Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Coquillade Provence Village - det perfekta detinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i kombination med vackert väder, värme, utsökt vin och fantastiska kulisser.

Text: Anna Storm   |   Foto: Coquillade Provence Resort & Spa

Destinationsbröllop är något som seglat lång upp på listan över hur drömbröllopet ska se ut för väldigt många. Vi nordbor har en drömliknande längtan att få fira kärleken på varmare breddgrader och med exotiska inslag. Länge har destinationer så som Italien, Spanien och Frankrike legat på topp och så snart resandet möjliggörs igen är vi många som väntar på att få bjuda in släkt och vänner för det perfekta destinationsbröllopet.

En av dessa destinationer som ligger på mångas önskemål är Coquillade Provence Resort & Spa. Beläget bland franska vingårdar ligger denna fantastiska Resort som verkligen bjuder in till romantik. Vi fick en pratstund med Jasmine Seymus som arbetar som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa och fick veta lite mer kring destinationsbröllop.

Coquillade Provence Village - det perfekta detinationsbröllopet

Hej Jasmine! För oss som i skrivande stund drömmer om ett destinationsbröllop, beskriv hur ett bröllop på Coquillade Provence Resort & Spa kan se ut.

Inför ett bröllop hos oss så brukar bruden och brudgummen anlända några dagar i förväg för att njuta på tu-man-hand och samtidigt komma in i den franska livsstilen. På så sätt hinner de göra sig hemmastadda och vi passar på att skämma bort dem med SPA-besök varvat med samtal med mig (vår eminenta eventkoordinator) inför den stora dagen. Vi vill att brudparen ska känna sig 100% nöjda och förberedda inför deras stora dag.  Ingen stress är tillåten utan vårt mål är att de ska njuta varenda sekund av resan.

Dagen före bröllopet arrangerar vi sedan en ”rehearsal dinner” på vår italienska restaurang vid poolen eller en familjär grillfest i vår vackra trädgård där ni börjar firandet med vänner och familj. Väljer ni det första alternativet serveras ni en utsökt buffé av antipasti. Väljer ni alternativ två får ni ta del av en fantastisk grillbuffé och oavsett mat så får ni självklart också avnjuta allt tillsammans med fantastiskt rosévin. Miljön är klassisk provencalsk med mängder av blommande rosor och lavendel och självklart klättrande vinrankor som slingrar sig uppför väggarna.

När bröllopsdagen sedan äntligen är här separeras ofta bruden och brudgummen för att förbereda sig inför den stora dagen. Bruden spenderar ofta mer tid på att fixa i ordning sig medan brudgummen och hans vänner spenderar tid vid poolen eller med några av våra många aktiviteter. Under tiden befinner sig bruden i vår bröllops-svit där hon blir serverad champagne och får hår och makeup lagt. Sviten har en egen utomhuspool och jacuzzi där bruden och tärnorna kan hänga. Ofta finns fotografen med här och tar minnesvärda bilder när brudföljet fixar sig.

När alla gäster och brudgummen sedan samlats vid vigselplatsen hämtar vi bruden med en golfbil. Bilen släpper sedan av henne längst upp i den vackra trädgården så att hon kan vandra ner till altaret omgiven av olivträd, lavendel och rosor. Under den sena eftermiddagssolen säger de sedan JA till varandra inför vänner och familj framför en magiskt vacker kuliss av Provence. Sedan är det dags för mingel och här spelas livemusik medan gästerna blir serverade champagne och snittar innan middagen som består av en utsökt 3-rätters middag och hemgjord fransk bröllopstårta. Om man önskar kan vi även arrangera fyrverkerier eller andra festligheter som pricken över i:et. Kvällen avslutas med ytterligare ett liveband eller DJ, bartenders som serverar gästerna det de önskar samt vickning på kvällen i form av pizza, snacks eller franska delikatesser.

Foto: StudioCabrelli

Om man som brudpar i Norden önskar gifta sig på vackra Coquillade Provence Resort & Spa, hur går man till väga och hur planerar man det perfekta destinationsbröllopet på distans?

Första kontakten som sker mellan oss och brudparet är oftast över mail eller telefon där brudparet berättar för mig hur deras drömbröllop ser ut. Baserat på detta presenterar jag ett förslag hos oss på Coquillade Provence Resort & Spa. Jag skickar över mängder av bilder som både visar upp Resorten en ”vanlig dag” och bilder från tidigare bröllop vi arrangerat så de får en tydlig bild över hur en bröllopsdag kan se ut. Sedan skickar jag över ett förslag som vi sedan diskuterar och justerar fram och tillbaka tills brudparet är 100% nöjda. Brudparet signerar därefter ett preliminärt kontrakt som blir giltigt först efter de kommit hit och besökt oss. När vi sedan träffas på plats på Coquillade Provence Resort & Spa. för första gången visar jag dem runt och vi sitter sedan ner över ett glas vin och diskuterar upplägget. Om brudparet sedan väljer att boka signerar vi ett färdigt kontrakt och brudparet betalar en deposition på 30% för att garantera bokningen.

