Vackra underkläder

Vackra underkläder

För att bröllopsklänningen ska sitta snyggt behövs underkläder som ger bra stöd. Och går det egentligen att kombinera bekväma och icke-synliga underkläder med vackra underkläder? Vi tipsar om vad man ska tänka på när man väljer underkläder till bröllopsdagen (och kanske bröllopsnatten…)

Text: Madeleine Bäckman |   Foto: Adobestock.com

Vackra underkläder – lätt att glömma

Det är lätt hänt att bli så upptagen av att hitta den perfekta brudklänningen att man glömmer bort att leta efter de perfekta underkläderna i god tid innan bröllopet. Underkläderna kan vara en minst lika viktig del i att känna sig helt perfekt på sin bröllopsdag. Det viktigaste är att de ger ett bra stöd samtidigt som de är bekväma och fyller rätt funktioner. Ett tips är att använda bekvämt och funktionellt set till själva bröllopsdagen och sedan ha ytterligare ett att byta om till på kvällen.

Hitta rätt storlek och stil

Rätt storlek och modell på bh:n är viktigt för att brudklänningen ska sitta som den ska. Tänk på vilken typ av bh som kan passa redan under tiden som du provar dig fram efter rätt klänning. Det finns även flera bh-tillbehör som kan komplettera.

När det kommer till trosor är sömlösa trosor som man slipper se kanterna på under klänningen det mest populära just nu. Men även trosor med shape-effekt för extra stöd. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och fin under när det är dags att skrida fram längs altargången.

Vackra underkläder

Rätt BH för din byst

I en butik kan du snabbt bli guidad till rätt bh-storlek för dig och rätt modell för din klänning snabbt och enkelt. Åtta av tio kvinnor har fel storlek på sin bh i vardagen. Det är dags att hitta rätt till den stora dagen!

Här nedan listar vi de populäraste modellerna just nu, kanske är just någon av dem den perfekta till din klänning.

Push-up

En klassisk push-up BH passar för alla tillfällen och är en favorit hos många. Den ger bra support samtidigt som den adderar volym. Den kommer ofta med avtagbara inlägg som gör att man kan variera effekten.

Plunge – BH

Lik den traditionella push-upen är den till för att ge klyfta och samla bysten. Skillnaden är att den har ett lägre snitt vilket gör den perfekt att bära under en urringad klänning.

Mjuk BH

En bh helt utan byglar kallas för mjuk behå. Den ger en naturlig form åt bysten och ger stöd utan båge för den mindre bysten. För dig som vill köra på sömlöst under finns oftast den här modellen som sömlöst alternativ.

Balconette

En balconette BH formar och lyfter bysten underifrån. Den här modellen gör sig bäst i vida urringningar och bar rygg. De flesta modeller har dessutom avtagbara axelband.

Free bra och nipple covers

Perfekta alternativet på dagen. En Free bra syns inte samtidigt som den ger ett mjukt stöd, det finns dessutom modeller som också ger bysten ett lyft. Nipple covers är det enklare alternativet och passar den mindre bysten perfekt.

Shapewear

Det finns underklänningar, trosor, shorts, linnen och strumpbyxor. Välj det som syns minst under din klänning och tänk på att de plagg du väljer ska vara så pass bekväma så du ska kunna sitta, stå och dansa en hel dag och kväll. Shapewearunderkläder används inte bara för att tajta kroppen på “rätt” ställen, utan för att optimera din figur till fullo. Oftast är de gjorde i mjuk mikrofiber som smiter åt som en andra hud. Prova ut i butik och ha på dig dina shapewear-plagg vid ett tillfälle innan bröllopet för att känna efter hur de känns.

Sömlösa underkläder

Bort med alla kanter! Många brudklänningar har lager av spets och tyll, men de finns också de tunnare skapelserna som avslöjar desto mer – då är ett par sömlösa trosor det perfekta valet.

Strumpbyxor

Till en bröllopsdag med något kyligare väder kan ett par strumpbyxor komma väl till pass, hudfärgade eller vita. Här finns en uppsjö att välja på! Skimrande, bronsfärgade eller så tunna så att de knappt syns. Det finns dessutom strumpbyxor som passar för öppna skor, men även sådana som döljer blåmärken och små skavanker. Många väljer att satsa på stay-ups till den stora dagen, för att slippa sömmar och kanter men även för att underlätta vid toalettbesök. Om du väljer att ha strumpbyxor, kom ihåg att även om du väljer ett par av god kvalité som ska hålla hela dagen och natten, så är det alltid bra med ett extra par till hands i reserv.

Läs Mer

Underbara underkläder

Det ställs höga krav på underkläderna på bröllopsdagen; de ska ge stöd, inte synas under din klänning och vara fina…

En kärleksförklaring till brudslöjan!

