PROMOTION

Välj en bröllopsklänning av hög kvalitet

Att välja bröllopsklänning till bröllopsdagen är ett viktigt beslut och idag finns det många enastående kreationer att välja bland. En trendspaning för 2018 visar att allt fler satsar på bröllopsklänningar av hög kvalitét och journalisten Anna Williams har intervjuat Kristian på Victoria & Vincent som svarar på några av de viktigaste frågorna

Klänningarna från Victoria & Vincent är välkända för sin höga kvalitét. Vilka faktorer påverkar kvalitén på en bröllopsklänning?

Brudklänningar kan delas in i tre kategorier beroende på hur de är tillverkade:
”High end dresses” är producerade av en liten grupp, väldigt exklusiva, tillverkare och olika märken tävlar oftast för att få bli just deras kunder. Varje klänning i denna kategori är tillverkade i fina material och tar väldigt lång tid att producera. Passformen på klänningar i denna kategori är överlägsen alla andra kategorier. Priserna ligger oftast på mellan 11.000 – 40.000 kronor.

 

”Medium quality dresses” är ofta tillverkade i fina material men har en något enklare design, med mindre skärningar och färre detaljer. Den avskalade designen gör att passformen blir något sämre, men däremot hålls priset ned och klänningarna kan tillverkas snabbt och effektivt. Priserna ligger oftast på mellan 4.000 – 11.000 kronor.

 

”Low quality dresses” säljs nästan enbart online då bröllopsbutiker oftast inte vill göra affärer med dessa tillverkare. Det finns alldeles för många problem med klänningar i denna kategori, bland annat dålig passform, dåliga material och usla arbetsförhållanden för de anställda. Priserna på dessa klänningar ligger oftast mellan 1.000 – 4.000 kronor.

 

Hur känner man igen en brudklänning av hög kvalitet?

Det är främst två saker som är viktiga att förstå: passform och kvalitét. Vi börjar med att förklara det mest väsentliga, passformen. Här råder många missförstånd och ett vanligt missförstånd bland blivande brudar är att förstå sina egna mått. Till exempel:

Byst: 100 cm. Midja: 90 cm. Stuss: 110cm.

Till en början kanske man tror att genom att ändra en brudklänning till måtten 100-90-110 så får du en klänning som passar perfekt. Så är oftast inte fallet. Passformen på en brudklänning är mycket med komplex än vad de flesta tror. En vanlig klänning består oftast av ett eller två lager tyg med en enkel skärning. En high end bröllopsklänning däremot har multipla lager av tyg och komplexa skärningar, sömmar och stödskenor.

Till exempel så har klänningen ”Hilma” från Victoria & Vincent 5 lager av tyg, 9 vertikala stödskenor och så många former och skärningar att det är omöjligt att räkna dem. Allt detta undangömt i ett perfekt yttre. Syftet med alla dessa dolda detaljer är att få en passform som är enastående och som gör att du som blivande brud ser magisk ut på bröllopsdagen. Med detta i åtanke så börjar nog de flesta förstå hur komplex en bröllopsklänning egentligen är.

 

Den andra saken som man bör ha i åtanke är materialet och dess kvalitet. Några tecken på att brudklänningen inte håller god kvalitet är följande:

  • Färgen är alldeles för vit (eller i värsta fall: smutsgul)
  • Tyget är för glansigt
  • Klänningen saknar vackra detaljer och applikationer
  • Materialet är alldeles för stelt, vilket gör det svårt att röra sig i klänningen
  • Stödskenor saknas helt eller är synliga genom det yttre tyget

 

Vart kan du som blivande brud köpa brudklänning av hög kvalitet?

Tyvärr tror alldeles för många att om en klänning ser bra ut på bild så kommer den se lika bra ut på dem själva. Så är inte fallet. Till och med en lågbudgetklänning kan se helt otrolig ut med hjälp av Photoshop. Såväl passform och material är lätta att redigera på en bild och därför upplever många att de blir lurade när de köper en brudklänning på nätet.

För att visa på motsatsen så ser ni klänningen ”Holly” från Victoria & Vincent här på bild. Den stora bilden visar den officiella lookbook-bilden medan den lilla bilden visar en oredigerad bild tagen med mobiltelefonen. Som ni ser är formen på klänningen identisk på båda bilderna (inget fusk med redigeringen här med andra ord).

Till sist vill vi på Victoria & Vincent ge en lärdom av att prova minst ett par stycken bröllopsklänningar i butik innan du bestämmer dig för den rätta. Låt professionell personal i butik hjälpa dig att hitta rätt bröllopsklänning, de har både erfarenhet och kunskap för att hjälpa dig. Och när du finner rätt klänning? Ja, då kommer du garanterat märka det.

LÄS MER


Håll koll på oss