Om möjligt rekommenderar jag ytterligare ett besök hos oss innan själva bröllopsdagen för att spika alla detaljer och exempelvis provsmaka bröllopsmenyn. Är det inte möjligt med ytterligare ett fysiskt besök går dock det mesta att ordna över digitala möten eller telefon.  Brudparet får också möta vigselförrättaren för att han/hon ska lära känna brudparet och skräddarsy ceremonin utefter deras önskemål och personligheter. När det kommer till dekor och utsmyckning inför bröllopet har vi också många samtal kring detta och skickar inspirationsbilder till varandra hela tiden. Räkna med att Pinterest och Instagram blir dina nya favoritvänner närmsta året för att skapa inspirerande moodboards till det perfekta destinationsbröllopet.

Coquillade Provence Village - det perfekta detinationsbröllopet

För de brudpar som känner sig lite vilsna i planeringen, har ni någon bröllopskoordinator på plats?

Som beskrivet ovan får brudparen hjälp med allt de kan tänka sig inför (och även under) deras stora dag. Jag är den hängivna eventkoordinatorn och har planerat och genomfört över 15 bröllop här på vackra Coquillade Provence Resort & Spa de senaste åren. För bröllop på under 130 gäster sköter jag all planering och är även ansvarig för att körschemat hålls under själva bröllopsdagen. Planerar man ett bröllop med fler antal gäster ändå rekommenderas ytterligare en koordinator så vi är två på plats. Några favoriter inom bröllopskoordinatorer som jag arbetat mycket med är: Dîtes-Moi-Oui, Lavender & Rose, Lucy Till French Weddings & Mademoiselle C. Varje gång jag planerat bröllop med någon av dessa aktörer har det blivit magiskt så kan verkligen gå i god även för dem!

Bröllopsresan 

Om man inte planerar det perfekta destinationsbröllopet men ändå blir lockad av allt i denna artikel är Coquillade Provence Resort & Spa också en helt magisk Resort att förlägga bröllopsresan på. Denna 5-stjärniga Resort bjuder in till en fantastisk resa. Här kan ni varva SPA-besök med fartfyllda aktiviteter, lata dagar vid poolen, utsökt mat och besök på någon av de många vingårdarna som omger Coquillade Provence Resort & Spa.

Läs Mer

Bröllop på Stenungsögården

Vi vet hur viktig denna stora dag är för er och därför måste allt bli precis så perfekt som ni…

Möhippa, mingel, en magisk vigsel, en mäktig bröllopsfest och ett mysigt boende

Ibland har man bara en vag känsla om hur man vill ha sitt bröllop. Ibland en skarp idé. Fantasin är…

Bröllop på Margretetorps Gästgifvaregård

Bröllop och fest ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder er ett helhetskoncept på Margretetorps Gästgifvaregård i en naturskön miljö.

Låt dröm bli verklighet på Hovås Kallbadhus

15 minuter söder om Göteborgs centrum ligger havspärlan Hovås Kallbadhus – festvåning, restaurang och privat badplats.

Villa Belparc

Villa Belparc, vid Stora Dammen mitt i Slottsskogen är en perfekt plats för dig som vill ha unika omgivningar och…

Bröllop på Nääs fabriker

På Nääs Fabriker kan ni fira ert bröllop med upp till 160 gäster.

Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i vackert väder, värme, med utsökt vin och fantastiska kulisser.

Elopements – vad är det, egentligen?

Skippa ett stort bröllop och bara smita i väg för ett hemligt bröllop? Elopements som de så fint kallas har…

Invigning av Suite Lars Wallin

Vi blev inbjudna till den storslagna invigningen av Suite Lars Wallin på Radisson Blu Scandinavia i Göteborg.

Caroline & Patriks bröllop

Caroline och Patrik gifte sig i en intim ceremoni i Barcelona, den magiska staden som dom förlovade sig i. Läs…

Lars Wallin designar bröllopssvit i Göteborg

Lars Wallin ingått ett samarbete med Radisson Blu Scandinavia om att designa en helt unik bröllopssvit – och vi har…

Fira kärleken i Sigtuna

Sigtuna är som gjort för romantik. Här finns alla förutsättningar för att skapa en unik och minnesvärd upplevelse.

Bröllopsresor – tips från experten!

Vi tog ett samtal med Michael på Fieldwood travel och fick goda råd om bröllopsresor.

Bjärsjölagårds Slott

I hjärtat av Skåne inbäddat mellan böljande fält och allékantade vägar ligger Bjärsjölagårds Slott.

Så hittar du rätt bröllopslokal

Att hitta lokalen för er bröllopsfest är en av de första punkterna i bröllopsplaneringen.

Bröllop på Svarta Örnshuset

Den anrika, slottsliknande festlokalen med ljuvlig trädgård; specialister på bröllop och stora kalas.