Brudslöjan kommer i olika former och kan bäras på olika sätt. Oavsett vilken slöja du väljer tillför den stil på…

Brudbukett efter säsong

Vi har tittat närmare på hur man kan tänka kring form, färg och vilka blommor som är aktuella för olika…

Skor att säga JA i

Vi har listat 5 saker som du bör tänka på när du ska välja skor att säga JA i.

Välj rätt skor på bröllopsdagen

Här kommer tre steg till att välja de perfekta skorna till din bröllopsdag.

Buketten du älskar

Få blomsterbuketter förknippas så mycket med kärlek som just brudbuketten. De kommer i alla möjliga sorters färger och former, här…

Så undviker du smärtande fötter på bröllopsdagen

Vi ger dig våra bästa tips för att undvika smärtor i fötterna på den stora dagen.

Pimpa bröllopsfrisyren

Färska blommor, diadem, hårnålar.... Att smycka frisyren med vackra accessoarer till håret hör bröllopet till och här ger vi några…

Bröllopsfrisyr efter ansiktsform

Din bröllopsfrisyr är lika viktig som valet av klänning, accessoarer och makeup. Så här väljer du bröllopsfrisyr till din ansiktsform.

Skor & Accessoarer

Det är med rätt accessoarer och skor som du skapar helheten. Här lyfter vi viktiga detaljer att ha koll på…

Bröllopsinspiration: Slottsbröllop!

Bröllopsinspiration för dig som drömmer om ett riktigt slottsbröllop. Den sagolika inramningen skapar den där magiska stämningen som gör drömmen…

Vackra underkläder

Går det egentligen att kombinera bekväma och ”icke-synliga” underkläder med vackra underkläder? Vi tipsar om vad man ska tänka på…

Stylad brudfotografering våren 2020

Sex kreativa kvinnliga företagare, alla med anknytning till Bankeryd, ett samhälle norr om Jönköping, gjorde under våren 2020 gemensam sak…

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Att bära klocka på bröllopsdagen

Att bära klocka på bröllopsdagen är inte bara en vacker accessoar, den gör också att du har koll på tiden…

Brudkronor, bröllop och hårsmycken

Brudkronor är kanske det vi först kommer att tänka på när vi talar om bröllop och hårsmycken, men genom historien…

Bröllopstrender 2020

I helgen besökte vi den enorma bröllopsmässan Interbride i Düsseldorf och spanade in några av bröllopstrenderna för år 2020!

Skor till bröllopet

Du har valt bröllopsklänning och nu ska beslutet om skor tas. Det finns mycket att tänka på i valet av…

Underkläderna

Underskatta inte underklädernas betydelse. Rätt under kan göra ett ”under” för hela din bröllopsoutfit!

Rosa är hetaste trenden

Röda rosor har länge varit nummer ett vid blomsterbeställningar hos florister för romantik i vardagen eller till speciella högtider. Men…

Nya smycken på marknaden från LWL Jewelry

LWL Jewelry erbjuder skräddarsydda smycken med unika stenar i en personlig design anpassad för dagens moderna kvinnor.

Elsa Coloured shoes presenterar sin 2018-kollektion!

I 2018 er allt möjligt inom brudskor! Brudskor har aldrig varit så fria och flexibla som de är nu, och…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Läs mer

Blomstrande kollektion från Ronald Joyce

Den nya Botanical-kollektionen från Ronald Joyce har inkorporerat element från naturliga miljöer och färgstarka blommor.

Läs mer

Bröllopsklänningens historia

Vi har tittat närmare på bröllopsklänningens historia över mer än hundra år och hittat dagens tolkningar av tidernas trender!

Läs mer

Årets trender inom brudmode

Modeexperten Emilia de Poret om årets brudmode: “minimalism, den nakna brudklänningen och romantiska detaljer trendar”

Läs mer

Den perfekta klänningen från Skräddarhuset Malmö

Hos Skräddarhuset Malmö finner du ett brett utbud av vackra brudklänningar inför den stora dagen. Oavsett vilken typ av bröllopsklänning…

Läs mer

– Vi vill skapa drömmar!

Milagro betyder underverk. Det är just detta som kännetecknar både Milagros ägare Nahrin Izar och hela bolagets visioner. Milagro skapar…

Läs mer

Estetisk design från Åland

Felicia Lindbäck Couture är ett exklusivt designmärke inom brud, gala och haute couture.

Läs mer

Hvita Vackra

Butiken med härlig känsla & personlighet, där ni finner kläder, skor och accessoarer för bröllop & fest till henne och…

Läs mer

Trender – bröllopsklänningar

Vi har tittat på massor av trender och kollektioner från brudmärken över hela världen. Här är trenderna du kan förvänta…

Läs mer

Se trenderna från European Bridal Week!

Vi har njutit av nya trender, fantastisk mode och härlig feststämning på årets event inom brudbranchen.

Läs mer