Underbar bröllopsresa –

utan att lämna landet

Ni behöver inte åka runt halva jordklotet för att få uppleva en underbar
bröllopsresa, den perfekta smekmånaden är närmare än vad ni tror.
Sverige erbjuder fantastiska minnen för livet.

Text: Sara Åhlström
Foto: © Staffan Andersson/sydpol.com

Gotland– puderlen sand mellan tårna
Gotland, den svenska semesterfavoriten med dess vita stränder, äventyrsresa till Norrland eller en avkopplande resa till västkusten. Möjligheterna är många här i Sverige. Romantisk eller en äventyrlig smekmånad, här finner ni allt! Här guidar Bröllopsmagasinet er genom några härliga alternativ som landet erbjuder både sommartid som vintertid. Söker ni något som ni kan boka upp smidigt och enkelt och där det är en stor bonus att slippa flyg och långa resvägar – läs vidare!

En bröllopsresa till Gotland passar perfekt för det par som vill njuta av en vacker ö med äkta semesterkänsla rakt igenom. Planerar ni er smekmånad till sommarmånaderna är detta den perfekta destinationen. Avnjut ett dopp i havet på populära Tofta strand och låt den puderlena sanden sippra mellan tårna. Strosa hand i hand längs med Visbys charmiga kullstensgator om kvällen och avnjut en god trerättersmiddag på någon av alla mysiga restauranger inne i staden.

Tips! Med färja tar ni er enkelt till idylliska Fårö, en mindre ö nordost om Gotland. Här finner ni Sudersand, en av Gotlands vackraste stränder! 

Lappland– för det äventyrliga paret!
Lappland skapar ofta associationer till djupa skogar, forsar och stjärnklar himmel. Och mycket riktigt får ni också detta här plus mycket mer. Vill ni att er smekmånad ska vara ett äventyr? Då är den här destinationen ett självklart alternativ! Här kan ni åka hundspann, paddla kanot, spela golf, åka skidor och flyga med helikopter över riksgränsen.

Björkliden- mysigt fjäll med naturupplevelser
Är ni sugna på att spela golf, gå långpromenader längs med fantastiska naturvyer är fjället Björkliden kanske något för er. Fjället erbjuder aktiviteter året runt, under vinterhalvåret går det att åka skoter, gå på spännande grotturer och åka hundspann. Oavsett vilken årstid ni väljer finner ni alltid frisk luft, vacker natur och spännande saker att göra här.

Riksgränsen – Romantik på hög nivå!
Riksgränsen får till vintern enorma mängder snö och erbjuder såväl härlig offpist som längdskidor. Vill ni upplev nya svindlande höjder tillsammans är det heliskiing ni ska satsa på. Här åker ni nämligen helikopter över de kristallvita pisterna enda upp till toppen innan ni åker ner på skidorna!

Västkusten – sommarfavorit
Strömstad och Västkusten har mycket att erbjuda. Vacker skärgård, havet, mysiga små boutiquer och restauranger. Är havet något som lockar extra mycket är västkusten det perfekta alternativet. Ta en heldag på stranden eller varför inte åka med färjan från hamnen till små öar runt omkring och bada på någon av dem? Här finns också snorkling och dykutflykter för ni par som söker någon rolig vattenaktivitet.

Göteborg – möjligheternas stad
Utforska en ny stad tillsammans! Har ni inte varit i Göteborg förut kan ni här få en mysig och spännande bröllopsresa. Gå på museum eller teater, åk spårvagn genom staden, spendera en dag fylld med shopping på den kända paradgatan Avenyn, och njut av det härliga sorlet på någon av Göteborgs alla uteserveringar. Staden erbjuder allt och lite till.

Utflykt till Botaniska trädgården
Strosa runt hand i hand i Göteborgs kända Botaniska trädgård. Trädgården rymmer flera olika delar som Klippträdgården med sitt vackra vattenfall och Orkidéblommorna i trädgårdens växthus. Sätt er i gräset och njut av lugnet och naturen runt omkring er. En perfekt dagsutflykt för återhämtning och vila efter bröllopet.

Tips! Ta med er en picknickkorg och en filt och njut av en romantisk picknick under de blommande träden!

Skåne – Hav och grönskande ängar
Gula ängar, vita stränder och fantastiska naturupplevelser finner ni i Skåne. En bröllopsresa här passar er som vill njuta av havet, äta picknick på grönskande ängar och för er som gillar att ta dagen som den kommer. Det finns mycket att se och göra i Skåne, det bästa är att hyra en bil så att ni kan ta er runt smidigt. Åk till Smygehuk och ställ er på Sveriges sydligaste punkt eller besök en vingård och gå på vinprovning!

Foto: Markus Alatalo

Foto: Dick gillberg / goteborg.com och Anders Tysklind

Foto: www.gotland.com


Håll koll på oss