PROMOTION

Schalins Ringar

Ringar och smycken för förlovning, bröllop, fest och vardag. Schalins Ringar har sedan 1944 tillverkat ringar i kärlekens tecken. Schalins VD Johan Redhe berättar här om deras senaste serie samt nya trender inom vigsel- och förlovningsringar.

– Vill du berätta lite om er senaste serie Store Collection?

– Store Collection är en kollektion baserad på våra bäst säljande ringar och tanken är att kollektion enbart kommer att säljas i butik och där köparen skall se ringen som en utgångspunkt till en skräddarsydd och mer personlig ring. Ringarna skall med andra ord inspirera kunden till att tillsammans med säljaren i butiken skapa sin egna unika och personliga ring efter eget tycke och smak.

 

-Har ni sett en förändring i efterfrågan av förlovnings- och vigselringar i form av design och material de senaste åren?

-Generellt kan man säga att det är fler ringar med diamanter. Vid förlovning väljer många idag en diamantring, tillskillnad från tidigare släta modeller. Vitguld har tidigare varit en dominant metall och nu ser vi att rödguld är på väg tillbaka.

 

-Ni har även tagit fram en smyckeskollektion tillsammans med designern Lars Wallin, hur fungerar det samarbetet?

-Lars presenterade sina tankar och visade sina skisser som vi tog fram prototyper på och vartefter skapades en kollektion. Det är ett samarbete som fungerar väldigt bra och som är exklusivare än vårt traditionella sortiment. Vi är nöjda att kunna erbjuda en kollektion från en erkänd designer.

 

-Hur lång tid tar det att tillverka en ring?

-Vi lagerför inga ringar utan varje ring tillverkas exklusivt efter beställning. Vi smälter och legerar guldet själva samt infattar alla diamanter, vilket ger full kontroll på innehåll och kvalitet. Enastående helt enkelt! En förlovningsring levereras inom 24h, en diamantring på 3 dagar och specialbeställning på 5 dagar.

En ring från Schalins är ett svenskt hantverk. Vi är unika i att snabbt och precist kunna leverera exakt den ring kunden vill ha.

 

Två av årets vackra nyheter från Schalins Ringar. Ringarna på bilden ingår i serien Store Collection och har en totalcarat på 0,80ct samt 1,18ct.

LÄS MER


Håll koll på oss