Vårt bröllop: Annie & Johan

Annie & Johans bröllop -foto Sara Norrehed

Från frieri till bröllop och bebis på ett år

Text Brudparet | Foto Sara Norrehed  | www.saranorrehed.com

Midsommardagen – Så började det

På midsommardagen 2021 gick Johan ner på knä och friade till Annie. Vi bestämde kort därefter att gifta oss redan nästa sommar, och där och då satte planeringen inför vår stora dag igång.

Planering – från 0 till 100 innan april 2022

Vi började med att boka kyrkan, eftersom platsen för oss var ganska självklar. Vi ville vigas i Lau Kyrka på Gotland, i socknen där Annie är född och uppvuxen. En kyrka som alltid kommer att betyda mycket för oss. Efter det började sökandet efter vår drömplats. När vi väl hittade rätt, en gammal lada ombyggd för fest, fick tillgängligheten av denna i stort sett styra datum för vårt bröllop. Vi ville gifta oss i augusti och ladan fanns tillgänglig för bröllopsdatum den 13 augusti 2022. Helt perfekt, och vi skickade genast ut save the date-korten till alla våra gäster.

Förväntansfulla och pirriga över allt som väntade fick vi strax därefter ännu mer att vänta på. Äntligen, efter en lång resa, väntade vi vårt första barn som beräknades komma i slutet av april. Vi visste att vi oavsett ville genomföra bröllopet, och hade som mål att det mesta skulle vara färdigplanerat innan bebisens ankomst.

Annie & Johans bröllop -foto Sara Norrehed

En liten vände upp och ner på vår tillvaro

Den 3 maj 2023 anlände vår fantastiska son, Vilgot, och vände totalt upp och ner på vår tillvaro. Eftersom den lille höll oss vakna i princip dygnet runt så flyttades fokuset från bröllopet, och vi förstod tidigt att det hela helt enkelt får gå som det går. Med denna ödmjuka inställning och världens bästa vänner och familj så stod vi trots allt där – den 13 augusti 2022. Och som vi gjorde det. Äntligen var vår stora dag här, som vi längtat, planerat och fixat. Nu var det dags, vi skulle bli Herr och Fru Lindström.

Dagen är här! – Hemlighetsmakeri och tomtebloss

Dagen innan bröllopet bjöd vi in till grillmiddag för samtliga gäster plus barn. En så lyckad kväll där vi hann prata och mingla med alla innan den stora dagen. Extra bonus att få träffa alla barn, som hade så roligt tillsammans under kvällens gång.

Vi hade bestämt att vi inte skulle se varandra förrän i kyrkan. Vi var extra pirriga och förväntansfulla över att äntligen få se varandra och få starta dagen tillsammans med alla våra nära och kära. Hela förmiddagen smög vi runt och våra följepersoner fick hjälpas åt att hålla oss isär. Slutligen fick vi äntligen se varandra, när Johan stod i altargången och väntade på Annie. En sån magisk känsla! Ett ögonblick vi aldrig kommer att glömma.

Ingångsmusiken bestod av Gotländsk brudmarsch på orgel och i kyrkan sjöng Annies barndomsvän Johanna, ackompanjerad på piano av Johans lillebror Simon. Av längtan till dig och Där gullvivan blommar.

När vi anlände från kyrkan till vår festplats på Botvalde gård var stämningen direkt på topp, vi hade prickat in en av årets varmaste dagar och vädret var strålande. Vilken middag och fest det blev! Vi hade fri bar och dricka placerad på borden för att underlätta för serveringspersonalen, som också blev en tidig stämningshöjare. Brudparet och vårt följe dansade in på middagen till utvalda låtar, och alla talare presenterades med en låt. Innan Annies tal hade Johan valt en låt, och vice versa. Sen visste vi egentligen inte alls vad som väntade under middagen, vi hade helt lämnat över ansvaret till vårt toastpar, Johanna och Viktor. Det hela blev så otroligt lyckat och så mycket mer än vi kunnat vänta oss. Massor av fantastiskt roliga tal, allt från tårdrypande anekdoter och fotbollsreferat till egenskrivna rocklåtar. Så många skratt och tårar i lycka och glädje.

Ett av de mest uppskattade inslagen under middagen var “shotsrundan”, där vårt följe delade ut shots i skenet av tomtebloss och till tonerna av ledmotivet till Sällskapsresan. Ett moment där alla verkligen släppte loss!

Det mest överväldigande med det hela var privilegiet att faktiskt få samla alla våra vänner och familj på det här sättet. Att få en hel dag tillsammans med alla vi älskar. Och att alla kom dit för oss, för att fira kärleken tillsammans med oss. En otrolig känsla som vi alltid kommer minnas med stor kärlek och glädje!

