Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Coquillade Provence Village - det perfekta detinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i kombination med vackert väder, värme, utsökt vin och fantastiska kulisser.

Text: Anna Storm   |   Foto: Coquillade Provence Resort & Spa

Destinationsbröllop är något som seglat lång upp på listan över hur drömbröllopet ska se ut för väldigt många. Vi nordbor har en drömliknande längtan att få fira kärleken på varmare breddgrader och med exotiska inslag. Länge har destinationer så som Italien, Spanien och Frankrike legat på topp och så snart resandet möjliggörs igen är vi många som väntar på att få bjuda in släkt och vänner för det perfekta destinationsbröllopet.

En av dessa destinationer som ligger på mångas önskemål är Coquillade Provence Resort & Spa. Beläget bland franska vingårdar ligger denna fantastiska Resort som verkligen bjuder in till romantik. Vi fick en pratstund med Jasmine Seymus som arbetar som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa och fick veta lite mer kring destinationsbröllop.

Coquillade Provence Village - det perfekta detinationsbröllopet

Hej Jasmine! För oss som i skrivande stund drömmer om ett destinationsbröllop, beskriv hur ett bröllop på Coquillade Provence Resort & Spa kan se ut.

Inför ett bröllop hos oss så brukar bruden och brudgummen anlända några dagar i förväg för att njuta på tu-man-hand och samtidigt komma in i den franska livsstilen. På så sätt hinner de göra sig hemmastadda och vi passar på att skämma bort dem med SPA-besök varvat med samtal med mig (vår eminenta eventkoordinator) inför den stora dagen. Vi vill att brudparen ska känna sig 100% nöjda och förberedda inför deras stora dag.  Ingen stress är tillåten utan vårt mål är att de ska njuta varenda sekund av resan.

Dagen före bröllopet arrangerar vi sedan en ”rehearsal dinner” på vår italienska restaurang vid poolen eller en familjär grillfest i vår vackra trädgård där ni börjar firandet med vänner och familj. Väljer ni det första alternativet serveras ni en utsökt buffé av antipasti. Väljer ni alternativ två får ni ta del av en fantastisk grillbuffé och oavsett mat så får ni självklart också avnjuta allt tillsammans med fantastiskt rosévin. Miljön är klassisk provencalsk med mängder av blommande rosor och lavendel och självklart klättrande vinrankor som slingrar sig uppför väggarna.

När bröllopsdagen sedan äntligen är här separeras ofta bruden och brudgummen för att förbereda sig inför den stora dagen. Bruden spenderar ofta mer tid på att fixa i ordning sig medan brudgummen och hans vänner spenderar tid vid poolen eller med några av våra många aktiviteter. Under tiden befinner sig bruden i vår bröllops-svit där hon blir serverad champagne och får hår och makeup lagt. Sviten har en egen utomhuspool och jacuzzi där bruden och tärnorna kan hänga. Ofta finns fotografen med här och tar minnesvärda bilder när brudföljet fixar sig.

När alla gäster och brudgummen sedan samlats vid vigselplatsen hämtar vi bruden med en golfbil. Bilen släpper sedan av henne längst upp i den vackra trädgården så att hon kan vandra ner till altaret omgiven av olivträd, lavendel och rosor. Under den sena eftermiddagssolen säger de sedan JA till varandra inför vänner och familj framför en magiskt vacker kuliss av Provence. Sedan är det dags för mingel och här spelas livemusik medan gästerna blir serverade champagne och snittar innan middagen som består av en utsökt 3-rätters middag och hemgjord fransk bröllopstårta. Om man önskar kan vi även arrangera fyrverkerier eller andra festligheter som pricken över i:et. Kvällen avslutas med ytterligare ett liveband eller DJ, bartenders som serverar gästerna det de önskar samt vickning på kvällen i form av pizza, snacks eller franska delikatesser.

Foto: StudioCabrelli

Om man som brudpar i Norden önskar gifta sig på vackra Coquillade Provence Resort & Spa, hur går man till väga och hur planerar man det perfekta destinationsbröllopet på distans?

