Topplistan för Bröllopsresor

Topplistan för Bröllopsresor

Vilka destinationer är populära  när det kommer till bröllopsresor just nu? Bröllopsmagasinet har plockat ut några godbitar.

Text: Jeanette Henriksson | Foto: Lime travel, Travel Beyond

Barfotalyx på Maldiverna
Maldiverna är fortfarande en drömdestination för bröllopsresenärer. Mitt i Indiska oceanen höjer sig dessa 26 atoller med mer än tusen öar upp ur havet och var och en av dessa korallöar är unika på sitt sätt. Där finns färgsprakande undervattensvärldar för den som gillar att snorkla, kristallklara laguner att vila vid och sval korallsand att vandra barfota på.

Hotellen du finner här är anpassade för att diskret smälta in i omgivningen, oavsett om din bungalow står på pålar i havet eller ligger vackert belägen invid stranden. Maldiverna är den ultimata destinationen för dig som vill njuta av lugn och skönhet i en avskild och mycket inbjudande och vacker miljö.

Framtidens Afrika
Safari i kombination med sol och bad i oexploaterade Mocambique är mycket populär för paret som vill resa ”off the beaten track”. Och det finns ju inget mer romantiskt än en safari. Man skulle kunna beskriva landet som 250 mil av strand och framtid. Världen har precis fått upp ögonen för de obefolkade och nästan oupptäckta palmstränderna längs den av Madagaskar skyddade Moçambique-kanalen, och här finns fortfarande chansen att ”vara först på plats”. Bazaruto-arkipelagen är den populäraste destinationen, men den påminner mer om Maldiverna än Mallorca både när det gäller turisttäthet och undervattensvärld.


Maldiverna - Foto: Travel Beyond

Romantikens Mauritius
En bröllopsresa till Mauritius kan aldrig gå fel. Servicen, standarden, maten och de fantastiska stränderna gör resmålet perfekt för bröllopsresenärer. Hotellen här är också experter på att göra vistelsen så romantisk som möjligt. När Mauritius kommer på tal tänker de flesta på vit korallsand och klarblått vatten vilket är alldeles överensstämmande med detta underbara resmål. Denna ö har så mycket mer att erbjuda. Förutom sol och bad är Mauritius världsberömd för sitt djuphavsfiske och även den golflystne har flera utmanande 18-hålsbanor att välja bland. Vattensporter av alla slag gör semestern till en dröm för alla ”vattendjur”.


Kryssning - Foto: Travel Beyond

Klockfri Kryssning
Det exklusiva rederiet SeaDream Yacht Club väldigt populärt bland bröllopsresenärer. Båtarnas, eller snarare lustjakternas storlek gör att känslan ombord är väldigt intim och strandhuggen känns unika. Ibland är resan målet heter det ju och det gamla talesättet har nog aldrig varit mer sant än på SeaDream Yacht Club. Här överträffar själva fartyget resans alla destinationer. Och då talar vi inte om vilka resmål som helst. De två lustjakterna kryssar runt bland fantastiskt vackra fiskehamnar i Medelhavet och exotiska öar i Karibien Ombord på SeaDream ingår allt, Atmosfären ombord är sofistikerad men avslappnad. Här råder inga klockor, köer eller några måsten. Ett perfekt val för de som söker stor avkoppling i en miljö där hög service råder.
 
Aruba – den karibiska paradisön
Drygt två mil från Venezuelas kust ligger den drömlika semesterön Aruba. Ön kallas ofta för Karibiens tryggaste och är ett välbesökt resmål för kärleksparet. Det lockande med Aruba är att det är sinnebilden av en paradisö: milslånga stränder av kritvit pudersand, några hängande palmer och den ständigt gassande solen med det azurblåa havet som fond. Det är inte för inte som Arubas stränder flera gånger framröstats som världens vackraste. Resorten Bucuti & Tara Suites är som gjord för en smekmånad. Och vill man, kan man även viga sig här. Hotellet har ett avskilt läge vid Eagle Beach, långt bort från charterturisterna och de stora hotellkomplexen, och riktar sig uteslutande till vuxna gäster: (källa Lime travel Perfect Guide)