Brudvisning – en Gotländsk tradition

Klockan 21.30 fick samtliga festdeltagare lämna lokalen för att möta resten av ortsborna på gårdsplanen. Det var dags för den gotländska traditionen med “brudvisning”, där brudparet och följet går ett par varv och “visar upp sig” för de som kommit för att titta. En underbar tradition där man bjuder på Gotlandsdricke, denna gång bryggd av Annies pappa och salta kringlor, bakade av Annies mamma. Här träffade vi gamla vänner, lärare och andra nyfikna som ville önska oss lycka till. Den stora gårdsplanen var helt fylld av människor. En av stunderna där vi kände hur hjärtat svämmade över av kärlek. Tänk att alla kommit hit för oss!

Avslut, brunch och våra speciella personer

För att knyta ihop säcken bjöd vi in till brunch på Smakrike, som även levererade maten till festen, på söndagen. Ett stort gäng tappra, slitna själar dök upp och det var underbart att få avsluta helgen tillsammans på absolut bästa sätt.

Den största anledningen till att vi rodde detta i land är alla våra nära vänner och familj som ställde upp för oss i vått och torrt. Annies tärnor – Linn, Lina och Rebecka fixade så otroligt mycket samtidigt som de samma år ordnade med både världens finaste babyshower och en helt otrolig möhippa. Vilka hjältar ni var från början till slut. Marskalkerna Simon och Erik, Johans bröder som tillika fixade svensexa och så mycket mer. Att Simon dessutom ställde upp och spelade piano i kyrkan betydde så mycket för oss. Annies barndomskompis Johanna, som sjöng för oss i kyrkan, en dröm som blev sann ändå!

Alla ni som slöt upp och fixade en otroligt fin äreport till oss – vi blev så överraskade och den var nästan löjligt vacker.

Vårt toastpar, Johanna och Viktor, som vi var lite osäkra på om de verkligen planerat så mycket – för vi hade knappt hunnit prata med dem (Johanna som dessutom fick barn samtidigt som oss) – hade planerat allt i minsta detalj, och då menar vi verkligen i minsta detalj. Till den grad att de framförde en sång i slutet av middagen. Ni var otroliga, och en så stor del i att hela middagen och festen blev så perfekt som den blev.

Tack till alla er, vi älskar er så otroligt mycket!

Kort om bröllopet:

Vem friade? Johan, på midsommardagen 2021
Vigselplats: Lau Kyrka, Gotland
Festplats: Botvalde, Ljugarn
Bröllopsklänning: Bröllopsbrukets klimatkompenserande kollektion
Brudgummens kläder: Hugo Boss
Ringar: Diamantringar i gult guld
Maten: Närproducerade råvaror från fantastiska Smakrike Krog och Logi i Ljugarn
Bröllopsfotograf: Sara Norrehed @saranorrehedphotography
Gäster: 90
Det bästa på bröllopsdagen: När vi såg varandra första gången när vi gick in i kyrkan. En magisk känsla!
Bröllopsplaneringen: Bröllopsplaneringen blev minst sagt turbulent – då vi strax efter att ha skickat ut “save the date” till alla gäster fick reda på att vi äntligen var gravida. Tre månader innan bröllopet gick av stapeln fick vi en fantastisk son som totalt vände upp och ner på vår tillvaro. Med detta i åtanke var vi så otroligt ödmjuka för att ALLT kunde hända och plötsligt blev dagen helt felfri. Vi fick ovärderlig hjälp från familj och vänner som hjälpte oss att ro allt i land. Dagen kunde inte blivit bättre.

Läs Mer

Vårt bröllop: Alexandra & Adam

På vår resa att hitta den perfekta bröllopsplatsen besökte vi ett flertal platser. För oss var det viktigt att platsen…

Anna & Patriks tredagars hotellbröllop

Vi visste exakt hur bröllopet skulle vara: det skulle vara en helg av firande.

Jasmine & Jespers romantiska strandbröllop

Vi valde att gifta oss på Gotland, på en strand och plats som betyder mycket för oss som par.

Detta har vi importerat från USA

Vi inspireras av både amerikanska filmer och sociala medier och här nämner vi ett antal amerikanska bröllopstraditioner som har fått…

Äktenskapsförord och gemensam ekonomi

Det kan kännas oromantiskt att prata om ekonomi, men det är viktigt, för både relationen och den gemensamma framtiden.

Trycksaker till bröllopet

Låt dig inspireras av dessa snygga trycksaker till ditt bröllop!

