Den snyggaste brudgummen

Ska jag satsa på svart eller färg? Finns det några tydliga trender inom brudgumsmode? Vi på Bröllopsmagasinet har scannat utbudet och sett några självklara trender för det kommande året och vad som kommer göra dig till den snyggaste brudgummen.

Text: Anna Storm

I mångas ögon är själva bröllopet brudens dag och mycket fokus har genom tiderna legat på valet av brudklänning, men detta är på väg att ändras. Vi ser idag att brudgummarna tar allt mer plats under den stora dagen och valet av klädsel har därför blivit allt viktigare. Stil, passform och klädkod är tre viktiga ledord när du som brudgum väljer klädsel till er stora dag. I butik kan kunnig personal hjälpa dig att hitta kostymen med stort K och den klädsel som framhäver dina allra bästa sidor. Men utöver passform är det också roligt att anamma de senaste trenderna. Vi på Bröllopsmagasinet har därför haft ögonen öppna under modevisningarna och listat ut vilka trender som är populärast just nu.

FÄRGGLATT.
Färg är något som vi ser mer och mer av – att gifta sig i en orange, kakigrön eller blå kavaj är något som fler personer väljer att göra. Vill du följa med i modesvängarna väljer du en färgglad kavaj, mönstrad slips/fluga och en näsduk i matchande färg. Till det ett par svarta kostymbyxor, ett gäng armband och du är så trendig som det bara går. Vill du inte löpa linan fullt ut gör du bäst i att satsa på en blå kavaj. Blått är något som kommer stort under 2015 och här finns allt från petrolblå till midnattsblå.

NATUR.
Att tänka ekologiskt och på naturen är något som är populärt modevärlden i stort, så även i bröllopsbranschen. Det återspeglar sig i de naturnära färgerna och materialvalen och inför år 2015 ser vi många kostymer i nyanser av sand, sten och trä. Materialet får gärna vara linne under våren och sommaren, en linnekostym i ljusa material är väldigt trendigt och fräscht. Passar dig som har ett sommarbröllop inbokat och vill hålla det informellt.

VÄST.
Något som många av de välkända leverantörerna valt att satsa på denna säsong är västen. Vi har sett den förut, faktum är att den har hängt med i många år men just för år 2015 verkar den gå från ett plagg som få väljer till något som majoriteten väljer. Västarna finns i många färger och mönster och enligt modevisningarna satsar man gärna på en väst som matchar helheten. Antingen genom samma färg eller genom att fånga upp ett mönster som återfinns på exempelvis slipsen.

BLACK IS THE NEW BLACK
Svart är ett säkert kort och något som symboliserar såväl stilrenhet som formalitet. Att satsa på ett set helt i svart är väldigt snyggt på det där sofistikerade och mystiska sättet. Viktigt att tänka på dock är att välja svarta plagg med olika struktur, välj tillexempel en svart bomullskavaj med slag i siden, en stickad fluga och blankputsade skor. De olika strukturerna bidrar till ett härligt blickfång.

ACCESSOARER.
I år lägger vi gärna mycket fokus vid accessoarerna. Manschettknappar, slips, fluga, armband, klocka, näsduk och skor. Idag finns det ett oändligt utbud av accessoarer för brudgummen och de kan såväl vara personliga som trendiga. Idag kan brudgummen välja att gifta sig i ett par specialdesignade sneakers, i en prickig slips eller med tjocka rader av armband längs handlederna. Under 2015 är det endast fantasin som sätter gränserna och accessoarerna hjälper dig att lyfta din personliga stil.