Första kontakten som sker mellan oss och brudparet är oftast över mail eller telefon där brudparet berättar för mig hur deras drömbröllop ser ut. Baserat på detta presenterar jag ett förslag hos oss på Coquillade Provence Resort & Spa. Jag skickar över mängder av bilder som både visar upp Resorten en ”vanlig dag” och bilder från tidigare bröllop vi arrangerat så de får en tydlig bild över hur en bröllopsdag kan se ut. Sedan skickar jag över ett förslag som vi sedan diskuterar och justerar fram och tillbaka tills brudparet är 100% nöjda. Brudparet signerar därefter ett preliminärt kontrakt som blir giltigt först efter de kommit hit och besökt oss. När vi sedan träffas på plats på Coquillade Provence Resort & Spa. för första gången visar jag dem runt och vi sitter sedan ner över ett glas vin och diskuterar upplägget. Om brudparet sedan väljer att boka signerar vi ett färdigt kontrakt och brudparet betalar en deposition på 30% för att garantera bokningen.

Om möjligt rekommenderar jag ytterligare ett besök hos oss innan själva bröllopsdagen för att spika alla detaljer och exempelvis provsmaka bröllopsmenyn. Är det inte möjligt med ytterligare ett fysiskt besök går dock det mesta att ordna över digitala möten eller telefon.  Brudparet får också möta vigselförrättaren för att han/hon ska lära känna brudparet och skräddarsy ceremonin utefter deras önskemål och personligheter. När det kommer till dekor och utsmyckning inför bröllopet har vi också många samtal kring detta och skickar inspirationsbilder till varandra hela tiden. Räkna med att Pinterest och Instagram blir dina nya favoritvänner närmsta året för att skapa inspirerande moodboards till det perfekta destinationsbröllopet.

Coquillade Provence Village - det perfekta detinationsbröllopet

För de brudpar som känner sig lite vilsna i planeringen, har ni någon bröllopskoordinator på plats?

Som beskrivet ovan får brudparen hjälp med allt de kan tänka sig inför (och även under) deras stora dag. Jag är den hängivna eventkoordinatorn och har planerat och genomfört över 15 bröllop här på vackra Coquillade Provence Resort & Spa de senaste åren. För bröllop på under 130 gäster sköter jag all planering och är även ansvarig för att körschemat hålls under själva bröllopsdagen. Planerar man ett bröllop med fler antal gäster ändå rekommenderas ytterligare en koordinator så vi är två på plats. Några favoriter inom bröllopskoordinatorer som jag arbetat mycket med är: Dîtes-Moi-Oui, Lavender & Rose, Lucy Till French Weddings & Mademoiselle C. Varje gång jag planerat bröllop med någon av dessa aktörer har det blivit magiskt så kan verkligen gå i god även för dem!

Bröllopsresan 

Om man inte planerar det perfekta destinationsbröllopet men ändå blir lockad av allt i denna artikel är Coquillade Provence Resort & Spa också en helt magisk Resort att förlägga bröllopsresan på. Denna 5-stjärniga Resort bjuder in till en fantastisk resa. Här kan ni varva SPA-besök med fartfyllda aktiviteter, lata dagar vid poolen, utsökt mat och besök på någon av de många vingårdarna som omger Coquillade Provence Resort & Spa.

Läs Mer

Bröllop på Hasselbacken

Fira kärleken med bröllop på natursköna Djurgården mitt i Stockholm.

Bröllop på Svarta Örnshuset

Den anrika, slottsliknande festlokalen med ljuvlig trädgård; specialister på bröllop och stora kalas.

Bröllop i Chalmersska huset

Fira bröllop i Chalmersska huset i en vacker herrgårdsliknande miljö mitt i hjärtat av Göteborg.

Bröllop på Margretetorps Gästgifvaregård

Bröllop och fest ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder er ett helhetskoncept på Margretetorps Gästgifvaregård i en naturskön miljö.

Johannesbergs Slott – Ett minne för livet!

Ni ser Johannesbergs Slott på långt håll. Vägen mot Slottet kantas av ett böljande landskap med välskötta gårdar omgivna av…

Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i vackert väder, värme, med utsökt vin och fantastiska kulisser.

Tre natursköna oaser, tre magiska platser för ert bröllop!

