Tiara blir örhänge och ring

På bröllopsdagen: en One Carat-tiara i vitguld med 2,35ct diamanter. Efter bröllopsdagen: ett par örhängen och en trestensring. Jarl Sandin Design presenterar stolt denna förvandlings-nyhet inför 2015.

Text: Jarl Sandin Design  Foto: Jarl Sandin Design

Minnet av bröllopsdagen förstärks genom smycken som kan bäras och njutas både till vardag och fest efteråt. Denna aspekt var det som fick oss att producera denna tiara berättar företagets marknadsansvarige Torbjörn Sandin. Efter bröllopsdagen byts tiarans diamanter  ut mot vita safirer och brudparets namn graveras på insidan av en guldbåge. Diamanterna tas tillvara på och av dessa tillverkar vi ett par örhängen och en trestensring.

 

– Vi har alltid drömt om att tillverka en tiara av guld och diamanter. Den rätta inspirationen infann sig när vi designade vår nya smyckeserie One Carat, där varje smycke har totalt 1,00ct briljantslipad diamant eller mer, vackert infattade i nätta klor. Vi kunde bara inte motstå att ge en tiara samma utseende med ett elegant drömlikt formspråk. Dessutom älskar vi idén att kunna erbjuda möjligheten att förlänga magin från bröllopsdagen till smycken du kan bära varje dag, säger Torbjörn.

 

One Carat är kronan på verket

One Carat-serien är Sandins kronprinsessa. Hon väcker uppmärksamhet och är ett smycke värd att älskas över lång tid. Formen är inspirerad av Jarl Sandins egna ”telefonteckningar” och stilepoken Art-decó, med stiliserade men energifyllda linjer och fattningar som stolt lyfter diamanterna mot ljuset.


Håll koll på oss