First Look – inte enbart för brudgommen

Vilka first looks kan vara värda att föreviga? Gör dig redo för några känsloladdade idéer!

Vårt bröllop: Annie & Johan

Från frieri till bröllop och bebis på ett år

Skapa ”Wow-faktor” på ditt bröllop med en tuktuk!

Det är de små detaljerna som skapar den "wow-faktorn" som gästerna kommer att minnas länge. Hyr en tuktuk till bröllopet!

Dresscode – så tolkar du klädkoden på inbjudan

De fyra etablerade klädkoderna är högtidsdräkt, jacquet, mörk kostym och kavaj

Min bröllopssajt

Med en egen bröllopshemsida gör ni det enkelt för gästerna och er själva. Hemsidan är enkel att skapa och era…

Få koll på det juridiska

Många svenskar lever i den romantiska bubblan att kärleken övervinner allt och att det är tråkigt och oromantiskt att avtala…

Hitta din bröllopsfotograf!

Se till att föreviga er bröllopsdag genom att anlita en professionell bröllopsfotograf.

Äktenskapslöften: Hur skriver man dem?

Det finns inget mer personligt, romantiskt och intimt än att skriva äktenskapslöften till varandra på bröllopsdagen.

Offline vigsel, online bröllopsfest

Att använda Sociala Medier på rätt sätt kan verkligen ha stor positiv effekt i samband med bröllopet.

Skapa rätt stämning på bröllopsfesten

För många nygifta är musiken på bröllopsfesten väldigt viktig, den sätter den rätta stämningen och är ofta avgörande i underhållningssynpunkt.…

Vårt bröllop: Johanna & Matthias

”Med en hel bröllopshelg på slottet fick vi tid att fira med alla våra närmaste, umgås med våra andra gäster…

Konsten att skriva önskelista

Få tips om hur ni kan underlätta för gästerna att hitta den perfekta bröllopsgåvan.

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Vad har du i din brudväska?

Vilka saker ska man ha i brudväskan? Här är våra tips:

Anländ till festen med stil

Har ni en plan hur ni vill anlända till bröllopsfesten eller är ni i desperat behov av tips och idéer?…

Gift er först – festa senare!

Wed first – party later; gift er först – festa senare. Vad är fördelarna med ett sådant upplägg?

Inga bekymmer

På bröllopsdagen vill ni att allt ska bli perfekt. Men att gå omkring och oroa sig på den stora dagen…

Cecilia och Daniels bröllop

"Det allra bästa på kvällen var alla fantastiska tal! Vi var inte alls förberedda på hur otroligt bra och roliga…

Berätta om ditt unika bröllop!

Har du precis gift dig? Vi vill gärna höra om ert bröllop och dela med oss av era råd och…

Sanna & Christoffers bröllop

Läs om Sanna och Christoffers drömbröllop i Toscana!

Så får ni det ni önskar er

Varje år ges bröllopsgåvor för flera miljarder bort. Det kräver att brudparet bör ha vissa tankar om vad de önskar…

Amanda & Simons bröllop

”Den bubbla vi var i under dessa tre dagar var som en saga. En sann saga. Och nu – happily…

Vårt bröllop: Linnéa och Niclas

Vårt bröllop var tveklöst den bästa helgen i våra liv. Trots skyhöga förväntningar står du där på söndagen och ser…

20 romantiska vinterdejter för dig och din partner

Vi har listat 20 romantiska vinterdejter som kommer att ge er en underbar julhelg tillsammans.

Bästa bröllopsfoto 2023

Se de 50 bästa av nästan 10 000 bilder från fotografer runt om i hela världen.

Presenter till matälskare

En pizzaugn från Ooni med dess höga temperaturer säkerställer att din hemmagjorda pizza blir perfekt, oavsett om du är nybörjare…

9 romantiska julfilmer för två

Vi räknar ner dagarna till julafton och medans vi väntar kan du krypa under filten och titta på dessa 9…

Så skapar ni den perfekta hemsidan för ert bröllop

Er bröllopshemsida är mer än en formalitet, det är en viktig källa som håller era gäster informerade.

Barn på bröllop

Ska ni ha barn med på ert bröllop? Om ni vill ha ett barnvänligt bröllop finns det flera sakar att…

QUIZ: Vilket bröllopstema passar dig bäst?

Gör det här testet för att hitta det tema som passar din personlighet bäst.

Bröllopsbingo

Här kan du ladda ner ett bröllopsbingo att använda på festen!

9 Roliga aktiviteter medan gästerna väntar

Aktiviteter på bröllopet bidrar till social sammanhållning så att gästerna lär känna varandra bättre.

