Alexandra och Adams bröllop

Alexandra & Adams bröllop - Foto: Frida Johansson

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen hade en stor grönskande trädgård och nära till vatten.

Text Bruden Foto Frida Johansson | @fridajohanssonfoto

Frieriet

En solig vårdag i april gick Adam ner på knä, längst ute på en brygga vid Falkenbergs Strandbad. Följande sommar var en resa till Amsterdam planerad, vår första utlandsresa ihop. Planen var till en början att fria där, men Adam kände att han inte ville vänta längre. Vi bokade spontant en övernattning på hotellet i Falkenberg, samt en kväll på spa, bara för att komma iväg lite och spendera tid med varandra. Vid ankomsten till hotellet föreslog Adam en promenad ner till den långa bryggan. Där tog han modet till sig att ställa frågan han alltid drömt om att få ställa men aldrig riktigt trott skulle ske. ” Vill du dela resten av ditt liv med mig? Ja/Nej/Kanske?” Svaret blev som tur var JA!

Förberedelserna

Längtan till ett bröllop fick oss att börja planeringen på en gång efter frieriet. Vi gjorde en moodboard med färger och material, en bra hjälp för att inte tappa den röda tråden i bröllopsplaneringen. En pinterest- mapp efter den andra skapades med inspiration till allt från inbjudningskort och buketter till dukning och tårtor. Soffbordet fylldes med magasin som lästes framlänges och baklänges och sidor markerades med post-it-lappar i olika färger. När vi ser tillbaka på planeringen är det med lustfylld glädje, vart vi än gick såg vi potentiella samlingsobjekt till vår stora dag. Vad kan vi göra med denna? Skulle detta passa in där?

Mitt i all förväntan och pyssel smög det sig in dagar där vi båda kände oss utmattade och oroliga. Borde vi ha en plan B till vår utomhusvigsel ifall det regnar? Tänk om folk har tråkigt? Har vi köpt tillräckligt av allt? Har vi några pengar kvar efter bröllopet?? I nöd och lust, i vått och torrt, delad glädje och sorg. I stunder som dessa kunde vi tryggt luta oss mot varandra och finna ro och glädje igen.

Fotografen

Vi sökte runt främst på Instagram efter möjliga fotografer. Vi hade redan en klar idé över känslan vi ville få fram ur bilderna. Det var därför lätt att utesluta många då de inte följde vår tanke. Helt plötsligt såg Adam Fridas sida. Direkt kände han att hon har den stilen på bilderna vi är ute efter. Hon verkade också vara en väldigt trevlig tjej. Utöver det såg Adam senare att hon bor relativt nära oss, vilket gjorde processen mycket enklare. Vi är hur nöjda som helst med hennes jobb. Så klart blev bilderna helt perfekta, men även hennes personlighet gav oss båda ett inre lugn under den stora dagen. Vi är så tacksamma och glada att vi valde just Frida.

Bröllopsplatsen

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen hade en stor grönskande trädgård och nära till vatten. Vi hittade av en slump Hjelmsjöborg i Skåne. Örkelljunga av alla ställen. Efter att ha tittat på bilderna om och om igen och kommit i kontakt med ägarna beslöt vi oss för att ta en trip ner mot Skåne. Efter jobbet nästkommande dag slängde vi oss förväntansfulla i bilen ovetandes om att vi snart skulle se och bli förälskade i denna magiska plats. Den där stora gröna trädgården, den stilla sjön och de vackra anrika byggnaderna. Hjelmsjöborg hade allt.