Krusenberg Herrgård utanför Uppsala, Fågelbrohus på Värmdö och Smådalarö Gård Hotell & Spa i skärgårdens hjärta.

Bröllop på Nääs fabriker

På Nääs Fabriker kan ni fira ert bröllop med upp till 160 gäster.

Efter Corona – så planerar vi bröllop

Corona ställde krav på nya innovativa lösningar och idéer för många – inte minst blivande brudpar som planerar bröllop.

Bröllop på Hooks Herrgård

Drömmer ni om ett herrgårdsbröllop med dans genom pampiga salonger och utsikt över enastående vyer, så har ni valt rätt.

Mikrobröllop = Makroupplevelse!

“Less is More” med Adore från Justin Alexander. Vad du kan förvänta dig att se från årets ”less is more”-stil…

Sagobröllop i slottsmiljö

Strax söder om Helsingborg hittar ni den skånska pärlan Örenäs Slott. Här får du fyra anledningar till att välja Örenäs…

Romantiskt slottsbröllop på Kronovalls Vinslott

Drömmer ni om ett ståtligt och romantiskt slottsbröllop? Beläget på vackra Österlen i Skåne ligger Kronovalls Vinslott som garanterar ett…

Down to earth luxury at Kåseholm castle

In collaboration with Chef Daniel Berlin, Kåseholm recently partnered with California based Outstanding in the Field for an unforgettable, single…

Bröllopsinspiration: Slottsbröllop!

Bröllopsinspiration för dig som drömmer om ett riktigt slottsbröllop. Den sagolika inramningen skapar den där magiska stämningen som gör drömmen…

Tips inför valet av bröllopslokal!

Att välja bröllopslokal är ett av de första och dessutom viktigaste besluten ni kommer att ta i samband med er…

Dekorera din festlokal

Har ni hyrt en festlokal till bröllopsfesten som ser rätt tråkig ut? Vi tipsar om hur ni kan dekorera er…

Underhållning till bröllopsfesten

Trött på tipspromenad och liveband? Här kommer 7 unika tips på hur ni underhåller gästerna under bröllopsfesten.

Dömle Herrgård Spa & Resort – mellan dröm och verklighet

På Dömle Herrgård Spa & Resort - i hjärtat av Värmland - har man firat bröllop sedan 1446. Det var…

Tylebäcks Hotell i Halmstad

Litet eller stort, klassiskt eller personligt. Oavsett vilket, vi på Tylebäck älskar bröllop!

Fira bröllop hos Tylebäck!

Litet eller stort, klassiskt eller personligt. Oavsett vilket, vi på Tylebäck älskar bröllop! En av de största dagarna i livet…

Ronnums herrgård

Ronnums Herrgård har stor erfarenhet av att arrangera bröllop och ser till att ert bröllop blir allt vad ni tänkt…

Bröllop på Carlstens fästning

Välkommen på en tidsresa du sent kommer att glömma. Vigsel, bröllopsmiddag och boende på Carlstens fästning - en oförglömlig dag!

BRÖLLOP PÅ ELFVIKS HERRGÅRD

Bröllop på Elfviks Herrgård är en blandning av dåtidens vackra arkitektur från svunna epoker och nutiden med vackra miljöer blandat…

Cedergrenska tornet

Tänk er att det är fredag eller lördag, bröllopsfesten skulle kunna börja med att vi hämtar gästerna med båt, kanske…

Västkustbröllop när det är som bäst!

På anrika Lyckorna i Ljungskile vilar denna västkustpärla bara meter över ett kluckande salt hav – vi är det självklara…

Bröllop på Bomans Hotell

Bomans fantasirika, kärleksfulla och vackra miljö utgör kulissen för ert bröllop. Det är ni som fyller huset med innehåll och…

Bröllop på Öland

Från det familjära till det storslagna

Vallens Säteri

Vår 2 våningsfestlokal är utrustad med cateringkök för servering upp till 110 personer. Vårt gårdshotell erbjuder logi i 36 bäddar…

Hotell Kungshamn

Giftastankar eller en fest med dina nära och kära?

Slottsbröllop i magisk miljö!

