Topp 5 smekmånadsdestinationer

Här listar vi fem av de hetaste smekmånadsdestinationerna just nu. En bröllopsresa får gärna vara ett speciellt och exotiskt resmål och därför står sig favoriter som Mauritius och Maldiverna i Indiska Oceanen som solklara topp fem destinationer.

Text: Sara Åhlström
Foto: Ving

När det kommer till just bröllopsresan får destinationen gärna vara något mer speciellt och utöver det vanliga. Smekmånaden är trots allt något som bara sker en gång och kommer förhoppningsvis att vara ett fantastiskt kärt minne för livet. Exotiska resmål på andra sidan atlanten så som Indiska Oceanen, Västindien och Mexiko är därför omåttligt populära och varmt uppskattade av det nygifta paret. Paradisöar med fruktiga drinkar, varma tropiska nätter och avskilda stränder är några av de underbara fördelar en exotisk paradisö kan innehålla och som lockar par att flyga många timmar kors och tvärs över atlanten.

Paradisön är här för att stanna
De mest populära resmålen för bröllopsresan innehåller just vita stränder, turkosa kristallklara hav och varmare breddgrader. Det finns något lockande och njutningsfullt med att fira sin smekmånad på en ö. Här kopplar man av efter vad som kan ha varit ett stressigt, men ack så härligt bröllop! Lata dagar på stranden, uppfriskande snorklingsutflykter och långa middagar med en fruktig drink att smutta på! Paradisön är här för att stanna för gott!

Några av de populäraste resalternativen just nu erbjuder något för alla smaker. Söker ni en helt avskild ö kan ni troligen finna en sådan på någon av Maldivernas över 1000 korallöar och söker ni finna en ö med härliga mexikanska pulserande vibbar är Isla Mujeres kanske ett alternativ för er.

Mauritius
Mauritius i Indiska Oceanen ligger öster om Madagaskar och är en omåttligt populär destination när det kommer till bröllopsresor. Med sin vita korallstrand och en medeltemperatur på runt 26 grader är det inte konstigt att Mauritius är så populär att den kallas för en paradisö. Ta gärna med er ett par badskor då en del badplatser innehåller korallbotten. Eftersom att det är en långflygning till Indiska Oceanen bör ni vara borta i minst 10 dagar för att hinna uppleva så mycket som möjligt och hinna komma in i semesterkänslan helt.

Djuphavsfiske och golf
Passa på att njut ordentligt på denna ö, läs en bra bok under svajande palmer och snorkla i kristallklart vatten när det är äventyrsdags. Mauritius har ett fantastiskt undervattensrike med bland annat havsköldspaddor och färggranna fiskar. Här finner ni också ett litet shoppingmecka till bra priser, satsa på textiler! Även fina golfbanor och djuphavsfiske som är något utöver det vanliga finner ni här!

Maldiverna
Maldiverna är något speciellt. Denna plats i Indiska Oceanen är ännu en fantastisk paradisdestination. Maldiverna består av ett ö-rike på över 1000 otroligt vackra korallöar där endast 200 öar är bebodda, här finns alltså väldigt många öde öar redo att utforskas. Väljer ni Maldiverna som er smekmånadsdestination får ni ett tropiskt fuktigt klimat, turkosa laguner att bada i och små paradisöar med strandkanter runt hela ön. Maldiverna passar er par som söker efter något romantiskt och privat – för här får man verkligen en privat ö. Välkommen till er egna romantiska paradisbubbla!

Snorklingsparadis och vita stränder
Att dyka och snorkla blir inte bättre än här, med sitt fantastiskt klara stilla vatten och dess korallrev. Denna destination innehåller just en av världens rikaste korallrev och att vattnet är så klart gör att det går att upptäcka en fisk hela 50 meter bort! I havet runt de maldiviska öarna finns det över 1000 fiskarter och andra vattenlevande djur, perfekt för den snorklingintresserade. Här finns det även andra vattensporter som jet-ski, vattenskidor och surfing. Är surfing något ni vill göra ska ni åka hit mellan juni och september då vågorna är större och mer surf-anpassade.