Förevigas i en annorlunda miljö!

Här tittar vi närmare på ämnet bröllopsfotografier tagna i annorlunda miljöer.

Vårt bröllop: Diana & Johannes

"Något av det finaste på vårt bröllop var ceremonin när vi fick se varandra för första gången."

Vårt bröllop: Rebecca & Hans

”En intim tillställning för våra närmaste men samtidigt en riktigt bra bröllopsfest.”

Välj dina tärnor med omsorg

Innan du väljer din brudtärna finns det några saker du ska tänka på.

Bröllop på flygplatsen

Jag hade drömt om stort bröllop i Klara kyrka inne i Stockholm men i stället blev det VIPen på Arlanda.

Vårt bröllop: Kelly & Erik

"Jag har sedan barnsben drömt om att få gifta mig i en sagolik prinsessklänning med slöja och tiara till"

Vårt bröllop: Tove och Hampus

Redan innan paret lämnade första mötet var det bestämt att bröllopsdagen skulle spenderas på slottet.

Vårt bröllop – Emelie & Gustav

Ett lantligt logebröllop med somrig och vegetarisk meny

Duo Bergh – Skapar magi med stråkmusik på bröllop

Att välja rätt musik till sitt bröllop är viktigt för att skapa den perfekta stämningen. En duo som vet exakt…

Trash the dress

Vår redaktör tog på sig en wakeboard och testade "trash the dress"-trenden. Se hur det gick här!

Vegansk bröllopsmeny

En vegansk meny är full av färg och fantasi. Vi ger dig 12 tips för en inspirerande bröllopsmeny från det…

Frieri på bioduken

Peter och Jenny var på bio för att fira ett projekt som blivit klart. Se vad som hände sen!

Vårt bröllop: Jimmy & Erica

6 maj friade Jimmy till tonerna av Streaplers Till min kära. Han försökte sjunga med men rösten brast efter några…

Vad kostar en bröllopsklänning?

Vi reder ut det många av er undrar: Vad kostar egentligen en bröllopsklänning och hur mycket är det vanligt att…

Bröllop i Toscana!

Linda och Björn gifte sig i Toscana, och här presenterar vi bilderna från det vackra bröllopet!

Emelia & Davids bröllop

”Det bästa med vår dag var alla positiva överraskningar under dagen och middagen. Läs mer om Emelia & Davids bröllop…

Judiska bröllop

Kanske är du bjuden på ett bröllop till någon som har en annan kulturell eller religiös bakgrund? I den här…

Malin & Trevors bröllop

Magiskt sagobröllop på 1700-talsslott med mytiska statyer och gnistrande kristallkronor, blommande trädgårdar och gröna alléer.

Boktipset – Kärlek utan tjafs

Boken Kärlek utan tjafs är en kompromisslös bok om relationer, med ett innehåll som verkligen berör på djupet.

Jennifer & Jens

– Det finaste minnet från vårt bröllop är vår First Look, berättar brudparet Jennifer och Jens. Läs deras berättelse här!

Sociala medier och delning av bilder

Det här med sociala medier kan vara klurigt för bröllopsgästerna. Får man använda mobiler på festen? Får man lägga upp…

Dela dina bästa bröllopstips!

Vad var det som gjorde att ert bröllop blev sådär underbart magiskt? Nu vill vi ta reda på era bästa…

Vinterbröllop – allt du vill veta

Drömmer du om ett vinterbröllop i vitt med naturen i fokus? Här kommer allt du behöver veta om vinterbröllop i…

Vad gör en bröllopskoordinator?

Vi har tagit kontakt med bröllopskoordinatorn Linn Sunesson Heimdal som berättar om hur hon hjälper brudpar planera sina drömbröllop.

Bröllopstrender i pandemins fotspår

Vi på Bröllopsmagasinet har lagt örat mot rälsen och tittat närmare på 7 bröllopstrender som vuxit fram i pandemins fotspår.

Malin Vinblad, fotografen som fångar känslan

Vi har pratat med Malin Vinblad som håller till på Gotland, och fått tips på hur man ska tänka när…

Så väljer ni tema för ert bröllop

Ett tema gör att er stora dag känns mer komplett och mer personlig för er och era gäster så välj…

Vett och etikett – före, under och efter bröllopet

Vi har tagit reda på vilken vett och etikett det är som gället före, under och efter er stora dag.

Vill du gifta dig med mig?

Behöver du inspiration till olika sätt att fria? Vi har sammanställt några romantiska idéer för ett magiskt frieri.

