Sminkmärket Paris Berlin om brudsminkning

Vi på bröllopsmagasinet fick en pratstund med Adam och Elisabeth från sminkmärket Paris Berlin. Vad ska man egentligen tänka på när det kommer till brudsminkning och vad gäller för dig? Här listar vi lite konkreta tips.

Text: Anna Storm  Foto: ParisBerlin & Shutterstock

På din bröllopsdag vill du naturligtvis vara bländande vacker och många väljer att besöka en makeup artist för att få en professionell sminkning som sitter under hela dagen. Makeup artisten Elisabeth från Paris Berlin har många års erfarenhet av att lägga makeup på blivande brudar och menar att det många inte tänker på, men som är oerhört viktigt är att boka tid för en provsminkning.

Under en provsminkning, som sker några dagar innan vigseln läggs en makeup enligt brudens önskemål och här noterar makeup artisten hudton, hudkvalité och diskuterar även klänning/smycken/frisyr med bruden för att få en helhetsbild. Bruden får även testa att bära sminket en hel dag och att i efterhand utvärdera hur sminkningen såg ut flera timmar efteråt.

– Att se hur sminket förhåller sig till hudens egenskaper är en viktig aspekt att ta hänsyn till och något som enbart kan förbättras om en provsminkning görs berättar Elisabeth.

 

Något annat att ta hänsyn till är fotografen och de tänkta bröllopsbilderna.

– Idag är bilderna så pass högupplösta och många fotografer fotar i HD-kvalité och då är det viktigt att sminket håller samma standard säger Elisabeth och meddelar att de idag nästan enbart använder sig av så kallat HD-smink på Paris Berlin. HD-sminket är utvecklat först och främst till teater- och filmbranschen där mycket närbilder tas och sminket ska då inte synas utan vara en naturlig del av människan. HD-foundation är otroligt bra pigmenterat och smälter bra samman med din naturliga hudton vilket medför ett enastående resultat som blir väldigt bra på bild. En brudsminkning ska heller inte innehålla för mycket skimmer berättar Elisabeth då detta reflekteras väldigt starkt i bilderna.

 

Trender.

Länge har pastellfärger så som ljuslila, puderrosa och himmelsblått varit starka trender för brudsminkning. Idag ser vi dock mer neutrala färger i valet av smink. Ett bröllopsfoto finns förhoppningsvis med resten av livet och att välja en klassisk sminkning som passar oavsett tid och trend är därför ett klokt val. Väljer man dock ett tema på sitt bröllop, exempelvis 50-tal är det roligt att även låta sin makeup gå i det valda temat.

 

Till sist meddelar Elisabeth att även brudgummen idag får en liten lätt makeup inför bröllopsdagen. På brudgummar lägger vi aldrig en full makeup men vi kan jämna till hudtonen med hjälp av en primer eller lägga lite brun mascara på ögonfransarna för ett naturligt resultat.

 

 

Om Paris Berlin.

Paris Berlin är ett professionellt sminkmärke från Frankrike med hudvänliga, vegana produkter i toppklass. Från början är märket utvecklat för makeup artister, maskörer, teatrar, filmstudior etc., inom den professionella världen men är alltså nu tillgängligt även för privatpersoner.

 

Paris Berlins sminksortiment är uppbyggt kring innovativa och multifunktionella, professionella produkter som tål alla utmaningar men är sofistikerade nog för vardagsbruk. De är därför mycket lättanvändbara och alla kan få ett mycket proffsigt resultat. Makeupprodukterna är allergitestade samt allergivänliga, helt vegana (inget djurinnehåll) och inte testade på djur. De flesta produkter är helt parfym-, mineralolja- & parabenfria.

 

Produkternas innehåll är helt enastående i hållbarhet, eftersom en del produkter har upp till 300-400% mer pigment. Det innebär att de varken ändrar färg eller form även efter en heldag.

 

 

Paris Berlin finns i hela världen: Tyskland, Australien, Österrike, Belgien, Korea, Spanien, Estland, Förenade Arabemiraten, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern, Hong Kong, Italien, Japan, Kuwait, Nya Zeland, Qatar, Rumänien, Tjeckien, Ryssland, Slovenien, Ukraina, England Schweiz… och även i Sverige!


Håll koll på oss