Extravagant - Foto: Lime travels arkiv

Extravagant resmål
St Barthélemy är det mest extravaganta, lyxiga och skönaste resmålet. Sedan den ryske oligarken Roman Abramovich köpte sig ett otroligt flott och vackert hus på St Barth (som ön kallas i folkmun) så har det ytterligare blivit några stjärnkrögare i huvudstaden Gustavia.  Ordet ” Low Key” används men superexklusivt är mottot här. Visst har man fötterna i sanden när man går på krogen. Men sandaletterna är definitivt från Gucci. Man har möjligheten att rå sig helt själv i en öppen bil och susa runt till de 22 stränder som kantar ön. Ett fåtal av dessa är bebyggda, klättra ner till det turkosa vattnet och korallsanden medförande en flaska vatten och några sprödbakade baguetter från öns franska bagerier och du klarar dig hela dagen. Ön är vacker som en tropisk juvel med härligt klimat året om. Man varnas för orkansäsongen – juli-november men sanningen att säga drabbas ön mycket sällan. (källa: Lime travel Perfect Guide)

Kärlek på italienska
På en klippavsats mot havet ligger designhotellet Casa Angelina – ett av Amalfikustens mest romantiska hotell. Kusten har beskrivits som världens vackraste. Solen som gassar över bukten. Den dramatiska naturen med klipporna som skjuter ut i det glittrande havet som skiftar i turkosa toner.
Det är ingen slump att fyra av Roberto Rossellinis mest berömda filmer spelades in här. Amalfikusten var även skådeplatsen för Rossellinis egen kärlekshistoria med skådespelerskan Anna Magnani. Det är inte så konstigt att så många kärlekspar söker sig hit – platsen är som skapad för romantik. På en klippavsats ut mot havet ligger designhotellet Casa Angelina. Hotellet är ett av traktens mest omtyckta och välbesökta, mycket tackvare det lugn som förmedlas här. (källa: Lime travels Perfect Guide).

Publicerad 2012-08-10


 • Under Toscanas sol

  Under Toscanas sol

  Drömmer ni om bröllop eller en honeymoon i Italiens kanske mest berömda landskap Toscana? Är Toscana verkligen så romantiskt och alldeles underbart som man hört? ...

 • Ert eget tropiska paradis

  Ert eget tropiska paradis

  Är ni osäkra på var ni ska åka på bröllopsresa? Nu behöver ni inte leta längre.  Perhentian Islands i det nordöstliga hörnet av Malaysia har allt som ni någonsin ...

 • Barfotalyx på Maldiverna

  Barfotalyx på Maldiverna

  Vill ni bo som en kung och drottning på bröllopsresan? Den exklusiva resorten Soneva Fushi, belägen på en privat ö i sann Robinson Crusoe-stil, uppfyller alla era dröm...

 • Packa väskorna dags för bröllopsresan

  Packa väskorna dags för bröllopsresan

  Ni ska på bröllopsresa, men vart ska ni åka?
  Vad ska man göra och framför allt vad ska ni packa?

 • Topplistan för Bröllopsresor

  Topplistan för Bröllopsresor

  Vilka destinationer är populära  när det kommer till bröllopsresor just nu? Bröllopsmagasinet har plockat ut några godbitar.

 • Den skotska huvudstaden

  Den skotska huvudstaden

  Sugen på en annorlunda bröllopsresa? Eller kanske ett snabbesök till en storstad, kanske på en möhipperesa? Edinburgh är känd som staden med hjärtat och den innefattar...

 • Dominikanska Republiken Honeymoon Heaven!

  Dominikanska Republiken Honeymoon Heaven!

  Njut av det bekväma livet på en alltigenom all-inclusive resort, njut av öns fantastiska skönhet, njut av varandra i bröllopsreseparadiset Dominikanska Republiken!

 • Mauritius - så nära paradiset du kan komma

  Mauritius - så nära paradiset du kan komma

  Om det är en enda resa som skall vara så nära perfekt som möjligt så är det din bröllopsresa. Det är nu ni äntligen ska få pusta ut efter alla förberedelser och bröllo...

 • Ritz Teneriffa - Viva España!

  Ritz Teneriffa - Viva España!

  Ritz Resort på Teneriffa välkomnar brudpar och deras gäster till de vackra omgivningarna på den spanska ön Teneriffa.

 • Våga vägra stranden

  Våga vägra stranden

  Bergsklättring, dykning, ridning eller kanske canopy. Möjligheterna är oändliga!