På Kronovalls Slott omger ni er med en sagolik, nästan drömsk miljö

Körunda

Bröllop deluxe med helt hotell för skräddarsydda arrangemang i naturskön miljö nära Stockholm.

Sätra brunn

Här finner ni den perfekta platsen för ert bröllop.

Vad säger du? Vi säger ja!

Boka kyssar i ”kärgården” ombord på Skärgårdsbåtarna i Uddevalla.

Kyssar ombord i ”Kärgården”

Ett strålande brudpar, salt hav och blöta kyssar ombord på en vit skärgårdsbåt - det är så bröllop firas i…

Fotogalleri – Kungliga slott

Titta på bilderna från dessa kungliga slott - här kan du faktiskt gifta dig!!

En herrgård för er själva

På Hennickehammar Herrgård kan ni boka hela herrgården till er bröllopsfest. Läs mer om herrgårdens bröllopspaket här!

Bakom kulisserna – photoshoot!

Häng med bakom kulisserna på Bröllopsmagasinets senaste fotografering av vackra bröllopsklänningar och kostymer

Ladugårdsbröllop i Stockholm

Drömmer du ett vackert lantligt bröllop? Det är inte omöjligt även om du bor i storstan!

Herrgårdsromantik

Gimo Herrgård har en gedigen erfarenhet av av att arrangera bröllop, med egen florist, sommelier och fest- och bröllopskoordinator som…

Bryggan Höganäs

På vår ovanvåning med hänförande utsikt, finner du en ljus härlig lokal. Gjord för fest och med plats för cirka…

Hennickehammars Herrgård

Mitt i värmländska bergslagen ligger Hennickehammars Herrgård omsluten av mörka storskogen vid hemtjärns trolska vatten. Här blir John Bauers fantastiska…

Elisefarm i hjärtat av Skåne

Mitt i vårt sydligaste landskap kan ni besöka Elisefarm vars vitkalkade längor bjuder in till en skön weekend på tu…

Dekadens och glamour på Dorsia Hotel & Restaurang

Att kliva in på Dorsia Hotel & Restaurant är som att kliva in i en film. Här kliver du in…

Brösarps Gästgifveri & SPA

Det skånska gemytet är en självklarhet på detta gästgiveri med anor från 1600-talet. Addera en dos unik natur som lockar…

Senaste inläggen

Senaste inläggen

Bröllop på Hasselbacken

Fira kärleken med bröllop på natursköna Djurgården mitt i Stockholm.

Läs mer

Bröllop på Svarta Örnshuset

Den anrika, slottsliknande festlokalen med ljuvlig trädgård; specialister på bröllop och stora kalas.

Läs mer

Bröllop i Chalmersska huset

Fira bröllop i Chalmersska huset i en vacker herrgårdsliknande miljö mitt i hjärtat av Göteborg.

Läs mer

En perfekt ekologisk årgångscava till festen!

Tillverkad enligt champagnemetoden och är ett prisvärt alternativ till minglet, brudskålen och festen.

Läs mer

Bröllop på Margretetorps Gästgifvaregård

Bröllop och fest ligger oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder er ett helhetskoncept på Margretetorps Gästgifvaregård i en naturskön miljö.

Läs mer

Så väljer du rätt brudbukett

Vi har intervjuat en duktig florist som berättar lite kring trenderna för brudbuketten och vad man ska tänka på som…

Läs mer

Ös på med blommor

Att bära en vacker brudbukett på sitt bröllop ser många som både en självklarhet och en fin tradition.

Läs mer

Johannesbergs Slott – Ett minne för livet!

Ni ser Johannesbergs Slott på långt håll. Vägen mot Slottet kantas av ett böljande landskap med välskötta gårdar omgivna av…

Läs mer

Drömmen om det perfekta destinationsbröllopet

Vi drömmer om det perfekta destinationsbröllopet där kärleken firas i vackert väder, värme, med utsökt vin och fantastiska kulisser.

Läs mer

Tre natursköna oaser, tre magiska platser för ert bröllop!

Krusenberg Herrgård utanför Uppsala, Fågelbrohus på Värmdö och Smådalarö Gård Hotell & Spa i skärgårdens hjärta.

Läs mer