Lisa & Henrik Borgs bröllop

Lisa och Henrik Borg - Foto: Linn Karlefeldt

Att säga ja till Henrik är det mest självklara jag någonsin gjort

Text Lisa Borg  |  Foto Paulina Torbjörnsen, Emelie Wigert,  Linn Karlefeldt, Fotograf Lisa

Influencern Lisa Anckarman var vår omslagsbrud hösten 2021 och till samma utgåva gjorde vi ett reportage där paret berättade om hur de träffades och om deras bröllopsplaner. Nu har kärleksparet gift sig och här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

”Vilken legend du är”

Jag såg Henrik första gången 2018 i Ex on the Beach Norges första säsong. Han var kaxigt charmig, skrattade högljutt och var ovanligt intellektuell för denna sortens realityprogram. Dessutom lyssnade han intresserat när tjejerna pratade och tog hand om de som hamnade utanför. Han var unik och dessutom väldigt snygg.

I januari 2020 blev jag singel och blev peppad av min vän Ribecka att skriva till den snyggaste killen jag kunde komma på. Det föll sig naturligt att jag skrev ett DM på Instagram till Henrik ”Blodprinsen” Borg. ”Såg precis om din säsong, vilken legend du är” skrev jag. Vi skrev intensivt det dygnet och allt kulminerade i att jag dagen efter skickade en flygbiljett Oslo-Arlanda.

Vi blev kära när Henrik hoppade in i min mörkblå BMW på Arlanda-parkeringen. Det fullkomligt small till i hjärtat. Han frågade om jag ville vara hans flickvän i Marocko i mars 2020 och friade i Paris i oktober 2020.

Allt gick väldigt fort men kändes så rätt hela vägen – dessutom finns allt på video på Youtube för den nyfikne eftersom det är vårt jobb som influencers att dokumentera allt. Det känns fantastiskt att både vi och våra följare alltid kan se tillbaka på dessa vackra stunder. Och bröllopet är inget undantag…

Att planera ett bröllop

Vi kände snabbt att vi ville gå all-in på bröllopet. Tre dagar på ett slott skulle det bli, med artister som uppträder och klädkoder för alla dagarna.

Jag tog kontakt med Anna på Lillys Delight för proffshjälp kring location och vigsel och satte dessutom ihop ett eget team för att planera själva festerna och allt runt om. Musiken, information till gästerna, stämningen, upptrappningen, outfits, foto och film – allt måste bli perfekt. Men jag var aldrig orolig, för jag vet att om man vill något tillräckligt mycket så får man det. Dessutom har jag en familj, med mamma Anna i täten, som kan smycka ett slott på en förmiddag. Och Henrik, han säger alltid ja till mina galna idéer. Det är även en stor anledning till att jag älskar honom så gränslöst!

Bröllopsplaneringen gick superbra! Jag älskar att planera och lägga till det där lilla extra som att skicka ut ett mass-sms på morgonen till alla gäster för att peppa igång dem eller att ställa ut högtalare i alla korridorer så det är trevlig musik dygnet runt på slottet.

Bröllopsdagen

Efter ett svindlande whiteparty i slottsträdgården på fredagen, med blombeklädd photobooth, skrikrosa foodtruck och ett kokande dansgolv som avslutades av Eurovision song contest vinnaren Alexander Rybak med ”Fairytale” i solnedgången, var det äntligen bröllopsdag.

Fotograferingen

Vi tog alla bröllopsfotografier innan vigseln för att slippa söndergråtna ansikten på bilderna och det var ett smart drag kan jag säga för OJ, vad vi grät på vigseln!

Vigseln

Alexander Rybak på fiol, alla tärnor och bestmen gick in med Henrik och jag gick in med min pappa i armkrok. Det hade vi bestämt sedan jag var liten, och nu gick vi där. Min lillasyster Bella och lillebror Olle bar mitt släp över slottsgården mot den lilla gräsbeklädda ön.

När jag kom upp på den lätt välvda bron fick jag ögonkontakt med Henrik som stod rak i ryggen framför ett vitt, ståtligt kapell. Där är han, tänkte jag. Mannen i mitt liv. Hans ögon lyste av kärlek rakt mot mig och smekte min själ. Att säga ja till Henrik är det mest självklara jag någonsin gjort.

”Att vara i nuet är en tidsresa. Det historiska vi är med om nu kommer sedan bli ett vackert minne att se tillbaka på. Just nu är vi i det minnet.”

– Magnus Anckarman, Lisas pappa, precis innan de gick ut på vigseln.

Middagen

Allt från dukningen och bordsplaceringen till musiken och maten var spot on. Jag är perfektionist när det gäller festligheter och när jag och Henrik går in i salen och ser alla sitta på sina platser så känner jag mig så tacksam och nöjd med hur allt känns och ser ut. Det blev exakt så som jag hade önskat. Inget kan toppa detta – trodde jag.

