Dags för livets stora resa
nu direkt från Göteborg

Att resa jorden runt är en dröm för många, men svår att uppnå för de flesta. Men nu finns en unik möjlighet att besöka världens mest fantastiska resmål för dig som vill resa under trygga och bekväma förhållanden. Med start direkt från Göteborg upplever man tio exotiska destinationer på fyra kontinenter under 24 dagar. Det handlar om en exklusiv paketresa i eget chartrat flygplan med ”extra allt” och maximal valuta för pengarna.

Text: Marie Johansson Foto: scandjet.se

Det är Göteborgsbaserade och topprankade resebolaget Scandjet som arrangerar denna moderna världsomsegling med start i Göteborg 9 januari 2015, då de cirka 200 resenärerna går ombord på ett Airbus-plan och möts av piloter, besättning och reseledare som följer med hela vägen.

Kombinationen av bekvämlighet, trygghet och äventyr ger en unik produkt för den som vill se jordens höjdpunkter utan att kompromissa med komfort och säkerhet. Servicegraden är hög, med totalt 20 medarbetare som tar hand om resenärerna.
Hela resan genomförs i ett och samma flygplan, där varje resenär har sin egen plats. Även flygresorna är långt utöver det vanliga. Förutom god mat och dryck bjuds det på levande underhållning av riktiga entertainers, medan ombordpersonalen gör sitt yttersta för att tillmötesgå gästernas önskemål. Här är vi fjärran från bilden av charter som persontransport mellan två punkter.

Resans tio destinationer är heller inga utslitna dussinplatser på världskartan. Varje stopp under resan ger minnen och bilder utöver det vanliga.
Redan på den första etappen förflyttas man från gråkall göteborgsvinter till karibisk värme på exklusiva Varadero Beach på Kuba, där resenärerna inkvarteras på noga utvalda fyr- eller femstjärniga hotell beroende på om man valt silver- eller guldnivå på sin resa. Detsamma gäller på samtliga destinationer.

Från Kuba går resan vidare till Argentina och de mäktiga Iguazúfallen, ett natursceneri som tar andan ur besökaren. Därefter följer i tur och ordning Santiago i Chile, Påskön utanför Chile, Moorea i Franska Polynesien, Auckland på Nya Zeeland, Sydney i Australien, Borneo, Kambodja och avslutningsvis Abu Dhabi.

Totalt handlar det alltså om tio av världens mest fascinerande platser – allt paketerat i en resa som lever upp till det slitna uttrycket ”once in a lifetime”.
Förutom de utmärkta hotellen – där swimmingpool är självklar standard – erbjuds utflykter på samtliga resmål, som t.ex. sagolika Angkor Wat, Blue Mountains i Australien eller en simtur med stingrockor i lagunerna runt Moorea. Fem fantastiska utflykter ingår i resans pris, övriga bokas separat.
För golfentusiaster är Scandjets jorden runt-resa som en julafton utan slut. Med undantag för Påskön finns möjlighet att spela golf på samtliga destinationer, på välskötta banor i hänförande vacker natur. Känslan av att spela på Jack Nicklaus-designade Moorea Green Pearl Golf Course är svårslagen.

För Phileas Fogg tog det som bekant 80 dagar att resa jorden runt i Jules Vernes berömda roman. Rent tidsmässigt är det idag möjligt att flyga hela distansen på 2-3 dagar. Men få av oss kan lägga flera månader på äventyret och ingen vill väl bara sitta i en flygplansstol hela tiden.
Att resa jorden runt med Scandjet är sannolikt den bästa kombinationen av tid, äventyr, pengar och bekvämlighet.

Visst lever drömmen hos dig också? Nu har du chansen att göra den till verklighet. Den första resan från Göteborg börjar säljas idag. Men vänta inte för länge. All information du behöver finns på www.scandjet.se

För mer information: 0771-80 50 00
www.scandjet.se


Håll koll på oss