Bröllop i Chalmersska huset

Fira bröllop i Chalmersska huset i en vacker herrgårdsliknande miljö mitt i hjärtat av Göteborg.

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Bröllop i ett medeltida slott!

Fira bröllop på Wiks slott som är uppförd under 1400-talet med anor ända från 1200-talet.

Mikrobröllop = Makroupplevelse!

“Less is More” med Adore från Justin Alexander. Vad du kan förvänta dig att se från årets ”less is more”-stil…

Bröllopsinspiration: Slottsbröllop!

Bröllopsinspiration för dig som drömmer om ett riktigt slottsbröllop. Den sagolika inramningen skapar den där magiska stämningen som gör drömmen…

Tips inför valet av bröllopslokal!

Att välja bröllopslokal är ett av de första och dessutom viktigaste besluten ni kommer att ta i samband med er…

Dekorera din festlokal

Har ni hyrt en festlokal till bröllopsfesten som ser rätt tråkig ut? Vi tipsar om hur ni kan dekorera er…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Tylebäcks Hotell i Halmstad

Litet eller stort, klassiskt eller personligt. Oavsett vilket, vi på Tylebäck älskar bröllop!

Fira bröllop hos Tylebäck!

Litet eller stort, klassiskt eller personligt. Oavsett vilket, vi på Tylebäck älskar bröllop! En av de största dagarna i livet…

Ronnums herrgård

Ronnums Herrgård har stor erfarenhet av att arrangera bröllop och ser till att ert bröllop blir allt vad ni tänkt…

BRÖLLOP PÅ ELFVIKS HERRGÅRD

Bröllop på Elfviks Herrgård är en blandning av dåtidens vackra arkitektur från svunna epoker och nutiden med vackra miljöer blandat…

Cedergrenska tornet

Tänk er att det är fredag eller lördag, bröllopsfesten skulle kunna börja med att vi hämtar gästerna med båt, kanske…

Fotogalleri – Kungliga slott

Titta på bilderna från dessa kungliga slott - här kan du faktiskt gifta dig!!

En herrgård för er själva

På Hennickehammar Herrgård kan ni boka hela herrgården till er bröllopsfest. Läs mer om herrgårdens bröllopspaket här!

Bakom kulisserna – photoshoot!

Häng med bakom kulisserna på Bröllopsmagasinets senaste fotografering av vackra bröllopsklänningar och kostymer

Herrgårdsromantik

Gimo Herrgård har en gedigen erfarenhet av av att arrangera bröllop, med egen florist, sommelier och fest- och bröllopskoordinator som…

Elisefarm i hjärtat av Skåne

Mitt i vårt sydligaste landskap kan ni besöka Elisefarm vars vitkalkade längor bjuder in till en skön weekend på tu…

Dekadens och glamour på Dorsia Hotel & Restaurang

Att kliva in på Dorsia Hotel & Restaurant är som att kliva in i en film. Här kliver du in…

Brösarps Gästgifveri & SPA

Det skånska gemytet är en självklarhet på detta gästgiveri med anor från 1600-talet. Addera en dos unik natur som lockar…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Låt dukningen sätta tonen för bröllopet

Borddukning spelar en viktig roll för stämningen på bröllopet. Här visar vi några olika stilar som sätter en unik touch…

Läs mer

Så lyckas ni med bröllopsfesten

Så här skapar ni en bröllopsfest som era gäster sent kommer att glömma. Få en oförglömlig kväll med våra tips!

Läs mer

Bröllopsmiddag

Förhöj er bröllopsmiddag med lyxiga och spännande inslag. Här kommer 14 inspirerande mat och dryckestips!

Läs mer

Visste du detta om champagne?

Vi har gjort en djupdykning ner bland bubblorna och listar här 10 saker väl värda att veta om dryckernas dryck…

Läs mer

Vickning – ett uppskattat inslag

Vickning, nattamat, nattsexa… kärt barn har många namn. Vickning är en enklare måltid som serveras framåt småtimmarna på festliga tillställningar…

Läs mer

Bröllop på Stenungsögården

Vi vet hur viktig denna stora dag är för er och därför måste allt bli precis så perfekt som ni…

Läs mer

Möhippa, mingel, en magisk vigsel, en mäktig bröllopsfest och ett mysigt boende

Ibland har man bara en vag känsla om hur man vill ha sitt bröllop. Ibland en skarp idé. Fantasin är…

Läs mer

Älskade bröllopstårta!

Vilken typ av tårta ska man välja och vilken smakkombination passar bäst? Vi tipsar om vackra bröllopstårtor.

Läs mer

Bröllopsbåge

Vill du ha ett unikt och personligt bröllop? Bli man och hustru under en vacker och romantisk bröllopsbåge!

Läs mer

Bröllop på Margretetorps Gästgifvaregård

Bröllop och fest ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder er ett helhetskoncept på Margretetorps Gästgifvaregård i en naturskön miljö.

Läs mer