Men redan från start började lokalen koka av filterlös kärlek och allsång. Dans på stolarna varvades med kärleksfulla tal från våra närmaste. Stundtals satt vi bara och gapade av förundran. Är det här vidunderligt vackra verkligen vårt bröllop? Händer detta magiska just nu?

Det sista som hände innan vi skulle dansa bröllopsdansen ute på terassen var att Henrik höll sitt tal. Aldrig i mitt liv har någon gjort mig så rörd. Min person stod framför alla och blottade sitt hjärta på det mest pricksäkra vis. Jag var så stolt över honom när tårarna strömmade ner för mina kinder. Så stolt över oss. Lilla familjen Borg.

 

Meny:

Förrätt: Handskalade räkor, dill & citronmajonäs, picklad rödlök, surdegsflarn och forellrom.

Vin: Laborie, Sauvignon Blanc, Western Cape Sydafrika

 

Varmrätt: Lågtempererad oxfilé serverad med rökt Borretanalök samt potatisterrin m. brynt smör och parmesan, rödvinssky och primörer.

Vin: Lagone, Merlot, Cab. Sauvignon, Cab. Franc, Toscana Italien

 

Dessert: Ostar från lokala producenter serverade med hemlagade marmelader och knäckebröd.

Vin: Kopke Fine Ruby, Porto Portugal

Lisa och Henriks bröllop i korthet:

Frieriet: Henrik friade 17 oktober 2020 i Paris i en svit på Louvren hotel.

Vigselplats: Vi valde att gifta oss på vackra Rånäs Slott i Uppland. Vigselplatsen var en idyllisk ö mitt i slottsträdgården framför ett vitt kapell. Att få gå över en liten bor fram till Henrik var helt magiskt.

Festplats: Festen hölls på Rånäs festvåning. Själva slottet är byggt av en man för många år sedan som hade ett fokus med slottet, nämligen just FEST! Så få ställen är så kompatibla för bröllopsfest. Det finns allt. Bar, biljardbord, dansgolv!

Ringarna: Henriks ring är en lätt välvd guldring och Lisas förlovningsring består av en stor diamant i mitten och en guldring under. Vigselringen är uppbyggd av 10 diamanter på rad som passar perfekt till förlovningsringen. Ringarna är från TreSystrar.

Gästarna: Vi bjöd 112 gäster. Vi hade velat bjuda fler men eftersom bröllopet pågick i 3 dagar behövde alla sova över på slottet – så det var sovplatserna som fick bestämma antalet.

Morgongåvor: Jag gav Henrik ett handgjort schack-bord. På varje sida av bordet stod det datum och meningarna jag sa när jag tog kontakt första gången, när han frågade om vi skulle bli ihop, när han friade och när jag slutligen sa ”JA” framme vid altaret. Henrik gav mig ett fantastisk guldhalsband med en likadan diamant som jag bär på förlovningsringen.

Bröllopsresan: Går förhoppningsvis till Japan om vi får ihop schemat.

Det bästa på bröllopsdagen: Att kyssa Henrik efter att vi sagt ja till varandra var en magisk stund. Vi gjorde det!!

 

Läs Mer

Bröllop i Disponentvillan

Felicia och Johan ville att bröllopshelgen skulle kännas lättsam, personlig och hemtrevlig.

Klassiska bröllopsgåvor

De bästa gåvorna är de som kan gå i arv från generation till generation. En klassiker slår aldrig fel.

Lilly & Nahoms bröllop

”Bröllopet var en helt surrealistisk upplevelse, som jag bara vil spela igen och igen i mitt huvud.”

Johanna & Simons bröllop

Dagen för bröllopet var en av vårens vackraste dagar. Läs om Johanna och Simons fina bröllop här.

Drömbröllop i Toscana

Amanda och Victor fick en magisk bröllopshelg som varade i 4 dagar och 3 nätter på en sagolik borg mitt…

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Hitta er bröllopsstil!

Bröllopskoordinator Nina Andersen ger sina bästa tips om hur ni hittar bröllopsstilen!

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Mitt i bröllopsplaneringen kanske det inte känns så romantiskt att prata om ekonomi, men att göra det är viktigt, för…

Vårt bröllop: Erika & Kevin

Vi blev ett par tredje gången gillt, Kevin är trilling, 3 barn, 3 dagars-bröllop, 3 juni 2023. (Fotografen visade sig…

Alexandra och Adams bröllop

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Sophia och Rasmus lantliga bröllop

Vi var överens om tema och känslan vi ville ha. Ett lantligt tema med personliga inslag och en lättsam atmosfär.…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par. Vi…

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år!

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Bröllopsbudget

Ladda ner vår mall för bröllopsbudget och få koll på dina bröllopskostnader!

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…