Lisa & Henrik Borgs bröllop

Lisa och Henrik Borg - Foto: Linn Karlefeldt

Att säga ja till Henrik är det mest självklara jag någonsin gjort

Text Lisa Borg  |  Foto Paulina Torbjörnsen, Emelie Wigert,  Linn Karlefeldt, Fotograf Lisa

Influencern Lisa Anckarman var vår omslagsbrud hösten 2021 och till samma utgåva gjorde vi ett reportage där paret berättade om hur de träffades och om deras bröllopsplaner. Nu har kärleksparet gift sig och här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

”Vilken legend du är”

Jag såg Henrik första gången 2018 i Ex on the Beach Norges första säsong. Han var kaxigt charmig, skrattade högljutt och var ovanligt intellektuell för denna sortens realityprogram. Dessutom lyssnade han intresserat när tjejerna pratade och tog hand om de som hamnade utanför. Han var unik och dessutom väldigt snygg.

I januari 2020 blev jag singel och blev peppad av min vän Ribecka att skriva till den snyggaste killen jag kunde komma på. Det föll sig naturligt att jag skrev ett DM på Instagram till Henrik ”Blodprinsen” Borg. ”Såg precis om din säsong, vilken legend du är” skrev jag. Vi skrev intensivt det dygnet och allt kulminerade i att jag dagen efter skickade en flygbiljett Oslo-Arlanda.

Vi blev kära när Henrik hoppade in i min mörkblå BMW på Arlanda-parkeringen. Det fullkomligt small till i hjärtat. Han frågade om jag ville vara hans flickvän i Marocko i mars 2020 och friade i Paris i oktober 2020.

Allt gick väldigt fort men kändes så rätt hela vägen – dessutom finns allt på video på Youtube för den nyfikne eftersom det är vårt jobb som influencers att dokumentera allt. Det känns fantastiskt att både vi och våra följare alltid kan se tillbaka på dessa vackra stunder. Och bröllopet är inget undantag…

Att planera ett bröllop

Vi kände snabbt att vi ville gå all-in på bröllopet. Tre dagar på ett slott skulle det bli, med artister som uppträder och klädkoder för alla dagarna.

Jag tog kontakt med Anna på Lillys Delight för proffshjälp kring location och vigsel och satte dessutom ihop ett eget team för att planera själva festerna och allt runt om. Musiken, information till gästerna, stämningen, upptrappningen, outfits, foto och film – allt måste bli perfekt. Men jag var aldrig orolig, för jag vet att om man vill något tillräckligt mycket så får man det. Dessutom har jag en familj, med mamma Anna i täten, som kan smycka ett slott på en förmiddag. Och Henrik, han säger alltid ja till mina galna idéer. Det är även en stor anledning till att jag älskar honom så gränslöst!

Bröllopsplaneringen gick superbra! Jag älskar att planera och lägga till det där lilla extra som att skicka ut ett mass-sms på morgonen till alla gäster för att peppa igång dem eller att ställa ut högtalare i alla korridorer så det är trevlig musik dygnet runt på slottet.

Bröllopsdagen

Efter ett svindlande whiteparty i slottsträdgården på fredagen, med blombeklädd photobooth, skrikrosa foodtruck och ett kokande dansgolv som avslutades av Eurovision song contest vinnaren Alexander Rybak med ”Fairytale” i solnedgången, var det äntligen bröllopsdag.

Fotograferingen

Vi tog alla bröllopsfotografier innan vigseln för att slippa söndergråtna ansikten på bilderna och det var ett smart drag kan jag säga för OJ, vad vi grät på vigseln!

Vigseln

Alexander Rybak på fiol, alla tärnor och bestmen gick in med Henrik och jag gick in med min pappa i armkrok. Det hade vi bestämt sedan jag var liten, och nu gick vi där. Min lillasyster Bella och lillebror Olle bar mitt släp över slottsgården mot den lilla gräsbeklädda ön.

När jag kom upp på den lätt välvda bron fick jag ögonkontakt med Henrik som stod rak i ryggen framför ett vitt, ståtligt kapell. Där är han, tänkte jag. Mannen i mitt liv. Hans ögon lyste av kärlek rakt mot mig och smekte min själ. Att säga ja till Henrik är det mest självklara jag någonsin gjort.

”Att vara i nuet är en tidsresa. Det historiska vi är med om nu kommer sedan bli ett vackert minne att se tillbaka på. Just nu är vi i det minnet.”

– Magnus Anckarman, Lisas pappa, precis innan de gick ut på vigseln.