Seychellerna
Seychellerna är en ögrupp i Indiska Oceanen, be
stående av 115 öar med olika karaktärer. Seychellerna kännetecknas av sina vita orörda stränder, lugna atmosfär och trevliga befolkning. De tre större och kändaste öarna heter Mahé, Praslin och La Digue och här finner ni flera olika alternativ till boende, villa, bungalow eller lyxigt hotell. Välj just den ö med dess karaktär i strand och natur som passar er bäst, helt efter tycke och smak!

Orörd natur och privat ö
Eftersom att många av Seychellernas öar är obebodda finner ni fantastisk orörd natur och växtliv. Här sägs det även finnas några av världens vackraste stränder. Det tillsammans med ett behagligt väder året runt gör att Seychellerna blir en av topp fem smekmånadersdestinationerna just nu. Är ni intresserade av att lyxa till er bröllopsresa till max ska ni titta lite extra på Dennis Island. Här får ni en näst intill egen lyxig autentisk ö, med deras 25 villor är det inte många som bor här.

Mexico
Centralamerika har mycket att erbjuda och Mexiko är ett trendigt resmål för smekmånaden. Kryddigt het mexikansk mat, Margaritas och häftig kultur kombinerat med vackra stränder gör Mexiko till något speciellt. Söker ni en bröllopsresa som både pulserar av liv och har lugna stränder är det hit ni ska vända er!

Cancun är en klassiker när det kommer till semesterresor och här finns lite av allt. Nöjeslivet är alltid på topp här och söker ni efter lugnets vrå finner ni även det. Med färja och en resetid på cirka 20 minuter hamnar ni på den lilla ön Isla Mujeres. Här får ni både ett smakprov av den mexikanska kulturen samt mysig öatmosfär.

Undervattenmuseum på Isla Mujeres
Vill ni uppleva något speciellt finns det ett undervattensmuseum på ön Isla Mujeres utanför Cancun där man dyker och samtidigt ser häftiga skulpturer som är utspridda på botten. Garanterat en häftig och annorlunda upplevelse! Här på ön Isla Mujeres finner ni även ett aktivt nattklubbsliv med barer och restauranger.

Dominikanska republiken
Väljer ni Västindien, Karibien som resmål finns det flera vackra öar att välja mellan. Karibien är en populär och trendig destination just nu och det är lätt att förstå varför, här finns nämligen något för alla. Njut av de kluckande vågorna på någon av Dominikanska republikens vita långa stränder. Läs en bok under de svajande palmerna på dagen och avnjut en långsam middag, gärna någon fiskrätt, till kvällen. I Karibien finns det ingen stress, bara ett lugn.

Surfing och vattenfall
På Dominikanska republiken finns det mycket att se och göra! Med sin vackra natur, höga berg och dalar är naturen något utöver det vanliga. Stranden Cabarete är ett måste om ni gillar eller vill testa på att surfa. Här kan ni också uppleva spännande utflykter i den dominikanska djungeln vilket leder fram till spektakulära vattenfall! Där finns även möjligheten att ta sig ett dopp i ett av vattenfallen så glöm inte att sätta på er badkläder och ta med kameran för att föreviga denna naturfina stund!

Mer bröllopsresa

 • SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

  SystrarnasPolen

  PROMOTION

  SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

  Allt fler väljer Polen för att anordna möhippa/svensexa. Här finns någonting som passar alla smaker och plånböcker. Eller varför inte arrangera hela bröllopet i Polen? (mer…)

 • Vigsel utomlands

  PROMOTION

  Vigsel utomlands

  Många drömmer om att gifta sig barfota på en paradisstrand och på så sätt slippa från alla stressande förberedelser eller förväntningar av ett bröllop hemma. Istället kan man skämma bort varandra på en oförglömlig resa med vigsel och bröllopsresa i ett!

  (mer…)

Mauritius. Foto: Ving

Maldiverna. Foto: Lime Travel

Seychellerna. Foto: Afro-Caribbean Travel

Mexico. Foto: Ving

Dominikanska republiken. Foto: Västindienspecialisten


Håll koll på oss