W by Sofia – ett elegant paket i lyxförpackning

Nyöppnade W by Sofia i Täby är en Concept Store som är unika i sitt slag med att erbjuda såväl produkter som tjänster när du planerar bröllopsdagen. Vi på magasinet fick en pratstund med ägarna Sofia Söderlund och Anna Eneroth som berättade om det nya konceptet.

Text: Anna Storm  Foto: Anna Storm

Sofia Söderlund är auktoriserad bröllopskoordinator och en av sju personer i hela Skandinavien som får äran att kalla sig auktoriserad - är det någon som vet allt om bröllopsplanering är det Sofia. Efter många år i bröllopsbranschen kan Sofia det mesta inom bröllop och under hennes arbete som koordinator insåg hon att det fanns ett hål att fylla på marknaden.

- Varje brud har rätten att känna sig som en prinsessa, inte enbart under bröllopsdagen utan även under resans gång och detta ville jag förstärka av säger Sofia. Hon ville skapa en plats med exklusiv atmosfär, hemtrevlig miljö och där service alltid kom i första hand. Valet föll ganska snabbt på att öppna en bröllopsbutik där hon kunde kombinera alla dessa punkter.
För att få mer information om modebranschen tog hon kontakt med Anna Eneroth som tillsammans med sin man Martin driver herrmärket By Eneroth. Anna som alltid drivits av hög service och kvalité nappade snabbt på det nya konceptet och i somras blev det klart att Eneroth gick in som delägare i W by Sofia.

Efter några intensiva veckor av planering och uppbyggnad av butiken slog W by Sofia upp dörrarna den 28:e augusti. Första kvällen var en succé och lovorden kring den nya butiken vällde in. Att kunna erbjuda såväl vackra kläder i fantastisk miljö så som enorm kunskap och hjälp med planeringen har visat sig vara ett lyckat koncept. Många brudar kommer till W by Sofia för att hitta sin drömklänning och för att få hjälp med att planera och strukturera inför sin stora dag.

- Det allra viktigaste, utöver vår kunskap, är att erbjuda en familjär stämning säger Sofia. Vi vill att kunderna ska känna sig som hemma när de besöker butiken. Något som verkar ha lyckats för flera kunder stannar kvar i timmar i butiken och småpratar, dricker cappuccino och samtalar med personalen. Det känns mysigt och omhändertagande att vistas i lokalerna, något som var en stor must-have-faktor när W by Sofia skapades.

För att förstärka känslan av glamour, härlig stämning och fest skapas också olika event i butiken. Nu i höst/vinter händer det något hos W by Sofia nästan varannan vecka. Det är allt från mingelkvällar med champagne och tilltugg till att någon designer kommer till butiken och visar upp sin nya kollektion.

- Nyligen hade vi Lars Wallin här i butiken som exklusivt visade upp sin nya brudkollektion för nyfikna kunder. Ett event som var otroligt lyckat berättar Anna och ler.

Slutligen berättar Sofia och Anna att de vill, med sitt nya koncept, få bröllopsbranschen att bli mer lik modebranschen. I modevärlden kryllar det av event, lyx och flärd: något som minst sagt även passar in på bröllopsbranschen och som de nu har anammat genom att öppna W by Sofia. Butiken riktar sig till high-end kunder och köper man något i butiken får man något unikt, något som nästan ingen annan har. Som kund kan du också givetvis välja på om du enbart önskar köpa dina kläder här eller om du vill kombinera det med att anlita Sofia som bröllopskoordinator. Utöver exklusiva produkter och tjänster är enastående service också något som Sofia och Anna lägger stor vikt vid; vi vill ge kunden det där lilla extra, det som kanske inte förväntas men som är avgörande för feel-good-känslan.

Butiken erbjuder märken så som:

Bröllopsklänningar;
Alfred Angelo
Blue by Enzoani
Ronald Joyce
Gudnitz Couture
Eliza Jane Howell
Morilee by Angelina Faccenda
Klänningar;
Sonia Pena
Love Lou
Kay Senchai
Eliza Jane Howell
Herrkläder;
By Eneroth
Oscar of Sweden
Botthof

Följ W by Sofia på sociala medier och besök deras hemsida:

hemsida ikon
facebook ikon
instagram ikon