Lisa & Henrik Borgs bröllop

Här kan du läsa om Lisa Anckarman och Henrik Borgs fantastiska bröllop!

9 tips om hur ni bevarar kärleken

Oavsett om ni har varit tillsammans i ett eller 10 år behöver ni vårda er kärlek till varandra.

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Drop in bröllop på Kalmar slott

Kalmar Slott har arrangerat bröllop sedan 1276 och har idag en av Sveriges populäraste bröllopskyrkor. På självaste Alla hjärtans dag…

Körschema för bröllopsdagen

Tänker ni att ni tar bröllopsdagen som den kommer utan några fasta tidpunkter? Tänk om! De bästa bröllop är planerade…

Vill du gifta dig med mig?

Ska du fria själv eller har du en nära vän som tänker fria? Visa då denna artikel och inspireras av…

21 tips inför bröllopsplaneringen

Att planera ett bröllop är roligt, men kan också vara stressigt. Här kommer 21 tips för när det är dags…

12 tips på hur ni planerar och genomför den perfekta bröllopsresan

Det finns mycket att tänka på när man planerar en smekmånad. Vi ger dig 12 tips om hur du kan…

Så väljer ni destination för er bröllopsresa – 11 tips på vägen!

Planerar du bröllopsresa? Här får du 11 tips på hur du hittar det perfekta resmålet!

9 tips – så maxar ni bröllopsfesten!

Att planera bröllopsfesten är otroligt härligt - se till att ni gör bröllopsfesten oförglömlig för era gäster!

Gruppbilder på bröllopet? Här är den kompletta guiden!

I den här artikeln guidar vi dig till de bästa grupp- och mingelbilderna.

Dags att skriva önskelista

Hur skriver man egentligen en önskelista och vad finns det för Vett- & Etikett-regler kring denna?

Sara & Philips bröllop

Sara och Philips fantastiska bröllop gick av stapeln en solig oktoberdag i vackra Norrvikens trädgårdar utanför Båstad i Skåne.

Julia & Adams bröllop

Läs Julia och Adams berättelse om sitt bröllop i Allhelgonakyrkan och hur det gick till när de blev herr och…

Bröllop i Toscana

Hanna och Jesper samlade deras vänner från alla jordens hörn och höll sitt bröllop på en högt belägen vingård i…

Josefin och Per-Anders bröllop

Josefin och Per-Anders drömde om ett stort sagobröllop men vågade aldrig tro på att det skulle infrias. Men drömmar kan…

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

En burgerlig vigsel

Gifta dig på McDonalds i sann Las-vegas anda? Den 27 augusti öppnar McDonald´s i Nacka upp McDriven för Drive Thru-bröllop.

Så har pandemin ändrat hur vi firar bröllop

Även om vi önskar att pandemin aldrig ägt rumt finns det faktiskt några positiva påverkningar som pandemin haft.

Bröllop på Gotland

Att gifta sig på Gotland var något som vi drömde om men vi var ändå tveksamma till det; att planera…

Sandra & Christians bröllop

Vi har sedan flera år tillbaka varit säkra på att vi vill dela livet med varandra och giftermål kändes därför…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Ida & Johans bröllop

En solig dag i slutet av augusti, 5 år efter att vi hade vår första dejt, gick Johan ner på…

Bröllopsfest – efter pandemin

För några gäster kan det vara en utmaning att besöka sociala tillställningar och event igen.

Fredrik & Olivias bröllop

En borttappad ring blev startskottet för Fredrik och Olivias fantastiska bröllop.

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Checklista för din bröllopsplanering

Det finns mycket att hålla reda på när det gäller bröllopsplanering. Vi tipsar dig om när du ska göra vad…

Låt bröllopsplaneringen börja!

Bröllopsplaneringen är en spännande tid, men det är mycket att tänka på och komma i håg. Vi har sammanställt en…

Lyckad bröllopsmässa i Umeå!

Äntligen dags för bröllopsmässa igen och Bröllopsmässan i Umeå blev en succé!

Förnya era löften

Många par väljer att förnya sina löften. Men hur går det till juridiskt och praktiskt till? Vi har svaren.

Ge varandra en morgongåva

Att ge varandra en present morgonen efter bröllopet är fin tradition värd att bevara.

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du ha senaste nytt, tips inför ditt bröllop och unika erbjudanden för våra läsare?

Vem gör vad på bröllopet?

Under ett bröllop är det en del viktiga nyckelpersoner som ska utges. Men vad är deras uppgifter?

Bröllopsfotografering – 20 vanliga misstag

Tänk på följande innan du bokar fotograf eller det är dags för bröllopsfotografering.