Middagen

Allt från dukningen och bordsplaceringen till musiken och maten var spot on. Jag är perfektionist när det gäller festligheter och när jag och Henrik går in i salen och ser alla sitta på sina platser så känner jag mig så tacksam och nöjd med hur allt känns och ser ut. Det blev exakt så som jag hade önskat. Inget kan toppa detta – trodde jag.

Men redan från start började lokalen koka av filterlös kärlek och allsång. Dans på stolarna varvades med kärleksfulla tal från våra närmaste. Stundtals satt vi bara och gapade av förundran. Är det här vidunderligt vackra verkligen vårt bröllop? Händer detta magiska just nu?

Det sista som hände innan vi skulle dansa bröllopsdansen ute på terassen var att Henrik höll sitt tal. Aldrig i mitt liv har någon gjort mig så rörd. Min person stod framför alla och blottade sitt hjärta på det mest pricksäkra vis. Jag var så stolt över honom när tårarna strömmade ner för mina kinder. Så stolt över oss. Lilla familjen Borg.

 

Meny:

Förrätt: Handskalade räkor, dill & citronmajonäs, picklad rödlök, surdegsflarn och forellrom.

Vin: Laborie, Sauvignon Blanc, Western Cape Sydafrika

 

Varmrätt: Lågtempererad oxfilé serverad med rökt Borretanalök samt potatisterrin m. brynt smör och parmesan, rödvinssky och primörer.

Vin: Lagone, Merlot, Cab. Sauvignon, Cab. Franc, Toscana Italien

 

Dessert: Ostar från lokala producenter serverade med hemlagade marmelader och knäckebröd.

Vin: Kopke Fine Ruby, Porto Portugal

Lisa och Henriks bröllop i korthet:

Frieriet: Henrik friade 17 oktober 2020 i Paris i en svit på Louvren hotel.

Vigselplats: Vi valde att gifta oss på vackra Rånäs Slott i Uppland. Vigselplatsen var en idyllisk ö mitt i slottsträdgården framför ett vitt kapell. Att få gå över en liten bor fram till Henrik var helt magiskt.

Festplats: Festen hölls på Rånäs festvåning. Själva slottet är byggt av en man för många år sedan som hade ett fokus med slottet, nämligen just FEST! Så få ställen är så kompatibla för bröllopsfest. Det finns allt. Bar, biljardbord, dansgolv!

Ringarna: Henriks ring är en lätt välvd guldring och Lisas förlovningsring består av en stor diamant i mitten och en guldring under. Vigselringen är uppbyggd av 10 diamanter på rad som passar perfekt till förlovningsringen. Ringarna är från TreSystrar.

Gästarna: Vi bjöd 112 gäster. Vi hade velat bjuda fler men eftersom bröllopet pågick i 3 dagar behövde alla sova över på slottet – så det var sovplatserna som fick bestämma antalet.

Morgongåvor: Jag gav Henrik ett handgjort schack-bord. På varje sida av bordet stod det datum och meningarna jag sa när jag tog kontakt första gången, när han frågade om vi skulle bli ihop, när han friade och när jag slutligen sa ”JA” framme vid altaret. Henrik gav mig ett fantastisk guldhalsband med en likadan diamant som jag bär på förlovningsringen.

Bröllopsresan: Går förhoppningsvis till Japan om vi får ihop schemat.

Det bästa på bröllopsdagen: Att kyssa Henrik efter att vi sagt ja till varandra var en magisk stund. Vi gjorde det!!

 

Läs Mer

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

Vårt bröllop

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

En kick-off för ett jämställt liv tillsammans

Att dela ansvar och bekräfta varandra är grunden för en lång och lycklig relation.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Fira kärleken i Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.

Den ultimata checklistan EFTER bröllopet

Många brudpar glömmer bort viktiga uppgifter att göra efter bröllopet. Här har vi sammanställt en checklista för att underlätta för…

Indiskt bröllop i Sverige

Möt paret som lyckades genomföra ett magiskt 3-dagars bröllop med Indiskt tema i Sverige. Här får vi ta del av…

Drömbröllop mitt i veckan

Med tusentals bröllop framflyttade till detta år är det många lördagar framöver som nu blivit fullbokade. Vi har lösningen!

Bröllop och sociala medier

Sociala medier kan verkligen ha positiv effekt i samband med bröllopet. Dock önskar inte alla brudpar dela sin stora dag…

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Put a ring on it!

Är en förlovning och ett frieri samma sak? Vi besvarar några viktiga frågor kring frieriet, förlovnings- och vigselringen.

Fånga bröllopsdagen genom magiska bilder

Att få leverera de viktigaste bilderna i två personers liv är en stor ära för bröllopsfotografen Linnéa Broberg.