Årets kortaste vigselceremoni går till…

Natten till bröllopsdagen spenderades i var sin byggnad. Allt för att bygga upp förväntan och sakna varandra lite extra. På bröllopsmorgonen vaknade vi upp till strålande sol tillsammans med respektive brudfölje och familj. Efter frukost i den fantastiskt pampiga borgbyggnaden anslöt brudens frisör Ebba för att vara med och piffa under förmiddagen. Innan vigseln möttes vi nere vid den spegelblanka sjön för en first look tillsammans med vår fotograf Frida. Detta var ett avslappnat och intimt möte för oss innan det var dags för vår vigsel. Mellan nygröna häckar och sjön i bakgrunden tågade Adam först in tätt följt av våra två brudtärnor och marskalkar. Till sist gick Alexandra tillsammans med sin mamma och pappa fram mot Adam till tonerna av låten “The Secret Wedding” från filmen “Braveheart”. Solen sken och kärlek spirade i luften. Vår vigselförrättare sade ett par väl valda ord och hipp som happ var vi ett gift par. Ingen långdragen historia men en väldigt minnesvärd och vacker sådan.

Bort med borden och fram med skumpan!

Efter en utsökt middag och det ena fantastiska talet efter det andra var det dags att röja undan borden och ge plats för dansgolvet. Innan partajet verkligen drog igång öppnades dansgolvet med en first dance till tonerna av “Lifetime” av “Justin Bieber”. Efter detta anslöt gästerna och festen var ett faktum. Skratt, sång och fuldans ända in på småtimmarna tillsammans med alla våra kära. När klockan slog 00:30 kom vårt pizzabud inslirandes och levererade 12 familjepizzor. Pizza in our hearts.

Bröllopstema

Vårt tema utgick från årstiden. En riktig härlig försommarsmak. Lite som en ljuv citronpaj med tjockt täcke av maräng, toppad med en kvist citronmeliss. En ljusgul ton tillsammans med vitt, beige och grönt. En touch av guld, aprikos och rosa smög sig även in på sina ställen. I vår moodboard kunde man även hitta olika material som vackert silke och sammet tillsammans med en råare kalksten och frostat glas.

Bröllopsresan

Två dagar efter den bästa dagen i våra liv bar det av till varmare breddgrader. Närmare bestämt Spaniens östkust. Resan var en bröllopsgåva från brudens föräldrar. Vi spenderade åtta härliga dagar med varandra i en liten by nära Alicante. Det var skönt att komma hemifrån efter allt och bara få minnas tillbaka och prata om alla intryck vi varit med om. Vi spenderade dagarna med att strosa runt på små gator, hänga på stranden samt, på vår knaggliga spanska, köpa frukt på den lokala marknaden. Vi åkte även på en dagstur till en närliggande vingård där vi fick en inblick i gårdens historia och även provsmaka lokala viner. Resan var en perfekt förlängning av bröllopet och tillät oss att stanna i vår bubbla och bara vara för oss själva ett tag till.

Alexandra & Adams bröllop - Foto: Frida Johansson

Kort om bröllopet:

Vem friade: Adam
Vigsel- och festplats: Hjelmsjöborg i Skåne
Brudens kläder: Ivory & Grace
Brudgummens kläder: Tiger of Sweden
Ringar: Hon: solitärring + mönstrad ring. Han: slät ring.
Smycken: Guldfynd & Caroline Svedbom
Maten: Catering Perrongen
Bröllopsfotograf: Frida Johansson
Gäster: 72
Det bästa på bröllopsdagen: Alla fina tal!

Läs Mer

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Drop in-bröllop på Skansen

På Skansen har över 4000 par sagt ja till varandra under deras årligt återkommande drop in-bröllop.

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Tips inför bröllopsresan!

Några snabba tips om budget, planering och timing för din bröllopsresa! När ska resan bokas?

Vårt bröllop: Alexandra & Adam

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par.

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Det kan kännas oromantiskt att prata om ekonomi, men det är viktigt, för både relationen och den gemensamma framtiden.

Trycksaker till bröllopet

Låt dig inspireras av dessa snygga trycksaker till ditt bröllop!

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Quiz: Vilken typ av bröllopsresenärer är ni?

Gör vårt quiz och ta reda på vilken typ av resenärer ni är!

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.