PROMOTION

Vad gör en guldsmed egentligen?

Besök en professionell guldsmed för att få den bästa hjälpen med era ringar och smycken! Guldsmeden hjälper er gärna att skapa det där smycket ni alltid drömt om. 

Oavsett om ni vill göra om befintliga smycken, har en klar idé om hur det ska se ut, eller om ni helt vill boka en tid för att tillsammans skissa på just ert drömsmycke så går det bra att göra hos guldsmeden.

En guldsmed använder sig av olika metoder för att forma och behandla metallen, som att borra, fila, löda, såga, smida, och att ytbehandla genom att till exempel vitkoka, slipa och polera. Metallbitar omformas också genom valsning eller tråddragning genom mallar till olika former och diametrar genom att använda dragjärn med olika profiler och även genom att använda hammare eller punsar.

Den vanligaste arbetsuppgiften för dagens guldsmed inom detaljhandel med guldsmedsverkstad är reparation av smycken och kedjor i guld och silver, storleksändring av ringar, förstärkning eller utbyte av ädelstensfattningar, ditsättning av tappade ädelstenar eller pärlor, polering och rengöring. Guldsmeden skapar nytillverkningar i form av specialbeställningar från kund eller nytillverkning av egendesignade smycken och hjälper er med att gravera era smycken med den text ni har valt.

Guldsmeden kan även hjälpa dig med värdering och probering av smycken och ädelstenar. Har du gamla smycken, som är trasiga eller som du inte använder, liggandes i byrån? Då kan guldsmeden hjälpa dig med att smälta ner och omarbeta till ett helt nytt smycke!

 

Ni hittar Guldsmed Jonas i sin ateljé på Storgatan 26 i Svedala. Här har han en fullt utrustad verkstad och utför alla möjliga typer av nytillverkningar, omarbetningar och reparationer av smycken. Boka gärna en tid så ni i lugn och ro kan kika på hur ni tillsammans kan förverkliga just ditt drömsmycke.

LÄS MER


Håll koll på oss