Skapa en unik och minnesvärd vigsel

Vigseln är ett stort och högtidligt ögonblick för alla närvarande. Bromma församlings präst Cathrine Nordqvist berättar om vigselceremonin i Svenska…

10 steg till att hitta rätt bröllopsfotograf

Följ dessa riktlinjer och finn den bröllopsfotograf som passar bäst till att föreviga er stora dag. Vi har listat alla…

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop med Great Gatsby-tema

Häng med på detta härliga 3-dagars bröllop där vigselplatsen var ett flygfält och gästerna fick dansa på bröllopsfesten i 20-tals-stass.

9 tips för en lyckad bröllopsdag

Många blivande brudar är nervösa inför bröllopet över att något ska gå fel under bröllopsdagen. I den här artikeln ger…

Skapa er bröllopsbudget

Det första stadiet i en bröllopsplanering är att skapa en bröllopsbudget.

Hur det känns att ställa in sitt drömbröllop

Emily hade sitt drömbröllop planerat på en strand i Thailand. När Coronavirusert plötsligt började spridas runtom i världen började alla…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Så får ni en lycklig relation

Elin Ribjer driver relationspodden ”Så kan det gå” och här tipsar hon oss om hur man får en lycklig och…

Så hittar ni rätt bröllopsfotograf till er stora dag

Bröllopsbilderna är något som ni kommer ha kvar i all evighet och som hjälper er minnas er fantastiska bröllopsdag. Här…

Bröllop – med eller utan barn?

Visst finns det en hel del att tänka på och förbereda om ni bestämmer er för ett bröllop med barn.…

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Saknas: Brudslöja, smoking och vigselring

En brudslöja, en smoking och en vigselring är exempel på några saker som anmälts saknade av resenärer efter resor med…

Vintips – Lyxiga härliga bubblor

Vi är mer kunniga och nyfikna på bubblande vin än någonsin förr. Effekten blir att det lanseras fler mousserande viner…

Dags att skriva önskelista

Att skriva önskelista för bröllopsgåvorna idag medför ett ganska brett val. Här kan man önska sig allt från husgeråd till…

Gåvor till ditt brudfölje

Såväl tärnor som marskalkar engagerar sig och lägger (förhoppningsvis) ned mycket tid och energi åt att ert bröllop ska bli…

Stor planeringsguide för blivande brudpar

Att planera ett bröllop kräver att ni båda håller tungan rätt i munnen och lär er att prioritera rätt saker,…

Social Media Wedding

Vill du ta ditt bröllop online, men vet inte hur? Vi har kikat närmare på hur det fungerar att tillgängliggöra…

Att skapa drömmar

Låt en professionell bröllopskoordinator hjälpa er att skapa ert drömbröllop!

Var framgångsrik som bröllopsplanerare

Jobbet som bröllopsplanerare blir mer och mer attraktivt. Fler och fler blivande par skulle helst vilja få råd och åtföljas…

Gåvor till brudparet

Förslag på underbara gåvor till brudparet. Kanske du hittar den perfekta presenten till paret som har allt?

Sadaf & Rafeds bröllop

Frieriet gjordes i Paris, på en romantisk överraskningsresa. Han hade planerat allt in i minsta detalj, men som alla vet…

Emilia & Gustavs bröllop

Efter drygt ett (fantastiskt) år som par åkte vi på en drömsemester till Maldiverna i februari 2017. Inte anade jag…

Bröllopspresent – önskelista

Inget brudpar vill ha fem brödrostar i bröllopspresent och ingen gäst vill komma med samma present som någon annan. Men…

Emma & Carls bröllop

Här får vi ta del av Carl & Emmas kärlekshistoria och vackra bröllop på Gotland.

Anna-Karin och Daniels bröllop

Känslan att se glädjen hos våra barn inne i kyrkan var fantastisk. Trots att de är så små kunde de…

SystrarnasPolen guidar dig till en lyckad Polenupplevelse

Allt fler väljer Polen för att anordna möhippa/svensexa. Här finns någonting som passar alla smaker och plånböcker. Eller varför inte…

Äktenskapsförord – en svår fråga?

När man går i giftastankar kan det kännas långt borta att ens nämna ordet äktenskapsförord. Men det kan vara ett…

Julia & Jonas bröllop

När lokalen var bokad och brudklänningen inköpt fick Julia och Jonas reda på att de väntade barn, och helt plötsligt…

Camilla & Roberts bröllop

”Once upon a time”… så kanske vi skulle börja skriva vår berättelse, eller vår resa som det ibland känns som.

Bröllopsdagar

Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och…

Så undviker du att bli en Bridezilla

Vi känner alla till Bridezillabruden som får en ångestattack när hon inte har full koll på alla detaljer. Gå inte…