos partnern och alla gästerna. Vi ställde en rad viktiga frågor till Malin och bad henne berätta om bröllopsfrisyrer och hennes erfarenhet kring detta. Missa inte heller trendspecialen i slutet av artikeln!

Om bruden vill ha ett hårsmycke, bör detta meddelas till frisören innan?

– Ofta rekommenderar jag att man som blivande brud har med hårsmycket redan vid konsultationen. Om beslut kring att bära hårsmycke tas efter konsultationen bör man ringa sin frisör och meddela detta.

 

Hårsmycken har alltid varit populärt men för något år sedan slog det igenom med full kraft och idag bär de flesta blivande brudar något smycke i håret. Det kan vara allt från enstaka hårspännen till gigantiska kreationer. Just nu exploderar marknaden av vackra hårsmycken och en glamourös historia á la 1920-tal eller en bohemisk slinga med konstgjorda blommor kan verkligen vara det som sätter prägeln på din stil. Även levande blommor är vackert att fästa i frisyren.

 

Hur lång tid innan rekommenderas att man bokar tid?

– På sommaren gifter sig många och lördagar är populära, så jag tycker att så fort man har spikat datum och tid så kan man höra med sin frisör.

Planering är Alfa och Omega. Visst vore det tråkigt om din favoritfrisör hunnit bli uppbokad på din stora dag för att du var för sent ute med bokningen? När det kommer till delarna i en bröllopsplanering gäller alltid mottot ”Ju tidigare desto bättre”.

 

Klippa, färga håret innan bröllopsdagen – vad rekommenderas?

– Brukar du färga ditt hår tycker jag absolut att man ska försöka boka in en tid för färgning några/någon vecka innan bröllopet – just för att få helheten! Det är en fördel om färgning sker någon vecka innan bröllopet och inte dagen innan.

 

En utväxt är aldrig rolig på bröllopsdagen – se till att du har en hårfärg som du är bekväm med på din stora dag.

 

Vilken slags frisyr/håruppsättning får du mest önskemål kring idag?

– Just nu får jag mest förfrågningar på halvuppsättningar med mjuka lockar.

 

Den mjuka och romantiska stilen är väldigt karaktäristisk för bröllop och det som länge har vart populärt är just dessa halvuppsättningar. Fördelen är att de passar de flesta ansiktsformer och hårlängder. De går också att variera in i det oändliga och de mjuka lockarna ramar in ansiktet på ett väldigt vackert sätt.

 

Vilka trender ser du komma på bröllopsfrisyren?

– Levande hår med mycket rörelse i! Just nu vill vi ha en frisyr som är naturlig och kvinnlig. Dock behöver håret inte vara långt, en kort page med romantiska lockar är otroligt vackert! Just lockar och flätor i alla dess former är något som varit populärt länge och som bara tycks öka. Blommor och hårsmycken får gärna adderas och bli en fin accessoar i frisyren.

 

Böljande lockar ramar in ansiktet på ett härligt sätt. En professionell frisör hjälper dig att få till ett naturligt svall som du garanterat kommer känna dig oemotståndlig i. Att addera hårsmycken till frisyren hjälper dig att sätta din personliga prägel på stilen. Tänk dock på att välja hårsmycke som passar din bröllopsklänning. Levande blommor är fint till den bohemiska, böljande klänningen medan ett gnistrande hårsmycke passar den glamourösa stilen.

 

Till sist, är det något övrigt man ska tänka på kring bröllopsfrisyren?

– Brukar du aldrig ha uppsatt hår ska du förmodligen inte satsa på en stram svinrygg på bröllopsdagen utan sträcka dig högst till en halvuppsättning om du vill ha uppsatt. Att utgå från sin vardagsfrisyr brukar oftast vara ett säkert kort. Vardagsfrisyren kan man nämligen ta ett steg längre, men att den ändå känns som du. Det viktigaste är att du ska känna dig bekväm och vacker, det är ju trots allt dagen med stort D!

 

Vilka fördelar finns det med att anlita en professionell frisör på bröllopsdagen?

– Att kunna få njuta av bröllopsdagen till max och lägga alla fokus på sig själv i några timmar känns lyxigt.

På bröllopsdagen är det mycket fokus på bruden, detta är givet. Och efter flera månader av intensiv planering är det en fantastisk känsla att på bröllopsdagen sätta sig i frisörstolen och bli ompysslad. Passa på att ta med dina tärnor till salongen, kanske kan även de bli fina i håret? Drick ett glas bubbel, ha fjärilar i magen och låt en professionell frisör ta hand om ditt hår och skapa en magisk bröllopsfrisyr. Bättre start på bröllopsdagen blir det knappast!

 

Ska man göra en provuppsättning innan bröllopet? Vilka fördelar finns?

– På de flesta salonger ingår det alltid en konsultation/provuppsättning. Att få en känsla om brudens personlighet och stil, vilken klänning bruden ska bära, miljön där hon gifter sig i etc. underlättar för frisörens tänk kring uppsättningen. Både frisör och brud ska känna sig trygga inför den stora dagen så att det inte blir några missförstånd.

 

Att boka en konsultation innan bröllopsdagen är en enorm trygghet. Kanske är du osäker på vilken frisyr du ska ha och behöver tips och råd från frisören? Kanske vill ni testa addera ett hårsmycke och se vart på huvudet det ska fästas för att passa bäst ihop med din klänning? Genom en konsultation får du svar på alla dina frågor och det gör också att frisören kan göra ett riktigt bra jobb när den stora dagen väl är kommen.

 

LÄS MER


Håll koll på oss